POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Dansk rapport:

Risikoen ved covid-19 langt lavere enn antatt.

0
Print Friendly, PDF & Email

Forskere ved Statens Serum Institut i Danmark og forskergruppen PandemiX fra Roskilde Universitet har publisert en rapport, som kaster lys over mørketallet i forbindelse med coronapandemien, skriver Jyllands-Posten. Altså hvor mange mennesker, som antas å ha vært vært smittet – også uten at det er blitt registrert.

Rapporten skal gi forskerne og offentligheden et bedre bilde av, hvor dødelig og alvorlig covid-19 er, samt hvor mange som forventes å være immune. Forskerne sier at man ennå er langt fra å ha oppnådd immunitet.

__________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
__________________________________________________________

Samtidig sier man også at dødeligheten av viruset har vært betydelig overvurdert, fordi man ikke har vært klar over hvor mange mennesker som har hatt viruset uten å ha vært i kontakt med helsevesenet.

«På bakgrunn av internasjonale og danske antistoffundersøkelser kan vi anta, at det for hvert bekreftet sjukdomstilfelle har vært langt flere smittede enn man har vært klar over. Det vil si, at både dødeligheten og risikoen for alvorlig sjukdom ved covid-19 er markant lavere, enn de første råtall fra Kina tydet på,» sig Robert Skov, som leder SSI’s modelleringsarbeid, i ei pressememelding.

I Danmark teller alle døde, som er avgått ved døden innen 30 dager efter at de er konstatert smittet med covid-19, med i statistikken. Mange af de døde er imidlertid i forveien svekket av andre sjukdommer, og derfor kan det være vanskelig å si med sikkerhet, om covid-19 er den primære dødsårsaken.

Det offisielle tallet på smittede i Danmark er 16.480 per 25. august 2020. Rapporten siterer imidlertid tall som tyder på at minst 87.000 dansker har vært smittet. Per samme dato er det 21 innlagte på sjukehus i Danmark, hvorav 3 på intensivaveling og av dem to i respirator. Fra begynnelsen av juni har det vært svært få dødsfall, slik denne grafen viser.

Vår kommentar: Med så lave tall på innleggelser og alvorlig sjuke, ville man i alle andre sammenhenger ha sagt at epidemien er over. Men i Danmark snakkes det om at bruk av masker er «den nye normalen».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tusenvis av tyskere i gatene:

Protest mot Koronatiltakene.

Forrige innlegg

Demokratisk senator:

Ikke kritiser Biden. Da kan du være et russisk troll.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.