POSTED IN 9/11

Da USA var under angrep.

Ingen av lederne reagerte slik de skulle i en slik situasjon.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Øverstkommanderende 9/11

USAs president er øverstkommanderende for de amerikanske styrkene og er derfor i en spesiell situasjon. Presidenten er den eneste som kan trykke på atom-knappen eller gi ordre om å skyte ned et sivilt passasjerfly.

Derfor går han ikke engang på do uten at Secret Service vet hvor han er og kan få fatt i ham i en krisesituasjon. Han er alltid i kommunikasjon med nødvendige instanser. Han er alltid omgitt av livvakter og rådgivere som bistår i vanskelige situasjoner. Hvis han skulle bli bevisstløs eller drept, skal visepresidenten overta hans rolle. Dette var IKKE tilfelle den 11. september 2001.

Hva forventer vi når verdens største militærmakt kommer under direkte angrep? Først av alt forventer vi at USAs president kommuniserer med forsvarsledelsen. Bilene han bruker har utstyr for slik kommunikasjon. Dernest briefes han om alt som har skjedd og tar de viktige avgjørelsene som må tas, for eksempel å gi ordre om å skyte ned et kapret fly som er på vei mot Washington. Og ikke minst må han komme seg i sikkerhet for sin egen og USAs skyld, enten i en kommandobunker eller i Air Force One. Service har detaljerte prosedyrer for hvordan de skal håndtere presidenten i enhver tenkelig og utenkelig situasjon.

The Pet Goat - Wikipedia
President Bush jr. informeres om angrepet på Twin Tower

Hva gjorde USAs president og øverstkommanderende om morgenen den 11. september 2001? Han var på skolebesøk. President Bush ankom Emma E. Booker elementary school vest i Florida 9 minutter etter at det første tårnet i New York ble truffet. Det var på dette tidspunkt 3 andre kjente kaprede fly i luften. Situasjonen var altså rimelig delikat, om ikke kritisk, og den var absolutt uavklart.

Etter noen minutter treffer et fly det andre tårnet i New York, og en hel verden som sitter klistret foran TV forstår at nå er det alvor. Da går en person fra Secret Service frem og hvisker presidenten i øret: ”America is under attack.” Klokka er 09:03.

USA var under angrep. 

Det kunne være begynnelsen på tredje verdenskrig. 

Var det russerne?

Var det kineserne? 

Var det Saddam Hussein? 

Var det Libya? 

Hvem i helvete var det som angrep USA denne morgenen? 

Ingen visste hvem det var. 

Ingen kjente omfanget.

Alle visste at det var alvor. 

Det var krig. 

På hjemmebane!

Hva gjør USAs øverstkommanderende nå? 

Han gjør ingen ting. 

Han snakker ikke med sin visepresident, han ringer ikke til sin forsvarsminister, han diskuterer ikke med secret service eller rådgivere som følger ham på skolebesøket, han gjør ingenting i hele 24 minutter. Dette vet vi helt sikkert fordi seansen ble direktesendt på amerikansk TV og tatt opp på mobilvideo.

Bygning 7 faller. Den er ikke truffet av missil. Å falle slik kan bare skyldes en kontrollert nedrivning.

Bush sitt besøk på Booker var annonsert på forhånd i media. Alle visste hvor han var denne morgenen og hvilket program han skulle følge. Fiendtlige krefter hadde tilgang til hans nøyaktige posisjon der de kunne ramme selveste USA sin president. Barna på skolen var i like stor fare som presidenten som ble sittende der uten å gjøre noe.

Klokken 09:27 ringte han Dick Cheney i Det hvite hus uten å gi ordre om nedskytning av passasjerflyet som da var minutter unna Washington, deretter avholdt han sin pressekonferanse etter det oppsatte programmet kl. 09:30. 

Er det slik oppførsel vi forventer fra USAs øverstkommanderende og fra Secret Service? Er dette her i nærheten av å være troverdig i en krigssituasjon?

Kl. 09:32 treffer et fly Pentagon (et par klokker stoppet etter en detonasjon, men det oppgis flere motstridende klokkeslett for hendelsen) og presidenten har ennå ikke hatt kontakt med sin forsvarsminister Donald Rumsfeld som var nummer 1 i Pentagon.

Hva gjorde forsvarsminister Donald Rumsfeld da det smalt i selve hjertet til USAs militærmakt? Han forsvant fra kontoret sitt. Litt senere ble han observert tuslende ute på plenen på motsatt side av Pentagon der han studerte skadene og ble fotografert mens han hjalp til å flytte sårete.

Much of the assistance rendered by rescuers came from the improvised action of individuals or small groups. Men and women from within the devastated area provided the leadership, encouragement, and physical assistance that enabled hundreds of ...
Donald Rumsfeld (briller) utenfor Pentagon etter et treff av noe 9/11. Han hjelper skadde.

Og igjen må vi spørre: er dette en oppførsel vi forventer fra USAs forsvarsminister etter at hans eget hovedkvarter er rammet av en krigshandling?

Nummer 2 i Pentagon etter Rumsfeld var Paul Wolfowitz. Også Wolfowitz var fraværende for viktige beslutninger en viktig periode denne dagen. Han satt i møte i Pentagon da det første flyet traff World Trade Center. De skrudde på TVen og så det andre flyet treffe WTC kl. 09:03. Deretter slo de av TVen og fortsatte de møtet som om ingenting var skjedd, helt til Pentagon ristet etter eksplosjonen kl. 09:32.

Til sammenligning satt Arbeiderpartiet sitt sentralstyre i Oslo i møte den 11. september. Straks det andre flyet krasjet inn i det andre tårnet ble møtet avbrutt. Statsminister og utenriksminister forberedte seg på den jobben som kanskje måtte gjøres. De handlet slik det var relevant i motsetning til ledelsen i USA.

Norske myndigheter og de store mediene stiller ingen spørsmål til noe av det som skjedde 11. september 2001. De vet at dersom vi får et eneste lite problem med 9/11, risikerer vi å sitte med et svært problem, og det er en dør som ingen vil åpne.

Mer informasjon kan du finne i boken ”20 år etter 11. september 2001” som har satt 9/11 inn i en bredere historisk sammenheng. Den ligger tilgjengelig på nettstedet https://hvamenerpartiene.com/  

Reidar Kaarbø (forfatter)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Man visste at flyene var kapret og av kurs i lang tid. Hvorfor skjønte de først at USA var under angrep når fly nr 2 traff tårnet? Bush har uttalt at han så fly 1 treffe tårnet, og trodde det var en ulykke. Really? Et kapret fly som treffer et verdenskjent mål…

  Svar
  • Bush kan ikke ha sett første flyet treffe, fordi det ikke ble vist før lenge etterpå, – med mindre han hadde TV i bilen på vei til skolen i Florida og så på en uoffisiell kanal kun for ham ….

   Svar
 • Det er jo latterlig, ja tragikomisk at det «lille» hullet i veggen på P-bygn. skulle
  kunne ha blitt laget av et DIGERT fly! Uten merker/ødeleggelse fra vingene!
  Bare de to jetmotorene er jo på størrelse med en stor Van! Ingen ting (vinger, motorer, haleparti – var å se på plenen der… Conspiracy Stupid! (NOT!)

  Svar
  • Reidar Kaarbø
   11 september 2021 15:13

   Det er like komisk med det lille hullet i bakken i Shanksville, Pennsylvania etter flight 93. Til sammenligning styrtet Ethiopian Airlines flight 302 den 20. mars 2019 (krasjet som satte alle Max-8 flyene på bakken). Det veide omtrent det samme som flight 93, styrtet i samme hastighet og vinkel, med omtrent samme bevegelsesenergi, og etterlot et hull som var 50 ganger større enn det etter flight 93. Bare en flymotor alene i 900 km/timen ville laget et hull dobbelt så stort som Shanksville. Mer info på
   https://hvamenerpartiene.com/vedlegg/Krater%20etter%20flykrasj_02.pdf

   Svar
  • Jørn Egil Gåsvær
   11 september 2021 23:44

   I en annen artikkel her på Derimot står det at «Etter å ha blitt informert av staben sin om at ein russisk satellitt nett hadde observert eit missil som vart avfyrt mot Pentagon frå eit marineskip utanfor kysten av Washington, prøvde presidenten av Den russiske føderasjonen, Vladimir Putin, å kontakte sin motpart i USA.»

   Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  15 september 2021 23:56

  «Er det slik oppførsel vi forventer fra USAs øverstkommanderende og fra Secret Service? »

  Man må undres over hvordan artikkelforfatteren på syltynn is spekulerer i hvilke rutiner statsledere har i slike situasjoner.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etterlatte i USA etter 9/11 saksøker myndighetene.

Hevder at regjeringens konspirasjonsteori er feil.

Forrige innlegg

Fortsettelsen av krigen mot terror?

Krigen mot virus!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.