POSTED IN Covid-19, Ytringsfrihet

Covid-protester i Newcastle.

Video av en polithund som angriper og biter.

0
Print Friendly, PDF & Email

Demonstrasjons- og ytringsfriheten angripes nå i en rekke land. Retten til å protestere mot Korona-tiltakene møtes med tildels sterk politivold i noen land som Australia, Frankrike og f.eks. i dette tilfellet i England. Mange, også i Norge, synes at de diskriminerende tiltakene og det enorme vaksinepresset er på sin plass. Til tross for at myndighetene i utgangspunktet forsikret at vaksinene var frivillige.

Men det er forskjell på ord og handlinger. Når det innføres sanksjoner og restriksjoner mot uvaksinerte er ikke lenger tiltakene så frivillige som en sier. I mange land er det for eksempel vanskeligere for uvaksinerte å dra til utlandet. Når det innføres restriksjoner for å kunne benytte sosiale felles tiltak som kulturarrangementer eller restaurantbesøk, da innføres i praksis et Apartheid-regime: De verdige vs. De uverdige.

Apartheid — Google Arts & Culture
Fra Sør-Afrika under Apartheid-tiden der.

I Bergen oppheves nå tiltakene som har vært iverksatt, og omgjøres til anbefalinger. Det hevdes at de var ulovlige. Da skal vel politiet starte etterforskning mot de ansvarlige i kommunen for deres ulovligheter? Det tror jeg ikke kommer til å skje for politiet har selv deltatt i ulovlighetene som er iverksatt. Jeg tror at skal det skje noe her må de som har vært rammet av tiltakene ta dem til retten.

Men en forbereder kanskje nå et tilbaketog på denne måten. For før eller siden må en tilbake til normalen. Noen har vel innsett at om dugnaden, som var fremlagt som et engangs skippertak, omgjøres til en varig virksomhet (vaksinering flere ganger årlig), da vil det bli protester av et helt annet kaliber enn til nå. 

I USA stiger vaksinedødstallene og det er ingen grunn til at de ikke skal gjøre det her til lands også. Når dette går opp for folk er det ikke godt å vite hva som skjer. Vaksinene holder ikke hva som ble lovet og de er farligere enn det som ble påstått.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Se her: En mann blir angrepet av en politihund under en protestmarsj mot Covid-19 vaksinepass i Newcastle.

En protestmarsj mot vaksinepass i Newcastle i England ble ganske voldsom etter at politiet stilte med hester, dragne batonger og angrepshunder. En av disse hundene maltrakterte en mann som hadde blitt taklet og lagt i bakken av flere politimenn.

Videoopptak på sosiale medier etter søndagens protester viser en politihund som biter en mann like ved halsen etter at han ble lagt i bakken og arrestert av minst tre politimenn.

På videoen ser man at hunden fortsetter å maltraktere mannen i omtrent 15 sekunder, helt til en annen politimann trekker hunden vekk fra den mistenkte.

En kvinne som sto i nærheten pekte på hunden og skrek gjentatte ganger til politiet for å få hunden vekk fra mannen.

Ironisk nok utspiller denne scenen seg foran en politibil  der ordene «Proud to protect» står skrevet på siden av bilen.

Det er ikke helt klart hva som foregikk før denne arrestasjonen og den dramatiske scenen ble fanget på et kamera. I begynnelsen av videoen kan man se mannen løpe nedover gaten mot Newcastles St. Mary Place før han blir konfrontert med politiet og angrepet bakfra av en politimann i opprørsutstyr.

Noen vitner sier at mannen hadde vært med i en gruppe protestanter som ble «omringet» av politiet, men som slapp unna. 

Andre spekulerte på om han hadde gjort noe som fortjente slik voldsom behandling.

Northumbria Police fortalte til avisen Newcastle’s Chronicle at man på søndag hadde foretatt 12 arrestasjoner på grunn av «voldsom oppførsel noen av dem hadde vært med på».

Superintendent Steve Wykes kommenterte ikke spesielt arrestasjonen av mannen som ble maltraktert av politihunden, men han fortalte at det hadde vært nødvendig med stor utrykning fra politiets side «for å komme med en utrykning fra politiet som svarte til protestantenes aktiviteter».

«Det var en ekstremt utfordrende dag», sa Wykes senere på Twitter. «All takk til mannskapet, som jeg blir fortalt sto for en dynamisk operasjon. Og også til publikum for deres støtte for å gjøre forstyrrelsene så små som mulig.

Fredelige protester vil vi alltid støtte. Men vold vil ikke bli tolerert».

Det var omtrent 300 protestanter som var med på demonstrasjonen. Den forgikk i nærheten av sentrum i byen. Og de hadde planlagt å marsjere gjennom hele byen, skriver the Chronicle.

Hundrevis av politimenn med opprørsutstyr, hunder og hester flommet over i området. De skapte en blokade på begge sider av protestantene.

Det kom til sammenstøt med protestantene, der de som demonstrerte ble slått med batonger, og i noen tilfeller, lagt i bakken og slept av gårde.

Clare Davidson på Twitter skriver at hun var vitne til at politiet på en brutal måte dyttet til en kvinne som holdt et barn.

Én av opprørspolitiet som satt til hest skapte raseri fordi han åpenlyst provoserte dem med sin batong når de gikk forbi og sang «Shame on you, shame on you!».

Den samme politimannen ble observert da han i et et annet opptak førte hesten rett inn i en gruppe protestanter som var presset mot en mur. Han skal ha svingt med batongen da folkemengden skrek til han og kalte kan «nasty Nazi!»

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/uk/533487-uk-police-dog-mauls-suspect/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gjelder dette også for Norge?

Vaksinedødsfallene i USA mot nye høyder.

Forrige innlegg

Hva er hensikten?

Vaksinene beskytter ikke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.