POSTED IN Norge

Covid-19 dødstall:

Slik blåses de opp.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av redaktør

Nå er det slik at når en skal telle og lage kategorier må det foreligge kriterier som bestemmer hvilken kategori de ulike eksemplene tilhører. Hvis du skal telle svarte og hvite sauer er det enkelt. Da trenger du to kategorier, en for svarte og en for hvite.

Resultatet blir dermed enkelt og greit. Men hvis det er hvite sauer med svarte flekker eller svarte sauer med hvite flekker blir det mer komplisert.

Noen tilfeller er det langt vanskeligere og lage kategorier for og dermed telle. F.eks dødsårsaken til personer med mange farlige sykdommer som alle påvirker helsen til folk.

I den sammenhengen er det en må forstå Covid-19 tallene som sannsynligvis er blåst opp i flere stater i verden for å rettferdiggjøre de tiltakene som er iverksatt.

Her er en Twitterlenke som forklarer hvordan en enkelt kommer seg ut av telle-problemet i USA når det gjelder dødsårsaken til de som har gått bort. Har en Covid-19 i blodet er det den oppgitte dødsårsaken selv om en har dødd i en brann eller i en motorsykkelulykke.

https://twitter.com/FatEmperor/status/1284045033503625227?s=20

Det forenkler naturligvis jobben for legene som skal skrive ut dødsattesten i en del tilfeller. Ikke at jeg tror de er tungnemme, men i en stresset hverdag er det en fordel med forenklete rutiner.

Og legemiddelindustrien har naturligvis fordeler av dette for økt antall Covid-19 dødsfall bidrar jo til å understreke hvor alvorlig denne sykdommen faktisk er, selv om den virkelige dødsårsaken er en brann eller en motorsykkelulykke.

I Norge er denne sykdommen nå sterkt redusert, men skremselen fortsetter for fullt ved å fortelle om økning i antallet smittete. Men det er antallet registrerte smittet som øker som følge av økt testing, ikke nødvendigvis som følge av smittespredning.

Hvordan jeg kan vite dette? Det oppgies ikke lenger dødstall fra de ulike landene. Sykdommen stanser nå og noe må en skremme med helt til vaksinen kommer. Skremselen begrunner og rettferdiggjør dessuten de overdrevne smitteverntiltakene som nå innføres mange steder, f.eks. obligatorisk bruk av ansiktsmasker. Selv om disse ikke har noen påvist helseeffekt.

Forsidebilde: Conor Samuel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  20 juli 2020 9:19

  Den dype indre staten i staten stanser ikke for noe eller noen. Den ødelegger liv og helse, familier, arbeidsforhold, folk og nasjon hvis den føler at den må og vet bare en eneste sak på riktig, den å beskytte seg selv og fjerne truslene etter hvert som de oppstår. Her er en videoreportasje som på det helt personlige planet hos en samvittighetsfull sykepleier viser hvordan det foregår. Hun skulle ikke ha grått. Hun skulle ha visst hvordan ærlig oppriktighet tas hånd om før hun begynte:
  https://www.youtube.com/watch?v=n6ExfsGkL3s

  Svar
 • «I Norge er denne sykdommen nå borte, men skremselen fortsetter for fullt ved å fortelle om økning i antallet smittete.», og langtidsvirkninger på hjerte og hjerne – selv om man ikke får noen sykdomssymptomer.
  Så burde dette tallet samkjøres med forrige ( 10 ?) års smittede og døde med disse årenes influensavirus.
  Og de neste årene bør alle som ønsker , og føler seg litt snufsete og varme, » holde seg hjemme for å beskytte de svake over 80 år».
  Med full lønn selvfølgelig. Dette vil bli mindre kostbart for hele samfunnet enn full nedstengning. «Vi har ingen å miste», så her bør Norge gå på halv fart om vinteren i årene som kommer.
  Bør det kanskje opprettes en kontinuerlig flyrute til et mer solrikt land, slik at at alle som er smittede ( men ikke har noen symptomer) får fyllt på med D-vitaminer? » Vi har ingen å miste» som det sies.
  Frykt er jo en negativ folkehelse-faktor .
  Det er vel ikke frykt, men en god folkehelse vi ønsker?
  Eller?

  Svar
 • Jeg tror at man bør dobbeltsjekke disse tallene mot tallene for overdødelighet i de ulike land. Tallene kan være unøyaktige i flere land, i noen land kan tallene være for høye mens de i andre land kan være for små. «I Storbritannia og i Sverige er overdødeligheten vesentlig større enn de registrerte korona-dødstallene. I Norge derimot har vi hatt underdødelighet i første halvår 2020». Slikt som dette må forklares. Et land som har ekstraordinære høye tall for overdødelighet i første halvår av 2020 kan bety høyt antall døde pga korona i dette land.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  20 juli 2020 11:06

  I likhet med andre sykdommer, kan man anta et en viss prosent av befolkningen vil bli smittet, av dem vil en viss prosent behøver innleggelse og en viss prosent vil dø. Det kan se ut som at dødsraten ligger på rundt 2 % av de smittede. Tallene synes å variere noe fra land til land, og beregningsmåter kan sikkert være forskjellige og av og til tvilsomme. Statistikken for Norge er ganske nøktern og saklig, se
  https://www.nrk.no/korona/status/?utm_campaign=korona-ministatus&utm_source=button&utm_medium=status-i-norge
  Her er tallene beskjedne sammenlignet med andre land, trolig takket være tidlig innsats av strenge tiltak.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vietnam:

Det sosialistiske landet som slo USA og reiste seg fra ruinene.

Forrige innlegg

Skiskyttere stevner russisk avhopper:

Vi ble utestengt på grunn av løgner!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.