POSTED IN Korrupsjon

Clinton-fondet:

Hvorfor har den norske regjeringen overført milliardbeløp til fondet?

53 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ingen medier som våger å undersøke kritisk om Norges enorme pengeoverføringer til Clinton-fondet. Saken ligger fortsatt som en varm potet, men med lydige medier og kuete politikere skjer det ingen ting. Denne artikkelen om dette betente spørsmålet er fortsatt aktuell. Hvorfor har den norske regjeringen overført mellom en halv og en milliard kroner til Clinton-fondet?

Og etter at Trump vant valget i USA mot Hillary Clinton har en helt glemt hennes korrupsjonskampanje og Norges delaktighet i den. Ingen har våget å reise spørsmålet om hvorfor Norge overførte enorme summer til et privat fond i USA og om dette i det hele tatt var lovlig.

Selv om saken egentlig er gammel er ikke den foreldet av den grunn, men ingen store medier tør ikke eller vil ikke røre den. En kan unders på hvorfor.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Norges donasjoner til Clinton-fondet blir en varm potet

Clinton-fondet er i pengetrøbbel

Dette bildet er tatt før Clinton tapte presidentvalget

Norge reduserer donasjonene. Skyldes det at Clinton tapte?

Skandalene rundt Clinton-fondet vokser i omfang og var en vesentlig grunn for smellen hun gikk på under presidentvalget, skriver observer.com. WikiLeaks avsløringer viser bl.a. at det var en åpenbar interessekonflikt mellom mottatte donasjoner til fondet da Hillary var utenriksminister og gjenytelser i form av våpeneksporter som Hillary sørget for.

De som forsvarer fondet virksomhet viser hele tiden til det veldedighetsarbeidet det driver overfor kritikerne. Men dette betyr ikke at korrupsjonspåstandene ikke er korrekte.

Og så fortsetter artikkelen med følgende:

«Det viser seg nå at Norge, en av de mest profilerte utenlandske giverne til Clinton-fondet, reduserer sitt årlige bidrag fra $ 20 millioner (ca. 170 millioner kroner, overs.) til 4,3 millioner dette året – en betydelig reduksjon som antyder at den utenlandske regjeringen hadde forventet å motta fordeler i retur for denne generøse donasjonen. Norges reaksjon bidrar dermed til ytterligere bevis om at Fondet tjener mer som en disk for å selge tilgang til Clintons enn som en organisasjon som driver med filantropi. Selv om fondet har gjort noen filantropiske tiltak, så har det store formålet hele tiden vært å fremme Clinton som merkevare, til markedsføring av Clinton som den mest betalte foredragsholderen, og sørge for at giverne fikk tilgang til Clintons og deres profilerte nettverk og forbindelser til storselskap og banker.»

Her er utenriksminister Hillary Clinton på besøk hos sin norske kollega i 2012

Artikkelen fortsetter med å vise til en gransknings-rapport som avslørte at stater i Midt-Østen som hadde gitt store bidrag til fondet mottok gjenytelser da Hillary var utenriksminister i form av lisenser til våpeneksport.

Både den negative oppmerksomheten fondet har fått av Wikileaks-avsløringene og det at Clinton ikke lenger er en kommende president fører til at donasjonene til fondet tørker inn. Filantropien var derfor det fikenbladet en skjulte seg bak, i og med at nøden i verden ikke er blitt vesentlig mindre på ett år. og Aftenposten bekrefter ved å vise til et hemmeligholdt internt notat i UD at det var hensikten med bidragene: å kjøpe seg innflytelse i Washington! Er ikke det en form for politisk korrupsjon?

Selv om Trump stanser etterforskningen av e-post-skandalen til Clinton så vil ikke den pågående etterforskningen av Clinton-fondet forsvinne.

Og for Norge og Norges regjering begynner dette å minne om en kommende skandale. Hvem drivkraften bak bevilgningene til et privat fond i USA på nærmere en milliard norske skattekroner? Hva var hensikten med disse bevilgningene? Og hvorfor reduseres de nå i en verden som renner over av ulykkelige mennesker som vil vekk fra krigssonene til USA og NATO (Norge)

Her viser Hillary Clinton seiers-tegnet etter at hun har vært hovedsponsoren til å knuse den fremste velferd-staten i Afrika. Clinton-fondets formål står i direkte kontrast til USAs utenrikspolitikk.

I Australia kan dette utvikle seg til en omfattende politisk skandale. De har i en ti-års-periode med skattepengene pumpet tilsammen mellom 700 og 800 millioner kroner inn i fondet. Og det første spørsmålet som melder seg der er dette:

Hvorfor begynte vi med å gi penger til dette fondet?

Og det samme spørsmålet må kunne stilles det norske utenriksdepartementet. Hvorfor begynte vi med dette og hvorfor reduseres tilskuddet i år?

Hele denne saken stinker. Noen internasjonale medier mener at dette allerede er en norske skandale men i Norge er det praktisk talt ingen som stiller kritiske spørsmål.

Artikkel/bilder/tekst: Knut Lindtner

Artikkelen er fortsatt aktuell selv om den tidligere har vært offentliggjort på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

53 kommentarer. Leave new

 • […] Denne artikkelen av Knut Lindtner ble først publisert på derimot.no […]

  Svar
 • jostein Bjørkmo
  12 august 2017 23:51

  Bra artikkel

  Svar
 • Janne Bremer
  13 august 2017 10:00

  Norge støtter de som trenger det minst. Vi vil være en av gutta, slik at vi får en topp jobb internasjonalt. Vi har fattighusét og narkomane (les syke) ute på gaten, men men nå får jeg snart problemer med min tlf

  Svar
 • “Hvorfor har den norske regjeringen overført mellom en halv og en milliard kroner til Clinton-fondet”

  Hvorfor vil ingen ta i de mer konkrete tallene jeg har forsøkt å få frem i flere år?. Vi snakker 2,3 milliarder til Clintons på 7 år. Det er jo tilogmed dokumentert. Steigan vet dette. Finansavisen vet dette, Dagbladet vet dette, NRK vet dette, men likevel er det bare snakk om noen hundre millioner. Lindtner øker riktignok beløpet noe (500 til en milliard) MEN DET ER OVER 2,3 MILLIARDER, HALLOOO!

  Her er fakta, og det finnes mer. Dette kom opp på noen googlesøk.

  På 8 mnd og 11 dager (01.06.12 – 12.02.13) fikk Clintons tilsammen 1,3 milliarder fra Jens og de rødgrønne. Dette burde få stor oppmerksomhet da begge like etter gikk for å forberede ny jobb.

  CLINTON FUNDATION FIKK 410 MILLIONER I BISTAND FRA NORGE – (Finansavisen 05.05.15)
  – Hillary Clinton fikk 500 millioner grunner til å elske Norge – (Aftenposten 01.06.12)
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Hillary-Clinton-fikk-500-millioner-grunner-til-a-elske-Norge-6841773.html
  – Regjeringen blar opp 800 millioner til Clinton-stiftelsen – (12. februar 2013) http://www.tv2.no/a/3986650
  – Gir 140 millioner til Clintons hiv/aids-fond – (Aftenbladet 13.07.2007) http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Norge-gir-140-millioner-til-Clintons-hivaids-fond-2268731.html
  – Norge gir 23 millioner til Bill Clinton-stiftelse – (Teknisk ukeblad 24. sep.2012) http://www.tu.no/klima/2012/09/24/norge-gir-millioner-til-clinton-stiftelse
  – Norge støtter Bill Clinton med 30 millioner – (31.10.2006) http://www.ledelse.as/nyheter/norge-stotter-bill-clinton
  – Regjeringen gir 140 millioner kroner til Bill Clintons stiftelse – (Aftenposten 19.02.15) http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Hillary-Clinton-kritiseres-for-pengestotte-fra-utlandet-7907240.html
  – Brende gir 265 millioner til Clinton-prosjekt – (Aftenposten – 21. nov. 2014) http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Brende-gir-265-millioner-til-Clinton-prosjekt-7796701.html

  Tilsammen 2308 milliarder…

  Svar
 • PS. Det manglet et komma i sluttsummen, men det går jeg utfra at folk skjønner, men det jeg ville si er at de store mellomrommene i artikkelen som gjør den mindre lesevennlig kan reduseres ved å trekke teksten helt opp til punktum i teksten over for så å bruke enterknappen en eller to ganger. WordPress kan være litt vanskelig om teksten er ferdigskrevet og limes rett inn

  Svar
 • Hvilken post i statsbudsjettet har disse overføringene sortert under?

  Svar
  • Ola Henriksen
   6 juni 2019 12:15

   Et godt spørsmål, i disse tider der man krangler om at veibygging uten bommer må hentes et sted.
   Har de politiske myndigheter rettighet til å gi bort norsk svette/arbeid uten å spørre det norske samfunnet; – hvor har de fått det fra?
   Trenger vi en helt ny politisk administrasjon, med åpent regnskap?
   https://folketdirekte.com/

   Svar
  • Kolbjørn Alstad
   16 august 2019 12:51

   Det lurer jeg også på… Jeg har lest i amerikanske alternative medier at noe av midlene fra Norge kom fra et norsk lotteri! Kan det være Norsk Tipping? Dette er da gjort for å skjule hvem pengene gikk til… Kanskje det også kan skjules under diverse andre poster. Ikke minst som bistandsmidler. Her bør det en offentlig granskning til foretatt av uhildede personer/enheter…

   Svar
   • For visse samfunnsforbrytelser må det innføres dødsstraff -med tilbakevirkende kraft. I humanismens navn kan man ikke ødelegge samfunn med den sluttvirkning at humanismen forgår.

   • wasan Totland
    18 mai 2023 9:57

    Det kan være postkodelotteriet? De er angivelig involverte der borte.

 • Selv etter valget av president i november 2016 ble det overført penger til
  Clinton Fundation. Også jeg er imot denne form for politikk. Dette med å
  kjøpe seg venner med det norske folkets penger. Dette er vel den form av
  Demokrati som Arbeiderpartiet elsker, og det var påbegynt under Stoltenberg
  som da deretter ble Generalsekretær i NATO.

  Svar
  • Se kommentarene på denne posten. Vi snakker «The Estalisment»?
   http://miip.blogg.no/1502659772_23_milliarder_skattekroner_til_clintonfundation__her_er_regnestykket.html

   Jeg finner det forøvrig rart at en som har fått tildelt agennavn av KGB kan bli NATOsjef. I forskjell til Treholt som ble overvåket, så informerte POT Jens om at de visste om KGB kontakten, og da opphørte den. Vi vet derfor ikke om dette har noe for seg, og det hjelper lite at AP klarte å stoppe boken om det. https://www.dagbladet.no/nyheter/arbeiderpartiet-stanset-bok-om-kgb-spioner-i-norge/63550460

   Svar
   • Man kan sikkert si mangt om dette med KGB tilknytning, men noe som gir grunn til bekymring er at dette kan ha gitt Jens et såkalt Russland kompleks. Det virker som han kjemper febrilsk for å overbevise om at han ikke har vært agent for Russland og derfor viser en unormalt høy aggresivitet. Jens av alle burde roe ned situasjonen, men han går motsatt vei.

    Som NATO leder sitter han og flytter tropper og utstyr mot Russland. Man skulle tro det hele var et spill. I 2008 satt han faktisk og fortalte I et Dagbladet intervju at et av favorittspillene hans var nettopp “Red Alert”, et spill hvor Vestmakten og NATO kjemper mot Sovietmakten. Leken på gutterommet har litt virkelighet. http://www.dagbladet.no/kultur/ikke-alle-far-nick-tildelt-av-kgb/66460361

    I mine øyne er det Russland som svarer I over 90% av tilfellene og ikke slik Jens sier, at NATO bare svarer på Russlands aggresjon. Her skulle vi fått en grundig faktasjekk

    I 2007 var Jens I Murmansk og da løy han for Putin om rakettskjoldet. Dette er et farlig spill! Som følge av Jens som NATOSJEF ble det I perioden fra han le forespurt om NATO jobbben I Oktober 2013 til han tiltrådte utplassert 422 atommissiler like ved grensen. Vi har ikke samme beskyttelse som disse aktørene, og i USA mener man i dag at en akrig mot Russland kan vinnes om den foregår i Europa, og USA lesser opp med avåpen, soldater og utstyr. Hva skal man tro?

   • Som leder av AUF var det da han som fronta NEI til NATO.
    I ettertid ser dette helt logisk ut, først får man sympati ved å mene noe bra,
    men når man får makt gjør man som makten sier. Det er god karriere politiker det.

   • jugejens kalles han etter å ha gått i lære hos landsforæder brundtland.

 • «Clinton Foundation var ikke er veldedighetsorganisasjon.»

  Dette er astronomisk, og går mafian en høy gang. 60 trillioner dollar er borte, hvor er pengene? Alle er involvert overalt rundt i verden, inkludert New Zealand og Norge.
  De ønsker ikke å bli sett på. Hva gjør de med pengene? Bygger de en månebase?
  Stålslott under jorda? Hvem er disse grådige menneskene? Hvor mye penger er det man behøver?

  «Open panel hearing: «Clinton foundation, was not a charity.» »

  https://www.youtube.com/watch?v=amuXIzQpj_E

  En liten bjelle ringte her: DynCorp, Norges regjerering, Clinton Foundation?
  «Utenriksminister Jonas Gahr Støre skal ha blitt evakuert med Blackwaters hjelp, og norske soldater har et operativt samarbeid med DynCorp i Kabul.»

  https://www.klassekampen.no/54567/article/item/null/bare-en-jobb

  Svar
 • Ola Henriksen
  19 desember 2018 8:39

  Media avslører 😉
  / Statsadvokaten mente at Trump og hans barn har misbrukt veldedige midler til å fremme egne politiske og økonomiske interesser. /
  https://www.dagbladet.no/nyheter/trump-anklages-for-a-ha-brukt-stiftelse-til-personlig-og-politisk-vinning/70583326

  Hvorfor begynte vi med å gi penger til dette fondet?

  Å,ja, nei, det var Clinton- fondet Norge gav millioner til……
  DEN media-avsløringen ikke så interessant 😉

  Svar
 • Knut Lindtner: «Hvorfor begynte vi med å gi penger til dette fondet?»
  Er det noen filantropisk stiftelse el.a. som Norge ikke donerer penger til hvis den har noe med såkalte u-land å gjøre? Norske, politisk korrekte politikere konkurrerer om hvem som er best i veldedighetsbransjen. Den som ikke deltar i den, har ikke sjanse i stortingsvalgene. Noen millioner til Clintons er som et spytt i havet i forhold til de 35 milliardene som kastes i dass hvert år via bistandsindustrien. Er det noen som stiller spørsmål til denne «ekstragavansen»?

  Svar
  • Ja, det er naturligvis helt rett. Og det gies ikke mer til Clintonfondet nå tror jeg, for hun tapte presidentvalget. Nei, jeg tror dette var investeringer i henne som kommende president. Snakk om innblanding i andre lands indre anliggende.

   De svære verdiene som overføres som bistandsmidler til norske «humanitære organisasjoner» er naturligvis som du helt rett skriver en del av norsk utenrikspolitikk – ikke lenger U-hjelp. Ingen kan anklage «humanitære organisasjoner» for imperialisme – men det er det de er en del av. Slik vi har sett i Syria hvor milliarder på milliarder går til jihadistene.

   Svar
 • Det er ikke på journalistenes politiske agenda å gå slikt etter i sømmene.
  Nei, bedre å kaste seg over kristne outsidere som Hanvold og Svein Magne Pedersen.
  Vi har ikke en objektiv statskringkaster. Men penger koster det.

  Svar
 • Clinton foundation «follow the money» følg pengene

  Dark Web
  Child trafficking barnehandel
  organ harvesting organhøsting
  Utpressing
  Pedofili nettverk
  Oljekontrakter
  Våpenkontrakter
  Styrte regjeringer
  Isis treningsleire
  Muslim Brotherhood
  Nato

  involverer regjeringer, politikere, folk i høye stillinger og militært personell for å skape krig.

  Forbrytelsene til Clinton Foundation
  https://www.youtube.com/watch?v=e6ruTsHb9xA

  Svar
 • At Clintons har vært involvert i pedofili, er kjent fra blant annet «Pizzagate». Også mange andre ledende statsmenn og -kvinner har vært involvert i pedofili. Det er mulig at noe av dette vil bli avslørt nå, i og med tiltalen mot den pedofili-dømte Jeffrey Epstein, som drev en prostitusjonsring med mindreårige jenter på sin øy kjent som «Orgy Island.» Epstein skal visstnok være villig til å oppgi navnene på sine pedofile medsammensvorne i bytte med en fengselsstraff på maksimum fem år.
  Epsteins medsammensvorne inkluderer Bill Clinton, som besøkte Orgy Island minst 26 ganger.

  https://www.youtube.com/watch?v=o1GQehNcZZw

  Svar
  • Epstein-saken ser ut til å være større enn mange trodde, for de som ikke kjenner saken, så er Jeffrey Epstein en milliardær med sterk forkjærlighet for mindreårige jenter. Han eide en egen øy, Little St. James, bedre kjent som «Orgy Island», hvor spesielt inviterte gjester pleide omgang med svært unge, ofte mindreårige jenter.Mange verdensberømte personer var gjester der, eksemplevis Bill Clinton og den britiske Prince Andrew. I 2008 ble Epstein dømt til 13 måneders fengsel for pedofili, en latterlig mild dom mente mange. Det var vanlig oppfatning at Epstein ble behandlet mildt fordi han hadde samlet masse dritt om mektige personer, men det ser ut som om saken går dypere.

   Det spekuleres nå om Epstein fikk mild behandling fordi han jobbet for en etterretningsorganisasjon med å samle dritt om mektige personer. Derssom dette er riktig, så var det antagelig CIA eller Mossad (eller begge) som var Epsteins oppdragsgivere.

   https://www.zerohedge.com/news/2019-07-10/bombshell-alex-acosta-reportedly-claimed-jeffrey-epstein-belonged-intelligence

   Svar
   • Ola Henriksen
    11 juli 2019 13:07
   • Philip Giraldi spekulerer i sin siste artikkel på om Jeffrey Epstein kan være Mossad-agent. Giraldi bemerker at Israel har hatt mange spioner i USA, bl a Jonatan Pollard, som fortsatt regnes som den spionen som har gjort mest skade mot USA. Epstein hadde et helt harem av unge jenter, mange av dem mindreårige, på sin private øy, og en rekke celebriteter besøkte ham der. Man tror at Epstein fotograferte sine gjester mens de hadde sex med de unge jentene, og senere brukte disse fotografiene til utpressing. Epstein var assosiert med Ghislaine Maxwell, datter av den jødiske mediemogulen Robert Maxwell som døde i 1991 under mystiske omstendigheter. Maxwell antas også å ha vært Mossad-agent.

    Epstein hadde en «black book» som inneholdt navnene på mange av hans forbindelser. I tillegg til Bill Clinton er det også en rekke andre berømte og innflytelsesrike personer. Også Donald Trump var blant Epsteins bekjente.

    http://www.unz.com/pgiraldi/did-pedophile-jeffrey-epstein-work-for-mossad/

   • Ola Henriksen
    12 juli 2019 21:39

    Så kan man lure på; hvis man lurer & er lur, HVORFOR har den norske regjeringen ( spes. Ap) gitt bort arbeidstid/arbeidskrefter/penger fra den norske arbeiderklassens slit & strev til denne stiftelsen?
    Hvem eventuelt har trumfet dette igjennom? For hva ? Hvorfor?
    ( For å kunne få inflytelse i en eventuel kommende H. Clinton-regjering virker mer enn søkt/konspiratorisk. For å redde Haiiti/verden er for naivt/dumt, med Clinton Foundation sin historie)

   • En artikkel hos aangirfan knytter Jeffrey Epstein opp mot DynCorp, som er beryktet for sex trafficking med mindreårige på Balkan.

    https://aanirfan.blogspot.com/2019/07/jeffrey-epstein-comments.html

    Den samme artikkelen sier også at USAs statsadvokat William Barr er en venn av Epstein.

    Jeffrey Epstein blir også koblet opp mot CIA, som er kjent for å drifte pedofile ringer.

    https://aanirfan.blogspot.com/2014/11/the-cia-runs-pedophile-rings.html

   • «Bare en jobb»
    «Utenriksminister Jonas Gahr Støre skal ha blitt evakuert med Blackwaters hjelp, og norske soldater har et operativt samarbeid med DynCorp i Kabul.»

    https://www.klassekampen.no/54567/article/item/null/bare-en-jobb

    Når man leser om DynCorps innblanding i menneskehandel, narkotikahandel, organhandel og sexskandaler rundt om i verden må man også spørre om hvorfor norske regjeringer har samarbeidet og i årevis gitt millioner av kroner til disse.

   • Hillary Clinton og DynCorp: sexskandaler og donasjoner

    Bare i siste valgkamp donerte foreldreorganisasjonen til DynCorp, Cerberus Capital Management 40.628 dollar til hennes kampanje..

    https://medium.com/@elBuho/hillary-clinton-and-dyncorp-the-unknown-story-of-the-15-year-old-belly-dancer-2587b2552a54

   • Ola Henriksen
    16 august 2019 14:52

    Så har jo Epstein «hengt seg» ( alle andre antagelser er «konspirasjoner» ) ; så er et problem for Clinton & co ute av verden.

 • En video om Clinton Foundation og forbindelsen til Jeffrey Epstein.

  «Charles Ortel is CLOSING IN – Special Clinton Foundation Imminent Implosion Edition «Insane–O Man»

  https://www.youtube.com/watch?v=qQlsonoZhhY&list=PLBlSynguD0vanqruwm6O9DRmOnODZvFGj&index=14&t=0s

  Svar
 • Nå vekker jo Norges bidrag til Clinton-fondene også oppsikt i USA – hvem er det som står bak uttellingene til dette fondet fra Norge – med fellskapets penger?
  https://www.youtube.com/watch?v=wjHKxH_yGL8

  Hvordan i all verden bortforklares pengebruken?
  Å forvalte andres penger krever vanligvis pinlig nøyaktighet og informasjon.
  https://finansavisen.no/forum/thread/32291/view

  Hva slår Riksrevisjonen i hjel tiden med . En tid tilbake slo Riksrevisjonen i Norge at de skulle undervise Uganda i å etablere en Riksrevisjon!
  Hadde jeg ikke hatt så god helse hadde jeg krepert av latter.

  Svar
  • Ola Henriksen
   21 oktober 2019 20:31

   W.L. :

   https://www.youtube.com/watch?v=wjHKxH_yGL8
   Dette likner jo svært på korupsjon; hvorfor har ikke norsk presse tatt tak i dette?
   – Utover derimot.no
   Og hvorfor betaler norske borgere egentlig skatt? For å bombe andre land og til å bestikke andre lands mulige politiske ledere?
   Og – hva hvis Putin hadde betalt inn slike beløp til et Trump-fond? 😉

   Svar
 • Pressemelding fra New Zealand skattebetaler’forening:

  «New Zealand stopper betalinger til Clinton Foundation»

  https://www.youtube.com/watch?v=Ha8PSnsfA18

  https://www.taxpayers.org.nz/clinton_funding_pulled

  «Snart etter at Hillary Clinton tapte presidentvalget mot Donald Trump, trakk mange vestlige land sin støtte. Australia stoppet sin støtte sent i 2016, men New Zealand var en av de få som fortsatte og hevdet at støtten var ekte hjelp.»

  Er ikke det den samme begrunnelsen regjeringen kom med, da de fortsatte å gi mindre beløp til Clinton Foundation prosjekter?

  Svar
  • Ola Henriksen
   22 oktober 2019 23:54

   Dette er selvfølgelig både korrupsjon og innblanding i andre nasjoners politikk.
   Dessverre har vi ingen fri presse i Norge, så løgner og korrupsjon får fritt spillerom.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    24 oktober 2019 0:46

    Det er heldigvis mange eksempler på godt, journalistisk arbeide i både norsk og internasjonal presse.

    https://www.uniforum.uio.no/leserbrev/2017/journalistikk-som-avslorer-korrupsjon.html

    «nyhetsmedier som holder ledere ansvarlig og driver kritisk gransking, har en positiv samfunnseffekt langt ut over betydningen av at den enkelte leser blir mer opplyst. Aftenposten-journalistenes gravearbeid i Vannverksskandalen på Romerike er et godt eksempel.»

   • Ola Henriksen
    24 oktober 2019 6:47

    Fra lenken din Bolsøy:
    «En av årsakene er at en lisensfinansiert allmennkringkasting og ulike typer av offentlig mediestøtte har gjort mediesystemet mer variert og robust enn i land der kommersiell reklamefinansiering er alfa og omega.»

    Dette kunne vært både sant og bra.
    Dessverre er nettopp Nrk. et trist eksempel på at dette ikke fungerer.
    Og medias ( politiske) avsløringer i første rekke rettet mot private aktører.
    Fjern all pressestøtte, den hjelper tydeligvis ikke, vi har ingen differensiert presse i Norge, den er klikk-basert og/eller styrt av EN gruppe. Vi trenger en mangfoldig presse. Nå er det private blogger, som feks. derimot.no, som kan være vår redning når det gjelder fri informasjon.
    Folk tror ikke lengre på det som står i avisene. Dessverre har mange (enda) ikke avslørt, den på-tvungne (!), statskanalen.

   • Ola Henriksen
    24 oktober 2019 7:14

    OJ! 😉
    / Et av hovedverktøyene som brukes for å påvirke befolkning er sosiale medier. De har utviklet seg til å bli standardplattformene for propaganda og påvirkning. /
    https://nrkbeta.no/2019/10/22/skaper-stoy-for-a-sa-tvil/?fbclid=IwAR08t5OeW4rofih95jo4Z3BFmNV7avuWYtj6nKwBu7PHb6KFIJTIr09Yflc

  • Vet ikke hvilken begrunnelse regjeringen ga, men jeg tror du har helt rett.

   Svar
 • […] Personlig synes jeg dette lukter mer og mer etter hver som dødstallene som følge av smitten synker relativt og nærmer seg tilsvarende tall for sesonginfluensaen. Vi merker også Solbergregjeringens milliardbidrag til Gates Foundation som det ikke snakkes om i det hele tatt. På samme måte som særlig Stoltenbergregjeringen sine store bidrag til Clintonfondet. […]

  Svar
 • Swedish postcode foundation eller postkodlotteriet står på lista over bidragsytere til alt djevelsk som finnes.Det er bare å google ivei.

  Svar
 • Litt på siden. – Men at det er fellesskapet/skattebetalerne sine penger, er det nok mange politikere som ikke bryr seg om.
  Kanskje det ikke bare Høyre som er spanderingstur med andre sine penger?
  Uansett er Ap frekke som vanlig og kjenner ikke egen historie.

  ‘Høyre har ikke forstått hvor alvorlig det er å bruke fellesskapets midler på PR-byrå, sponsing av idrettslag, kunst og dyre møbler. Høyre må ha sovet i timen, sier helsepolitisk talsperson fra Arbeiderpartiet, Cecilie Myrseth. ‘
  nrk.no/sorlandet/foreningen-for-barnepalliasjon-1.16142168

  Svar
 • Dagfinn Koppelow-Karlsen
  5 august 2023 23:02

  Vi (Norge) skal jo redde verden, vi jo stå på. Vi kaster jo bort så mye penger på disse unyttige og uvirksomme klimatiltakene, så noen milliarder ekstra til Clinton gjør vel ikke den store forskjellen. Den ene korrupsjonen er vel ikke verre enn en annen, ingen av de involverte blir likevel straffet, eller blir dømt til å tilbakebetale disse milliardene. At disse pengen kunne kommet godt med til mer fornuftige formål plsget tilsynelatende våre bevilgende myndigheter. Jeg ser frem til den dagen dette tar slutt, en slik galskap kan vel ikke holdepå i all fremtid?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Freden bryter ut i verden.

Når snakket Nato sist om fred?

Forrige innlegg

Utarmet uran fra Storbritannia:

Sprengte Russland nettopp et lager av denne giften i Vest-Ukraina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.