POSTED IN Afghanistan, USA

CIA-direktøren innrømmer: Afghanistanpolitikken har vært en fullstendig fiasko.

Hva sier norske politikere?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Etter 20 års krig og enorme militære utgifter både i form av penger og ikke minst i form av døde og skadde mennesker kommer denne innrømmelsen under. Taliban er sterkere enn noensinne.

En av de hovedansvarige for Norges Afghanistanfiasko

Kan en fullstendig mislykket politikk uttrykkes tydeligere. Og den er ikke bare mislykket for USAs politiske og militære ledelse, men også for de «allierte» som USA har truet inn i denne krigen, blant dem Norge.

Men vi får naturligvis ikke noe oppgjør med denne meningsløse politiske «diltingen» etter USA rundt om i verden. For det er slutt på å diskutere utenrikspolitikk på Stortinget og i de politiske partiene. Bare vi er samlet og enige vil alt gå bra. Men politisk enøyethet fører til politisk blindhet.

Og resultatet ser vi nå i Afghanistan. Fullstendig militært og politisk nederlag. Og nesten ingen i Norge tør å reise spørsmålet om hva vi egentlig har holdt på med for nesten alle har vært med på det. De møter seg sjøl i døren. Nå skal fadesen sopes under teppet.

De eneste som har tjent bokstavelig på denne endeløse krigen er «Det militærindustielle komplekset». Og det er mange folk derfra som har sittet i regjeringskontorene i USA i denne perioden. De sørger naturligvis for seg og sine.

Knut Lindtner

CIA-sjef sier Taliban ikke har stått så sterkt militært siden 2001

CIA prøver å ri noen kjepphester i Afghanistan

Siden USA begynte å trekke tropper ut av Afghanistan i begynnelsen av mai, har Taliban gjort betydelige fremganger mot den USA-støttede regjeringen. I et intervju som ble sendt på fredag, sa CIA-direktør William Burns at han mener Taliban er i den beste militære posisjonen de har vært i siden krigen startet i 2001.

“Taliban gjør betydelige militære fremskritt; de har sannsynligvis den sterkeste militære posisjonen de har hatt siden 2001, ”sa Burns til NPR.

Som en demonstrasjon av Talibans suksess på slagmarken, sa styreleder for stabssjefene generalmajor Mark Milley onsdag at gruppen for tiden kontrollerer 200 av de 419 distriktssentra i Afghanistan. I forrige måned sa han at Taliban bare kontrollerte 81 distriktsknutepunkter.

William J. Burns (diplomat) - Wikipedia
William Burnes sier det som mange har skjønt for lengst. Hele Afghanistanpolitikken har vært fullstendig mislykket

Burns forsikret at USA vil fortsette å støtte det afghanske militæret etter tilbaketrekningen, og sa at CIA fortsatt vil være involvert i landet. «Så den amerikanske regjeringen, som presidenten har gjort det klart – og CIA vil spille en rolle i dette – vil fortsette å være sterkt støttende for den afghanske regjeringen på alle måter vi kan. Og for CIA vil vi være sterkt fokusert utover det amerikanske militærets tilbaketrekning og fortsatte terrorutfordringer,” sa han.

Både CIA og Pentagon hadde håpet å etablere nye baser i nabolandene, som Pakistan. Men ingen av Afghanistans naboer ønsket å være vertskap for amerikanske styrker, og militæret må nøye seg med å sette i verk luftangrep fra Gulf-regionen.

For CIA vil dets tilstedeværelse i Afghanistan være mer skjult enn militæret. USA planlegger å forlate rundt 600 tropper i landet delt mellom ambassaden i Kabul og den internasjonale flyplassen, som også ligger i den afghanske hovedstaden. Den amerikanske ambassaden er et viltvoksende 36 hektar stort anlegg som kan være vert for tusenvis av mennesker, med god plass til CIA-operatører. Burns insisterte på at CIA fortsatt vil være i stand til å gjøre mye i Afghanistan etter 31. august, datoen da president Biden sa at tilbaketrekningen ville bli fullført innen.

CIA-aktiviteter i Afghanistan inkluderer støtte fra paramilitære grupper. Det ble nylig avslørt av Intercept at CIA støttet dødssvadroner i Afghanistan som slaktet dusinvis av sivile, inkludert barn, mellom 2018 og 2019. Burns snakket kjærlig om CIA-operasjoner i landet. «Folk burde være stolte av rollen som CIA har spilt» i Afghanistan, sa han.

Oversatt og redigert av: J Bjoerkmo

Forsidebilde: Sarah Kilian

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  26 juli 2021 7:18

  Det er synd Norge og Pakistan ikke kan bytte plass, for da ville amerikanerne straks fått sine baser. Som det nå er, overlater de basene i Afghanistan til Taliban, komplett med kjøretøyer, ammunisjon, lettere våpen, alt mulig av utstyr og resten får de fra de nasjonale Afghanske forsvarsstyrkene som klokelig tar Taliban i hånden og overgir seg. I motsetning til her gjenkjenner man en tapt krig og gjør det aller beste ut av det. Masseovergivelsene feier det USA støttede regimet av banen og ut på historiens skraphaug på rekordtid.

  Her til lands er mediene ensidig opptatte av å feie fadesen under gulvteppet som nå begynner å få dårlig plass under taket grunnet en uendelig serie lignende fadeser. Fortrengningen gjelder også slike som «opposisjonelle» Resett og Document som tvangsmessig fokuserer på muslimer og på å holde fokuset på Israels miserer unna med artikkeltørke og regelrett sensur av usensurerte nyheter og meningsytringer. Gjett hvem som der bestemmer hvor det skal kostes! «Gode» gamle Klassekampen er ikke dårligere og foretrekker heller den eldre og ufarligere historien, homokamp samt «rett» fokus på innvandring og identitetspolitikk. Alt sammen som anbefalt i «Bankers Manifesto of 1892»: La bermen få bry seg om saker som ikke er av betydning for oss!

  Svar
 • Resett og document ble opprettet for å avlede de enfoldige de som «hater sosialister og muslimer» og som ikke er i stand til å se nyanser. Slik som Q-anon kulten. (Andre siden av enfoldigskalaen hater «kapitalisme og høyreorienterte men forstår ikke hva crony-capitalism er) Timingen av opprettelsen av resett kom akkurat samtidig med at steigan.no doblet lesertall over en kort periode. Alt skal være svart hvitt , og all kritikk av Israel og brudd på menneskerettigheter er antisemittisme. Men ingen skal stille spørsmål som hva er årsaken til problemene, hvem tjener på elendighetene. Litt som epstein saken.. alle synes epstein var en fæling, ingen stiller spm om hvor han kom fra, hvem satte han i den posisjonen? Hvem betalte for herligheten. Hvilket forhold hadde han til robert maxwell, ghislaine maxwell. Og elefanten i rommet, Mossad..
  man ser det samme i klimadebatt.
  Sandkassen er : antropogen co2 driver all klimaendring vs mennesket kan ikke påvirke klima i det hele tatt.
  Haarp/ geo/ Climate engineering er forbudt å prate om enda det er teknologi som har vært brukt og utviklet og fortsatt brukt fra 1930 tallet og frem til dags dato. Men på resett er å nevne disse type tema nok til å få deg blokkert.

  Konklusjon: kontrollert opposisjon med sandkasseforum hvor alle «farlige fakta» sensureres og aggresjon dyrkes

  Svar
 • Allerede i «Zion Vises Protokoller» fra 1842 (enten fake eller ekte) snakkes det om å kontrollere «opposisjonen», så dette er et tema som har vært kjent lenge, men for «sammensuriet» er selvfølgelig slike tanker K-T. Ang. HAARP har jeg sagt at de burde sprenges og ødelegges for mange år siden. Over «hodet» på oss går det «elver» av vann som tilsvarer de største elvene på kloden. Hva skjer om man «stopper» vannføringen i disse med strålefrekvenser? (HAARP) Da får man kanskje storflom på vinteren i -15 grader? (Trondheim? husker ikke år). Å «kødde» med naturen lønner seg aldri, og «fortjenesten» i det lange løp blir nok svært negativ for de som nå forsøker. IsRaEl er vel det landet i verden hvor flest mennesker nå dør av «vaksiner». Unge jøder erklærer nå IsisRaEl (Zionistenes tre-enighet innen gudeverdenen – Isis-Horus/Ra-El/Osiris – derav navnet IsRaEl) for å være rasistisk og apartheid-styrt, på tide at Document og Resett fulgte etter? På tide at resten av verdenssamfunnet fulgte etter? Å nei, da ødelegges jo narrativet til de «små uskyldige zionistene», og de kan ikke skrike «vi er Jøøøøder, vi er uskyldige, husk holocash!» når de blir avslørt i sitt faenskap. Kommer ikke til å fremvises så mye IQ i noe land i verden, siden hele «eliten» i alle land er kjøpt og betalt, «sammensuriet» står alene i kampen mot disse zionistene og deres etterplaprere.

  Svar
 • Hva er mer naturlig når man utsettes for terrorister fra Saudi-Arabia ledet av Osama bin Laden fra Saudi-Arabia enn å invadere Afghanistan? USA startet Ope-rasjon Enduring Freedom 7. oktober 2001, mindre enn 4 uker etter terroranslagene. Dette er bemerkelsesver-dig kjapt gjort for en så omfattende invasjon.

  I oktober 1996 skrevThe Telegraph at Kazakhstan har mer oljereserver enn Saudi-Arabia. Turkmenistan har den femte største gassreserven i verden. Drømmen var en rørledning til Det indiske hav. Streken i regningen het Tailban.

  Boken «20 år etter 11. september 2001» på http://www.hvamenerpartiene.com forteller hvordan denne drømmen levde fra 1991 til invasjonen i 2001. «Gevinsten» fra narkiotika kom på kjøpet. Senere ble anslagene over reserver i Kazakstan justert betydelig ned, og jeg vet ikke engang om rørledningen til slutt ble bygget. Men jeg vet hva den israelske journalisten Uri Averny skrev etterpå, for han ble sitert verden rundt (ikke i Norge ?) fritt oversatt slik:

  «Dersom man ser på kartet over de store amerikans-ke basene i Afghanistan, blir man slått av det fak-tum at de er fullstendig identisk med ruten for den prosjekterte oljerørledningen til Det indiske Hav. […] Osama bin Laden forsto ikke at hans handlinger skulle tjene amerikanske interesser […] dersom jeg trodde på konspirasjonsteorier, ville jeg trodd at bin Laden var en amerikansk agent. Det er jeg ikke, og kan bare undres over sammentreffet.»

  Man skal være temmelig enfoldig for å si at invasjonen i Afghanistan skyldes «9/11». Og man sksal være notorisk løgner for å si at den skyldes kampen mot kvinneundertrykking og narkotika.

  Svar
  • Ein er også temmeleg enfoldig dersom ein trur, som Kaarbø, at Bin Laden hadde noko som helst å gjere med det sionistisk utførte massedrapet i NY 11. sept 2001. Osama Bin Laden døde av nyresjukdom i Pakistan i desember 2001. Obamas ‘raid’ for å drepe Osama 10 år seinare var eit sjukt skodespel. Å tru at 19 lett alkoholsiserte saudiar stod bak 9/11 er komisk. Mossad brukte tiår på å planlegge denne kompliserte og velregisserte udåden med mikroatomvåpen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

For to år siden brukte de like mye som de ti neste på listen.

Nå bruker USA like mye til krig som de 11 neste.

Previous Post

EØS:

Økende handels-ubalanse: Norge eksporterer mye mindre til EU enn vi importerer fra EU

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.