POSTED IN Endring av politikken, Krig-fred

CIA-analytiker Larry Johnson:

Det er politiske dverger som i dag leder vesten.

5 kommentarer

Pax Americana er syk

Av Larry Johnson

Hvis du noen gang har lurt på hvordan det var å leve i den historiske tiden i kjølvannet av andre verdenskrig, da den kalde krigen startet og USA dukket opp som den dominerende makten i verden, må du ikke undre deg mer. Du lever nå i et epoke-øyeblikk i historien. Det er fullt av fare, farer og det skjer en grunnleggende omstilling av den internasjonale orden. Borte er tidene da USA kunne beordre land som Saudi-Arabia og Qatar til å gjøre det de fikk beskjed om som en gammel onkel Ben på en sørlig plantasje.

USA er på nippet til å bli den Hitler som er fremstilt i filmen Downfall – og gir ordre til imaginære hærer som ikke lenger er i stand til å utføre disse ordrene.

Jeg antyder ikke at USA er på randen av en kollaps i likhet med det som skjedde med Det tredje riket i mai 1945, men jeg tror at æraen da USA invaderte andre land etter eget ønske og styrte regjeringer som ikke var villige til å bøye kne ved den amerikansk maktens alter er over. Krigen i Ukraina har avslørt USAs svakhet når det gjelder kontroll av den internasjonale arenaen.

Året 2022 vil bli registrert av fremtidige historikere som øyeblikket for det politiske vannskille da Russland tok den røde pillen og våknet fra sin vrangforestilling om at det kunne være en partner med Vesten. Siden oppløsningen av det tidligere Sovjetunionen trodde russiske ledere – ikke bare Putin – naivt at de kunne bli akseptert som en partner i verdensordenen kontrollert av USA. Vladimir Putin anklaget i sin tale 21. desember 2022 til kollegiet i Forsvarsdepartementet seg selv for å ha trodd vestlige løfter og kunngjorde at Russland nå ville stole på seg selv og håndtere Vesten som en fiendtlig trussel. 

Jeg oppfordrer deg til å se videoen. Mens Vesten desperat prøver å fremstille Putin som en galning, er mannen som snakker rolig, intelligent og sammenhengende. For en kontrast med de politiske dvergene som befolker USA og Europa.

De skjulte handlingene til USA og Europa for å prøve å destabilisere Russland har mislyktes. Det kommende året, 2023, vil være vitne til slutten på den unipolare verden dominert av den amerikanske petrodollaren og den amerikanske militærintervensjonismen. 

Jeg blir ofte angrepet som en kryper for Putin. Det er en meningsløs og villedende løgn. Jeg tror ganske enkelt at Russland ikke bløffer og anerkjenner at Russland er et av få land i verden som kan vokse og blomstre uten å hore seg til Vesten.

USA har opplevd en eksistensiell trussel i sin historie – borgerkrigen på 1860-tallet. Ironisk nok spilte Russland en viktig rolle i å forhindre britene i å gripe inn i den krigen for å hjelpe Sør. Russland, derimot, har møtt århundrer med eksistensielle trusler og har alltid funnet en måte å møte og beseire disse truslene, slik som Napoleons invasjon på 1800-tallet og nazistenes invasjon i 1941. Bortsett fra atomkrig er det ingenting USA kan gjøre for å stoppe Russland fra å sikre sine grenser. USA vil oppdage i 2023 at militæret på flere milliarder dollar er impotent når det gjelder å bruke makt i Russland.

Putin og hans regjering forstår at den nåværende krigen med Vesten ikke bare kommer til å bli utkjempet på Ukrainas slagmarker. Det er også en politisk og økonomisk kamp. For dette formål knytter Russland viktige forhold til Kina, India og de tidligere keiserlige koloniene i Europa og USA. Det er ingen slik forståelse blant de politiske lederne i Washington. De arbeider fortsatt under illusjonen om at de kan mobbe og true svakere land til å gjøre de krever av dem. Joe Biden prøvde det utspillet mot Saudi-Arabia, og de oljerike sjeikene ba ham faktisk dra et visst sted.

Selv om jeg ønsker alle som leser dette et godt og fremgangsrikt nytt år, frykter jeg at 2023 vil bli en periode med mørke og lidelse for Vesten. Europa er allerede herjet av inflasjon og krympende økonomier. Hvis inflasjonens og den økonomiske deflasjonens doble slag rammer Amerika, vil krisen være eksponentielt verre enn 2008-krisen. Den apokryfe kinesiske forbannelsen «må du leve i interessante tider» møter oss nå. Jeg ber om at vi overlever.

Forsidebilde: Dan Meyers1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 032 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Takk for Putin-talen; hvis russerne føler seg i trygge hender og snaue nitti prosent støtter mannen er det ikke for ingenting, det må enhver ærlig person som ser dette innrømme, at statsmannen virker empatisk og har begge beina på jorda. USA har Biden. Og Kamala. Og Nancy.
  De som bruker ord som «Putin-venn» som skjellsord er etter min erfaring nesten helt komplett uvitende om hva som faktisk foregår i Ukraina, og ved å stille et par enkle spørsmål de ikke kan besvare stilner de raskt, for de vet nesten ingenting.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 januar 2023 15:27

  Di raskare Nato taper i Ukraina, di betre for oss alle. Fleire burde høyra etter kva Russland faktisk seier.
  Noreg kjem ein dag til å angra seg blå på all Russland-hetsen.

  Eg er elles einig med «e»: Mange Nato-vener veit lite og meiner mykje om Ukraina.

  Svar
 • Northern Light.
  1 januar 2023 17:43

  Finansekspert Andy Schectman: 2023 vil bli året for BRICS.

  Året 2023 kommer til å bli BRICS-året, ifølge den anerkjente finananalytikeren Andy Schectman. BRICS er et akronym for Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika.

  Av Kevin Hughes.
  «Jeg ser på 2023 som BRICS-året, det gjør jeg virkelig. Jeg tror du kommer til å se en fremgang for alle disse alliansene, og de kommer ut og forteller oss det nå, jeg forventet at det skulle skje før. Men kanskje det skjer i 2023, sa Schectman til programleder Dunagan Kaiser i en fersk episode av «Liberty and Finance»-podcasten.

  «Fordi de forteller oss hva deres nye reservevaluta egentlig består av, hvilke råvarer som skal brukes til å støtte den, og hvordan de vil vise oss hvilke råvarer som støtter deres nye valuta. Jeg tror det kommer til å være noe å se, og jeg tror det vil være i denne regjeringsperioden. Og hvis jeg måtte tippe; det vil være i første kvartal 2023 vi får se den nye BRICS-valutaen». Relatert: BRICS-medlemsnasjoner oppretter ny reservevaluta for å utfordre dollaren, forteller Andy Schectman til Mike Adams.

  Schectman, president og administrerende direktør i Miles Franklin Precious Metals, sa at medlemmer av BRICS har vært veldig metodiske i måten de setter det hele sammen, som vist av Belt Road Initiative og Shanghai Cooperation Organization. Ifølge Schectman har BRICS-nasjonene alle ressursene som trengs for å bygge en valuta-krigskasse. Han bemerket også at USA gjør alt i sin makt for å oppfordre resten av verden til å se andre steder.

  Kaiser nevnte at han nylig intervjuet den kjente aksjemegleren Alasdair McLeod. Verten sa at McLeod snakket om tilbaketrekningen fra såkalte streker i sanden, som blant annet blir trukket av forskjellige regjeringer og sentralbanker. Schectman sa at dette er en grunn som motiverer BRICS-nasjonene til å bevege bort fra Vesten. Han bemerket at vestlige land er i stand til å lage og bryte reglene for å passe inn i deres agenda, nemlig manipulering av Moder Natur og rentevåpenet.

  Vestens tilbøyelighet til å lyve gir andre land flere grunner til å slutte seg til BRICS.
  Alt dette koker ned til konsekvensene som er forbundet med bruken av rentevåpenet av vestlige banker, sa Schectman. Han påpekte at tilbøyeligheten til vestlige land til å lyve og manipulere seg ut av problemer bringer alle andre til bordet. «De største kapitalkreftene i verden vet at andre nasjoner kommer til å gå bort fra gjelds-instrumenter, som lar vestlige land manipulere og lyve til seg varer,» sa han.

  «BRICS-nasjonene tiltrekker seg andre land, som utviklingsland og små land som ønsker å være en del av noe nytt og fri fra systemet med vestlig dominans». Schectman sa at det som gjør BRICS så viktig, er at USA og andre vestlige nasjoner kommer til å ha med land å gjøre, som sammenlagt er mye sterkere militært enn USA. «Det endrer spillet,» sa Schectman. «Og folk må forstå at regjeringer endrer seg sammen med nye reservevalutaer og supermakter».

  Fra Natural News, publisert 26 desember, skrevet av Kevin Hughes.
  Oversatt fra engelsk, linker, video og kilder i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Financial expert Andy Schectman says 2023 will be the year of the BRICS.

  Svar
 • Russland kan avslutte krigen våren 2024, etter å ha påtvunge Vesten å steike i sitt eige fett ein vinter til, med energifattigdom og økonomisk misære.

  Nato vil vere halvdaud. Spørsmålet blir om krigsstiftaren, krigsforbrytaren, massemorderen Jens Stoltenberg som Norges mest mislykka politikar etter Quisling, vil henge seg i eit mørkt kott?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Tidligere marineoffiser i USA:

Hva er poenget med basene i Norge?

Russland vil aldri komme den veien.

Previous Post

Unngå Frankenstein-mat!

Kunstig fremstilt melk skal erstatte meieriprodukter og morsmelk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.