POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

CIA-analytiker:

Hva gjør en når selv etterretningssjefen ikke har peiling?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

HVA SKAL DU GJØRE NÅR DIREKTØREN FOR «National Intelligence» IKKE ER INTELLIGENT?

Av Larry Johnson

Larry Johnson er tidligere CIA-analytiker.

Jeg antyder ikke at Avril Haines, Joe Bidens direktør for nasjonal etterretning, er dum. Men jeg tror, basert på hennes opptreden på Reagan National Defense Forum på Reagan Library, at hun ikke er den skarpeste kniven i skuffen. Hvis hun forteller Biden tullet som hun diskuterte med Andrea Mitchell, og Biden tror det, vil Biden-administrasjonen og det amerikanske folket få en uvelkommen oppvåkning de kommende ukene.

Her er videoen av noen av hennes kommentarer:

For en tosk! La oss starte med denne overskriften fra NY Post basert på Avrils vrangforestillinger – Ukraina kan ha en lysere fremtid ettersom Russland sliter med å forsyne kampstyrker på nytt. 

Hva?!! Tilsynelatende er fru Haines så opptatt av å lese «etterretnings»-rapporter at hun ikke er klar over at det er Ukraina, ikke Russland, som ber om mer våpen og ammunisjon, og de fleste NATO-land ber om fattigdom, uten å ha mer å sende:

Frankrike har uoffisielt innrømmet at de ikke er i stand til å gi Ukraina flere våpen på grunn av synkende lagre, men lover å fortsette å hjelpe Kiev på andre måter, har Politico rapportert, med henvisning til en anonym kilde.

«Uffisielt innrømmer franskmennene at de ikke kan gi flere våpen til Ukraina på grunn av tilstanden til deres egne forsyninger,» sa nyhetsmedie i sin Brussels Playbook-briefing torsdag. Den la til at Paris «håper å gjøre opp for det med sivil hjelp.»

Det kommer midt i rapporter om at de fleste NATO-medlemmene også har gått tom for våpen å gi til Ukraina.

Haines er heller ikke klar over at Russland er i ferd med å sende mer enn 300 000 nye soldater til frontlinjen akkurat på det tidspunktet Ukraina lider katastrofale tap. Du skulle tro at sjefen for amerikansk etterretning kanskje har hørt et eller to ord om den utviklingen.

Å ja. Glemte det nesten. Visste du at Russland går tom for presisjonsmissiler? Jepp. Dette mantraet blir gjentatt nesten hver uke av vemodige vestlige etterretningsanalytikere og forståsegpåere. Putin og russerne fikk tilsynelatende ikke med seg fakta om denne utviklingen og fortsetter derfor å skyte ned Ukrainas sentrale energi-infrastruktur hver uke (med de missilene de ikke har, red.).

Jeg tror Haines er ærlig når hun tror at Russland på ingen måte kan produsere flere missiler og raketter. Det er ikke så mye en refleksjon over hennes godtroenhet, men mer en tiltale mot den patetiske tilstanden som amerikansk etterretning befinner seg i. CIA og NSA er tilsynelatende uvitende om plasseringene og produktene  fra Russlands forsvarsindustri.

Russland har flere fordeler i forhold til USA i denne forbindelse. For det første har de stor tilgang til naturressursene, mineralene og metallene som kreves for å produsere disse våpnene. For det andre har den en bedre utdannet befolkning som kan utføre det tekniske arbeidet som kreves for å bygge og teste våpnene. Og for det tredje (og viktigst), den russiske forsvarsindustrien trenger ikke betale til grådige lovgivere for å produsere svært dyre, stort sett irrelevante forsvarsprosjekter; den nylig annonserte B21-bombeflyet (en virkelig gigantisk hvit elefant) (En hvit elefant er et hellig dyr som er ubrukelig, red.) for å gi aksjonærene en god avkastning. 

Russlands forsvarsindustri, i motsetning til den amerikanske giganten som nå trenger 800 milliarder dollar i året for å produsere boondoggles (En boondoggle er et prosjekt som anses som sløsing med både tid og penger, men som ofte videreføres av politiske grunner, red.), er dedikert til å forsvare Russland og produsere våpensystemer, som luftforsvarssystemet S400, som faktisk er effektiv.

Hørt mye om «game changer» HIMARS i det siste? Nei. USA kan ikke produsere nok av rakettene som skytes av det systemet til å holde dem levedyktige i Ukraina.

Jeg tror at den amerikanske etterretningsevnen er sterkt svekket fra hva den var for 30 år siden. Ja, Central Intelligence Agency har fortsatt CIA-offiserer i felten som prøver å rekruttere utlendinger til å spionere for oss. Med andre ord, forsyn oss med informasjon om hva som egentlig foregår i en utenlandsk regjering eller i det militære. Dessverre er CIA blitt et karrierebyråkrati og driver ikke langsiktig. Hva jeg mener med det, CIA oppfordrer eller motiverer ikke offiserer til å bli ekte eksperter i å håndtere et bestemt land. De flytter fra jobb til jobb for å sikre seg opprykk. Jeg vet om en offiser som jobbet i en av de tidligere sovjetrepublikkene (et av «stanene,) (eks. Kazakstan, red.)») de siste årene, og fordi han gjorde en så god jobb der, var hans neste oppdrag et land i Nord-Afrika. Ingen tid til å lære språket flytende i noen av landene.

Jawbreaker: The Attack on Bin Laden and Al-Qaeda: A Personal Account by the CIA's Key Field Commander: Amazon.co.uk: Berntsen, Gary, Pezzullo, Ralph: 9780307351067: Books

Husker du historien om Gary Berntsen? Jeg anser Gary som en venn og patriot. Han skrev boken Jawbreaker:

I Jawbreaker kommer Gary Berntsen, inntil nylig en av CIAs mest dekorerte offiserer, ut fra dekning for første gang for å beskrive sin forbudte jakt på Osama bin Laden og al-Qaida.

Med sin unike blanding av hemmelig kunnskap og paramilitær trening, representerer Berntsen kontraterrorens nye ansikt. Anerkjent i byrået for sin aggressivitet, gjorde Berntsen, da han ble sendt til Afghanistan, det å kunne utslette fienden til sin stillingsbeskrivelse.

Før 9-11 hadde Gary utført etterretningsvirksomhet i Afghanistan etter at sovjeterne trakk seg tilbake. Så du skulle tro at CIA ville ønske at en pashto-taler som kjenner Afghanistan forble aktiv i den regionen og dyrker kilder og kontakter. Nei. CIA sendte ham i stedet til Uruguay, en spansktalende nasjon med en flott strand ved Punta Del Este (de sier at det er stedet de argentinske mennene drar for å stirre på de vakre bakendene til døtrene til uruguayanske menn). Umiddelbart etter 9-11 forsøkte Garys sjef i Uruguay å hindre ham fra å melde seg frivillig til Afghanistan. Det var 22 år siden, og ting har ikke blitt bedre.

Den triste realiteten er at USA har blitt avhengige av å samle etterretning via utenlandske tjenester. Det betyr at vi får vår informasjon matet til oss av britene, tyskerne, ukrainerne og israelerne, bare for å nevne noen. Noe som gjør saken verre – vi tror faktisk på søppelet som våre allierte mater oss med. Hvis CIA hadde noen anstendige kilder på bakken i Russland, ville de vite at de russiske forsvarsfabrikkene jobber 24 – 7 og driver ut presisjonsrakettene som folk som Avril Haines fortsetter å håpe forsvinner. Og de ville erkjenne at Vladimir Putin er mer populær i Russland enn noen politisk leder i USA fordi Putin spilte en stor rolle i å transformere Russland fra et ekte dritthull i 1999 til et fullt moderne land.

Jeg anbefaler deg å se (hvis du ikke allerede har gjort det) Alexander Mercouris siste kommentar om disse sakene. Ærlig talt, han ville bli en bedre direktør for nasjonal etterretning enn Avril Haines, og han kunne fortsatt gjøre sine Duran-podcaster.

Forsidebilde: Tandem X Visuals

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Det kommer midt i rapporter om at de fleste NATO-medlemmene også har gått tom for våpen å gi til Ukraina. »

  Men da kan jo vestlige land bare ta opp mere lån av bakmennene og forsere våpenfabrikkbyggingen og våpenproduksjonen. – Så kan jo myndighetene beskatte de store arbeidskreftene som får arbeide med dette.
  Hurra! Vi har ikke arbeidsløshet lengre. ;-) Og skattepengene kommer til å gjøre landene rike! ;-)

  Svar
  • Og de store lånene hver idiotiske nasjonsleder tar; og som gjør bakmennene som styrer verdensvalutaen og rentene rike, betales altså av hver nasjon og innbygger som nå må slite med høyere rente på boliglån og høyere leveomkostninger.

   Hu hei. Vi får dyrtid, vi får ‘inflasjon’. Opp med rentene.
   Kanskje så høyt at flere ‘kan leve av rentene’ ? ;-)
   Vi ble tatt ved nesen av bakmennene på 1920/30-tallet . Vi ble tatt ved nesen på 1980-tallet.
   Og vi blir tatt ved nesen nå.
   – Og virrer tydeligvis med hodet og skjønner ingen ting, mens bakmennene ler.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Personlig fortelling fra Covid-vaksinering.

Mange som ble vaksinert på sykehjemmene ante ikke hva de fikk i seg.

Forrige innlegg

Bekreftet fra offisielt hold:

«Vaksinerte» barn har mange ganger større dødsrisiko enn uvaksinerte barn

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.