POSTED IN Norge, Varslere

Caitline Johnstone:

Skjer en langsom avliving av Julian Assange?

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen av Caitlin Johnstone gir assosiasjoner om hva som skjedde med den folkevalgte president i Jugoslavia, Slobodan Milosevic, etter at Nato hadde arrestert han og plassert han i fengsel hvor han døde. Jeg anbefaler denne artikkelen om denne gamle saken og minner om at det er ingen grunn til å anta at ikke noe lignende kan skje med Julian Assange. 

Slobodan Milosevic

Dette skjer med mennesker som hardnakket setter seg opp mot USA (Nato)-imperialismens interesser, som f.eks Mordehai Vanunu som i åresvis ble plassert i isolat (definert som psykisk tortur) i Israelsk fengsel fordi han avslørte Israels atombombeprogram.

Lederne i de imperialistiske sentrene etterlever aldri de idealer de hevder de står for: humanisme, frihet, medmenneskelighet osv. I praksis fungerer de som det negative avtrykket av slike idealer.

Selv om vi offentliggjorde denne artikkelen for et halvt år siden er den fortsatt hyperaktuell – dessverre. Flere observatører som har truffet Assange i høyrisiko-fengselet sier at hans helsetilstand er alarmerende. Dessuten, hvorfor skal han sitte i et høyrisiko-fengsel i Storbritannia? Det han har gjort i landet er knapt noen forbrytelse, og kravet om utlevering til Sverige for voldtekt er frafalt, altså det som i utgangspunktet var hans forbrytelse.

Etter krisen som følge av Korona-tiltakene er det blitt helt stille om Assange. Han råtner i et høyrisiko-fengsel i London og myndighetene er sannsynligvis glad for at isolasjonen kan fortsette, for da brytes han helt ned som menneske. De fleste av hans journalistkollegaer sitter stille i båten og de forstår ikke at det er for deres frihet han ødelegges.

Denne artikkelen er et halvt år gammel men er fortsatt høyaktuell.

Knut Lindtner

Prøver Assanges fangevoktere å ta livet av han? Han er så syk at han nesten ikke kan snakke.

Av Caitlin Johnstone.

Julian Assanges svenske advokat Per Samuelson forteller til pressen at «Assanges helse-situasjon  på fredag var så ille at det ikke var mulig å føre en normal samtale med han».

Denne rystende opplysningen er blitt rapportert til en håndfull mindre nyhetsformidlere. Men dette er kun én side av at Sverige har avslått Samuelsons anmodning om å få utsatt den planlagte avhøringen av  Assanges i fengselet. Samuelson mener han foreløpig ikke kan avhøres om voldtekts-anklagene.

Per Samuelson

Faktum er at den fengslede Wikileaks-lederen er så syk at han nesten ikke kan snakke. Det betyr mye mer enn en anmodning om utsettelse. Allikevel legger overskriftene i Sverige mer vekt på Samuelsons fokus på den svenske saken enn på de oppsiktsvekkende nyhetene han kommer med.

Mens jeg skriver dette har jeg bare funnet noen få nyhetsmeldinger om dette. Av mainstream media er det bare Reuters som skriver om dette – med en ubetydelig overskrift: «Retten i Sverige avslår utsettelse av høringen mot Assange til tross for hans dårlige helse, sier advokaten hans». 

Sydney Morning Herald nevner også historien, men uten å skrive i overskriften at det skyldes dårlig helse. I stedet hiver de seg på at «Svensk rett avslår å utsette Assange-høringen».

Den mye mindre publikasjonen World Socialist Website er den eneste jeg så langt har funnet som rapporterer Samuelsons utsagn med noe som kan likne sannheten. De skrev: «Til tross for Assanges dårlige helse nekter svensk rett å utsette avhøringen».

Denne nyheten har vært så lite diskutert og så lite lagt merke til at det tok timer før jeg fant den, til tross for at jeg er svært interessert i både hva alternative medier skriver, og ikke minst nyheter om Wikileaks. 

På fredag kom det en rapport om at Julian Assange var så syk at han nesten ikke kunne snakke. Hvordan det står til med han burde være betydningsfullt for alle som bryr seg om han, om pressefrihet, om åpenhet hos regjeringer eller fredsaktivisme.

Noe annet rundt denne historien som er gått hus forbi i alle engelsktalende medier er at Assange faktisk er blitt overført til sykeavdelingen i Belmarsh-fengselet. Dette ble først publisert  i den svenske avisen Upsala Nya Tidning, en avis som kommer ut i samme område der avhøringen av Assange skulle finne sted. Nyheten var basert på Per Samuelsons uttalelser til pressen.

Artikkelen rapporterer følgende: «Wikileaks grunnlegger Julian Assagnes svenske advokat ber om å få utsatt høringen i Uppsala på mandag».

Ifølge advokaten, som besøkte sin klient i det britiske fengselet, har Assange blitt overført til medisinsk behandling og at han ikke kunne snakke. 

Mordechai Vanunu, enda en varsler som sonet 18 år i fengsel, mange i isolat.

Avisen skriver:»Sist fredag besøkte Assanges svenske forsvarer, advokat Per E. Samuelson sin klient i fengselet. I et brev til distriktsretten i Uppsala, skriver advokaten at de møttes i mindre enn to timer. Assanges tilstand under møtet var slik at det var umulig å føre ‘en normal samtale’ med han. Julian Assange er overført til fengselets sykeavdeling. Men det er ikke kommet ut noen detaljert informasjon om hans helsetilstand».

Historien i Upsala Nya Tidning ble plukket opp av den danske avisen Politiken som oversatte artikkelen med overskriften: «Svekket Assange lagt inn på sykeavdelingen i London-fengsel: Det er umulig å ha en normal samtale med han».

Disse to nyhetsmeldingene kommer etter min mening fra like anerkjente kilder som enhver mainstream vestlig nyhetskilde. Hos andre publikasjoner har jeg ikke funnet noen rapporter om at Assange er innlagt på sykehus. Dette er jo helt bisarr.

Jeg har sendt en e-post til Per Samuelson og bedt om en bekreftelse på at Assange er innlagt på sykehus. Jeg skal oppdatere når jeg får svar.

For Assanges tilhengere er det mest frustrerende ved fangenskapet hans måten at han er blitt avskåret fra vanlige måter å informere publikum på.

En varsler som Russland reddet fra fengsel.

Vanligvis er det slik at nyheter om fangen lett kan bekreftes eller avkreftes av de som har tilgang til Assange gjennom kilder som Wikileaks Twitter-konto. Men det ser ikke ut til at kildene har tilgang til han lenger.

Så nå opplever vi at alle slags rykter svirrer omkring om hvordan Assange har det i fengselet. Og det blir vanskelig å sortere ut fakta fra fiksjon. Men å finne en mer troverdig kilde om hans helse enn advokaten hans er vanskelig.

Det har lenge vært klart at Assanges helse sviktet mens han satt i Ecuadors ambassade i London. Leger som besøkte han der publiserte en artikkel i The Guardian i januar 2018 med tittelen: «Vi har undersøkt Assange, og han trenger virkelig helsehjelp – men han får den ikke». 

Renata Avila, aktivist og forfatter har arbeidet med og skrevet om Wikileaks, har twitret om de nye opplysningene. «Han trenger øyeblikkelig assistanse etter at han ble utvist fra ambassaden. Men det ble aldri gitt tillatelse til helsehjelp. I motsetning til Emin Huseynov som satt ett år i den sveitsiske ambassaden. Det tok omtrent en måneds behandling for å få han tilbake til normalt liv. Tenk deg da å sitte der i sju år! Brutalt!».

Varsleren Chelsea Manning fikk 19 års fengsel for å ha avslørt noen av USAs krigsforbrytelser i Irak

Vi har fulgt med på den sakte avlivingen av Julian Assange. De kveler han til døde med taktiske psykologiske tiltak, beleirings-taktikker og bevisst forsømmelse. Det er som de har lagt en løkke rundt halsen på han, ikke bare i Belmarsh-fengselet, men også i ambassaden.

Den eneste forskjellen på en henrettelse og å sitte på dødscelle er forskjellen på skjult og åpen krigføring. Dette gir mening fordi etterretning, rettslige og militære makter er i ferd med å gjennomføre dødsdommen over han. Det er jo de samme maktene som driver med krig. 

Først kom propagandaen mot han, så kom beleiringen og sanksjonene, og så gjennomførte de kuppet sitt (de slepte han ut av ambassaden). Og nå har de fått klørne i han og kan gjøre hva de vil med han bak lukkede dører. 

Det er slik du tar livet av en nasjon og fortsatt ser snill ut. Og det er slik de tar livet av Assange.

Rop dette ut på torgene. Enten er denne stillheten i media selv-påført eller kanskje resultat av ondskapsfull bruk av en D-notice (henvendelse om ikke å publisere, overs.)

Vi må gjøre alt som står i vår makt for å informere mainstream media om dette, og få folk til å stille spørsmål til pressen om hva som i all verden foregår i Belmarsh-fengselet for tiden. Assanges liv kan være avhengig av dette.

Alle har min uforbeholdne tillatelse til å publisere eller på annen måte bruke det jeg skriver (eller hva jeg ellers har skrevet) helt gratis. Arbeidet mitt er avhengig av lesernes støtte. Dersom du liker det jeg har skrevet her så del det på Facebook eller Twitter. 

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde: Marcel Caram

https://russia-insider.com/en/are-assanges-jailers-trying-kill-him-hes-so-ill-he-cant-speak-properly/ri27153

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Mordehai Vanunu var en ekte varsler og Assange seiler under falsk flagg. WikiLeaks er egentlig IsraelLeaks. Assange sa at den offisielle konspirasjonsteorien som amerikanske myndigheter gav verden var helt korrekt og at man skulle ikke bruke mer tid på 9/11. IsraelLeaks frigitte aldri noen dokumentasjoner som involverte israel, jøder/zionister, deres makt, eierskap eller interesser. Han er et redskap og har flere mål; en av dem er å lage sedvaner rundt varsling og Internett-lover osv. En annen er at befolkningene skal ikke lengre tro på det bestående ergo noe nytt og tadda; globale løsninger, «World empire».

  Svar
  • Tor Larsen
   1 juni 2019 9:37

   Det du skriver om 9/11 visste jeg faktisk ikke. Rart da at man nå behandler Assange på dette viset, men for så vidt; som Olof Palme. Den svenske statsministeren hadde vært involvert i saker som tjente den dype indre staten, men hadde også irritert den (ref. Ole Dammegårds «Statskupp i slow motion).

   Svar
  • Det er lett å komme med beskyldninger uten fakta slik du, Nomad, gjør om og om igjen. Du forholder deg ikke til hva som faktisk skjer, men dyrker dine egne teorier og fantasier. Du er ikke modig, slik som Assange er. Du betaler ingen pris for rope dine tomme påstander ut i lufta. Ditt budskap er uten kraft og betydning. At du sparker mot Assange som ligger nede er bare kvalmt.

   Jeg er ikke den som ønsker å sensurere noen, men når nomads kommentarer fremstår mest som en rutinemessig forsøpling av denne ellers så eminente bloggen synes jeg Lindtner bør vurdere om han ikke har fått gjentatt sine utrop nok, og at det kanskje hadde vært greit å skape rom for andre stemmer.

   Svar
   • Hm, for det første burde det vært din plikt å vite og hvis jeg skriver noe som du ikke vet så etterforsker man , utdanner seg selv og ikke komme med personangrep og søppel/spam. Jeg forholder meg til nettopp hva som skjer! Fakta er kjipt, jeg vet det. Vel, her er den engelske intervjuet med link; «I believe in facts about conspiracies,» he says, choosing his words slowly. «Any time people with power plan in secret, they are conducting a conspiracy. So there are conspiracies everywhere. There are also crazed conspiracy theories. It’s important not to confuse these two. Generally, when there’s enough facts about a conspiracy we simply call this news.» What about 9/11? «I’m constantly annoyed that people are distracted by false conspiracies such as 9/11, when all around we provide evidence of real conspiracies, for war or mass financial fraud. https://www.belfasttelegraph.co.uk/life/features/wanted-by-the-cia-julian-assange-wikileaks-founder-28548843.html

   • Jeg aksepterer at det finnes forskjellige teorier omkring 911, og jeg synes det er en selvfølge at folk får lov til uttrykke hva de mener, deg inkludert. Men du kan ikke kreve at alle skal ta ditt syn som fakta. JA har tydeligvis et annet syn enn deg i den saken, men om du kan se litt forbi akkurat den saken så tipper jeg han står for mye som du ville ha støttet. For meg er han en ekte helt fordi han har avslørt med dokumenterte fakta krigens sanne natur, på tross av den høye personlige risiko slikt innebærer. Prisen for å være modig har han måttet betale fullt ut, og det minste vi kan gjøre er å ikke godta hans skjebne og det justismord han utsettes for.

   • He,he artig med troll som sprekker ved fakta. Da vrir man bare litt på ordene og vips så mente man noe helt annet. Vel, alle som kan noe vet at J/Z og Israel står bak 9-11 (Ingen teori, da alle indisier tilsier dette samt noen spor til Mossad mm) og Assange er med på å ødelegge vesten, selvfølgelig ikke den økonomiske eliten, men delvis den politiske eliten samt at befolkningen skal mistro og frykte alt, mens nasjonene blir invadert på samme tid som «inventaret».blir solgt bit for bit til utlendinger. Vel, du kom ikke noe lengre enn ved din første kommentar.

    «avslørt med dokumenterte fakta krigens sanne natur»

    Tøvprat og har bare avslørt enkelt-hendelser hvor krigs-reglene ikke ble fulgt. INGEN NYTT UNDER SOLEN! Det er en PSYOP! Det som ville vært nytt; Hvem er de såkalte necons, globalistene, som ville alle lider under?! Første kommentar er fakta og står ved lag! Dessuten ble krigens sanne natur beskrevet allerede i 1935; War Is a Racket.

 • […] Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Caitlin Johnstone. Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst og publisert på Derimot.no. […]

  Svar
 • Pokker også, nå forsvant enda et innlegg. Lindtner bør sjekke hva dette antispam-filteret egentlig filtrerer ut.

  Svar
 • forsøkt 3 ganger å besvare.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Korona

Allerede sjuke på eldrehjem dør 84 år gamle

Forrige innlegg

Det finnes vitenskapsfolk som mener noe annet:

CO2 er livets gass.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.