POSTED IN Norge

Britisk rettsavgjørelse er i praksis tyveri på høyt nivå.

Venezuelas gull i Bank of England skal overføres til foræderen Guaido.

0
Print Friendly, PDF & Email

Tyveriet av Venezuelas gull fortsetter i det britiske rettssystemet. Siden USA går for regimeendring i Venezuela har de gjort alt for ødelegge for landes økonomi: 

Der første de gjorde var å erklære en politiker som aldri har stilt til presidentvalg for lovlig president (Guaido). 

At han ikke har noen folkelig støtte betyr ingenting, heller ikke at han har prøvet seg på statskupp ved hjelp av utenlandske leiesoldater. Det som betyr noe er at USAs regjering støtter han, sammen med tilliggende herligheter som f.eks. den britiske regjeringen.

Juan Guaidó - Wikipedia
Juan Guaidó

USA har innført økonomiske sanksjoner mot landet noe som rammer befolkningen hardt, de har konfiskert skip i internasjonalt farvann fra Iran til Venezuela med bensin og de har f.eks. konfiskert Venezuelansk eiendom i USA.

De gamle verktøyene med trusler og utpressinger fungerer åpenbart ikke lenger, heller ikke trusler om invasjoner. Det forteller at situasjonen over hele Latin-Amerika er i ferd med å endre seg og USAs makt er ikke som før. Men sin gamle allierte, Storbritannia, kan de fortsatt bruke til skiftarbeidet sitt.

Denne farsen fortsette nå i det britiske rettssystemet og jeg må si at sammen med den parodiske rettssaken mot Julian Assange er det ingen grunn til tillit overfor denne samfunnsmessige institusjonen. Det den er kommet frem til er en politisk – ikke en juridisk beslutning – åpenbart også i denne saken etter betydelig press fra USA.

Jeg er temmelig sikker på at det som nå skjer vil slå tilbake på Bank og England BoE). Andre land vil i fremtiden være svært forsiktig med å deponere gull hos en aktør som viser seg å være en notorisk tyv.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Storbritannia bekrefter at de støtter Guaido som Venezuelas president når det gjelder ranet av gull til en verdi av 1 milliard.

Det gjelder 15 % av Venezuelas utenlandske valutareserver.

Av Marc Jones.

Den britiske regjeringen gjentar på mandag at de anerkjenner opposisjons-figuren Juan Guaido som Venezuelas president.

Dette er et trekk for å omgjøre et krav fra Nicolas Maduros venezuelanske sentralbank for å få hente inn gull for nesten 1 milliard som er lagret i London.

Nicolás Maduro – Wikipedia
Landets lovlig valgte presidentNicolas Maduro

Juridiske team som representerer Maduro og Guaido vil være representert i Storbritannias høyesterett på mandag  i en siste omgang i en langvarig tautrekking om retten til 15 % av Venezuelas utenlandske valutareserver. 

Advokater som representerer Venezuelas sentralbank sier de vil selge gullet for å finansiere tiltak mot koronapandemien og styrke et helsevesen som har blitt fullstendig ødelagt av mer en seks års økonomisk krise.

The Bank of England, der Venezuelas gull har blitt oppbevart, har nektet å levere det ut etter at den britiske regjeringen i 2019 sluttet seg til er dusin andre land som støtter Guaido.  Årsaken skal være Maduros seier i presidentvalget året før, som de mener var manipulert.

«Storbritannias regjering gjør det klart at Juan Guaido har blitt anerkjent av Hennes Majestets regjering som Venezuelas eneste lovlige president siden februar 2019», sier det britiske utenriksdepartementet i en uttalelse, etter å blitt invitert av Høyesterett til å klargjøre sitt syn før mandagens rettssak.

«Han (Guaido) er den eneste personen vi kan godkjenne som har autoritet til å handle på vegne av Venezuela som landets statsoverhode», la en talsmann for utenriksdepartementet til, og sa at det sør-amerikanske landet trenger «en fredelig overgang til demokrati».

Disputten om gullet begynte i mai 2018 da Maduro sikret seg seier i et valg som koalisjonen av de viktigste opposisjonspartiene  boikottet, og kalte en skam.

Etterpå sa Boris Johnson, den gang britisk utenriksminister, «Vi må nok stramme til den økonomiske skruen overfor Venezuela».

Når det gjaldt de økende sanksjonene mot Maduros regjering, henvendte Venezuelas sentralbank (BCV) til Bank of England (BoE) og ønsket å hente hjem 14 tonn gull som de hadde lagret der.

Mot slutten av 2018 reiste Calixto Ortega, president i BCV til London for å diskutere saken med ansatte i BoE, ifølge Sarosh Zaiwalla, en London-basert advokat som representerte BCV. Men de fortalte Ortega at det var problemer med hans autoritet.

Følgende februar sluttet Storbritannia seg til et dusin andre land som støttet Guaidos krev på å være Venezuelas lovlige president.

I april innførte USAs finansdepartement sanksjoner mot BCV. De påsto at Maduro brukte sin stilling til å «plyndre»  Venezuelas eiendommer «for å gjøre hans styre mer korrupt».

Før sanksjonene ble innført hadde Venezuelas BCV  året før betalt av gjelden de hadde til Deutsche Bank, sier folk som har kjennskap til avtalen.

Det resulterte i at 17 tonn gull i BoEs velv gikk tilbake til BCVs kontroll, og økte Venezuelas gullreserver til 31 tonn. Dette utgjorde da rundt en firedel av Venezuelas gullreserver.

Avtalen mellom BCV og Deutche Bank og som økte Venezuelas gullreserver, mener Guaido og hans team tilfaller han, ifølge kronologien med sanksjonene.

Guaidos team spør rettssystemet i Storbritannia hvem som hadde autoritet til å representere BCV og til å få tak i dette gullet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Thief 2010 Tuomas Ikonen (FI)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skottland: 5522 døde 28 dager etter vaksinering.

Antall vaksinedøde overstiger nå Korona-døde.

Forrige innlegg

Asle Toje:

Hvordan kan Norge unngå å gjenta Afghanistan-operasjonen igjen og igjen og igjen?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.