POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

BRICS vokser fra G7.

Vestens økonomiske grep glipper.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi legger frem denne meldingen, ikke fordi den viser noe spesielt nytt, men fordi den vil overraske mange i Norge som ikke er informert om den endringen som nå finner sted i verden. Mange har ikke engang hørt om BRICS, de aner ikke at organisasjonen eksisterer. Naturligvis viser dette at vi bare informeres selektivt av våre medier og at det en noen som bak dem som holder en taktstokk og som styrer hva de skal si og ikke si.

Meldingen under forklarer noe av grunnen til tilnærmingen mellom Saudi-Arabia og Iran som snur opp ned på situasjonen i Midt-Østen. Begge land ønsker BRICS-medlemskap.

I alle fall blir BRICS en stadig viktigere organisasjon globalt og passerer nå G7 når det gjelder BNP. Styrkeforholdet i verden skifter nå og den økonomiske tyngdekraften flytter seg fra vår del av verden til Asia. I Norge lever fortsatt mange i illusjonen om at vi i vesten er verdens navle.

Knut Lindtner
Redaktør

BRICS passerer G7

Fem-lands-blokka BRICS har ein større del av Jordas totale brutto nasjonalprodukt enn dei sju store økonomiane i G7 har, ifølge ein ny studie.

BRICS-gruppa har overtatt G7 sin førsteplass på lista over brutto nasjonalprodukt basert på kjøpekraft, viser data analysert av Acorn Macro Consulting, eit britisk-basert firma som forskar på makroøkonomi.

Ifølge funna bidrar landa i BRICS-blokka – Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika – med 31,5% av verdas BNP. G7-landa – USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og Storbritannia – som er sett på som planetens mest framskridne blokk av land, leverer til saman 30,7%.

BRICS er en samlebetegnelse på Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. Landene ble tidligere omtalt som BRIC før Sør-Afrika kom med i 2011 og deltok for den årlige konferansen for første gang 14. april 2011 som ble avholdt i Sanya på øya Hainan i det sørlige Kina. Wikipedia

Gapet mellom dei to gruppene er forventa å utvide seg, seier analytikarar, ettersom Kina og India opplever ein robust økonomisk vekst, og mange land er interesserte i å slutte seg til BRICS.

Tidlegare i år sa Russlands utanriksminister Sergey Lavrov at «meir enn eit dusin» nasjonar har uttrykt interesse for å bli med i BRICS, inkludert Algeria, Argentina, Bahrain, Bangladesh, Indonesia, Iran, Egypt, Mexico, Nigeria, Pakistan, Sudan, Syria, Tyrkia, Dei sameinte arabiske emirata (UAE) og Venezuela. 

Samtidig har Saudi Arabia, Egypt og Bangladesh skaffa seg eigenkapital i Den nye utviklingsbanken, finansieringsorganisasjonen til BRICS.

I fjor planla BRICS-landa å skape sin eigen valuta for å kome bort ifrå US dollar og euro i transaksjonane seg imellom.

Internasjonale avtalar i dei valutaane vart vanskeleggjort for Russland, ein av grunnleggarane av BRICS, ved Ukraina-relaterte sanksjonar. I seinare tid har Russlands president Vladimir Putin føreslått bruk av kinesiske yuan i transaksjonar med BRICS-allierte og andre internasjonale partnarar i Asia, Afrika og Latin-Amerika.

Fritt omsett av Monica Sortland

https://www.rt.com/business/574303-brics-g7-share-global-economy/

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  18 april 2023 17:25

  Dr. Lars Bern: Vesten er helt i hendene på oligarker – demokratiet er borte.

  Av Swebbtv.
  Oligarkene har nå tilranet seg så mye makt i den vestlige verden at det ikke lenger er mulig å snakke om noe fungerende parlamentarisk demokrati. Det sier Lars Bern. Han har sett fra innsiden hvordan denne økonomiske kabalen fungerer og styrer. Organisasjoner som FN og EU er paraplyorganisasjoner som faktisk har som mål å tjene de globalistiske økonomiske interessene til oligarkene, mener han.

  Det er i et nytt Swebbtv-program Lars Bern gjør en ny analyse av verdens tilstand. Gjennom sin omfattende bakgrunn i store selskaper har han selv sett hvordan alt egentlig fungerer. Arbeidet som bedriftsleder førte meg ut i verden og den ga meg et fantastisk innblikk i denne finansverdenen, sier han.

  Jeg ble involvert i noen av organisasjonene som det vestlige oligarkiet har opprettet for å få innflytelse. På en genial måte har de laget en rekke ulike organisasjoner, ideelle organisasjoner og økonomiske organisasjoner. Hensikten med dette har vært å overføre mest mulig av de politiske beslutningene fra politiske parlamenter, som var vanskeligere å kontrollere, til disse organisasjonene.

  EU er et slikt eksempel. Men det er utallige flere, forklarer han. EU er et lysende eksempel på det, men FN er også et produkt av denne sirkelen. Det er en rekke organer under FNs paraply, som Verdensbanken, IMF og andre, som er fullstendig kontrollert av oligarkiet, hvor demokratisk kontroll ikke eksisterer. Jeg har sett dette veldig tydelig innenfra.

  Og dette har fått ødeleggende konsekvenser for det demokratiske samfunnet. Demokratiet er nesten borte. Det er ingen tvil om at dette systemet har ødelagt den demokratiske utviklingen fullstendig. Vi innbiller oss at vi har demokrati, men det har vi ikke lenger. Du ser eksempler på det hver dag i våre samfunn. Vi har ikke en fri politisk debatt, og jeg synes dette er dypt beklagelig.

  Det som skjer i Ukraina, hvor Russland og USA står overfor hverandre, er et uttrykk for oligarkenes desperasjon etter ikke å miste grepet om global dominans. Vi ser i dag hvordan dette har ført til en maktkamp i verden, fortsetter Lars Bern. For dette er et vestlig fenomen, og nå begynner resten av verden å reagere mot Vesten.

  Krigen i Ukraina er et tydelig eksempel på det. Russland har satt foten ned mot den vestlige verdens militarisme i form av NATO. NATO presenteres for oss i debatten som en slags freds- eller forsvars-organisasjon, noe som ikke stemmer i det hele tatt. NATO har vært sterkt involvert i flere av de amerikanske angrepskrigene mot land som ikke er kontrollert av oligarkene.

  Men Bern påpeker også at han er en «uforbederlig romantiker» og at han vil fortsette å være det. Så han ser ikke bare mørke i fremtiden. – Man kan håpe at utviklingen etter hvert reagerer på dette, at vi kommer tilbake til et samfunn hvor maktfordelingen er mer spredt og ikke så konsentrert i disse kretsene.

  Fra Swebbtv, publisert 18 juli 2022. Lars Bern er en svensk ingeniør, doktor i teknologi, forfatter og debattant.
  Oversatt fra svensk. Orginalartikkel: Lars Bern: Väst är helt i händerna på oligarker – demokratin är död.

  Svar
 • «Mange har ikke engang hørt om BRICS, de aner ikke at organisasjonen eksisterer.»

  Og enda færre vet at den vestlige økonomien styres av (bakmennene i ) USA/FED/Israel.
  De tror at renter, som de ‘kan tjene på’ 😉 eller som stjeler deres oppsamlede arbeidsinnsatt med jevne mellomrom, er noe som vokser og minker som om det var et organisk vesen.

  Men nå finnes det altså et alternativ, gjennom Brics. Så får vi håpe at gnagerne ikke får kloa i dette også.
  Tyrkia ser ut til å gå sitt eget løp. Måtte flere følge.
  (- At norske politikere (og deres pengeøkonomer) gjør det samme er vel like sansynlig å tro som at disse lakeiene på Løvebakken skulle protestere mot vår statsminister sitt freds-bombeangrep på Afrikas best fungerende land. – Før han fikk styre enda flere drapsvåpen i Nato.)

  Da er det antagelig bedre med ‘faggforeningas- politisk streik’ og nedleggelse av produktivt arbeide, og kjøpekrafts- lønnskrav i god’ radikal’ kultur. – Før ytterligere renter spiser det opp i løpet av kort tid.

  Men noe tør altså gå en alternativ vei. :

  ‘Tyrkia fører en pengepolitikk stikk i strid med de fleste andre store sentralbanker, med en tro på at lavere renter får ned prisveksten. Sentralbanken har derfor kuttet renten med over 5 prosentpoeng på fire måneder til dagens nivå på 9 prosent. Det vil si at inflasjonen på samme tid i fjor var svært høy, etter en kollaps i valutaen lira mot slutten av fjoråret. ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/wARQ3A/inflasjonen-i-tyrkia-faller-kraftig-til-64-prosent

  ‘Noen’, som vil ha økte renter w.w. liker selvfølgelig ikke at Tyrkia prøver å få ned inflasjonen ved å sette ned rentene istedet for opp. Som burde være naturlig hvis man brukte fornuft, og ikke det utdelte pensum.
  Og ‘noen’ prøvde/prøver nok å ødelegge lire-valutaen. – Som det også ble gjort forsøk med Englands, – og også Norges valuta for tiden. Dere skal gå i takt sier bakmennene. Ellers rakner vår strategi.
  Javel, sier norske (?) politikere og deres penge-økonomer.

  Og:
  ‘Holden påpeker at høy prisvekst gir høyere renter verden over, delvis drevet av sentralbanken i USA og Den europeiske sentralbanken. ‘
  e24.no/naeringsliv/i/9zbLKE/imf-sjef-spaar-et-vanskelig-aar-med-oekonomisk-tilbakegang-i-verden

  Svar
 • Å få ned inflasjonen ved å sette ned renten kan høres fornuftig ut, men bare på mikronivå.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tror de på dette sjøl?

Syndebukken er funnet, en 21-åring uten tilgang til hemmeligstemplete dokumenter.

Forrige innlegg

Et foredrag om den jødiske lobbyen:

Før betongen storkna.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.