POSTED IN England, Krig-fred

Boris Johnsen bekrefter at vesten ønsker forlenget krig i Ukraina.

Vi trenger krigen for å svekke Russland!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ifølge andre rapporter enn de den britiske statsministeren holder seg med er Ukraina i ferd med å tape i øst hvor hovedtyngden av den ukrainske hæren står. Fra vår side vet vi jo ikke noe sikkert da det foreligger motstridende meldinger om krigsutviklingen.

Vi tror i alle fall at forhandlinger for en diplomatisk løsning er uansett bedre enn krig. Storbritannias posisjon slik den refereres i innlegget under betyr at de foretrekker en langvarig krig og det stemmer godt overens med påstandene om at USA/Nato ønsker en blodtapping av Russland.

Det fryktelige er at krigen koster mange ukrainske og russiske gutter og jenter livet for hver dag som går. Ukraina var jo i ferd med å inngå en fredsavtale med Russland for snart 2 måneder siden i Tyrkia, men ble stoppet av UK/USA som også da ville ha en forlengelse av krigen.

Nå risikerer en at hele landet går i oppløsning.

Knut Lindtner
Redaktør

Storbritannias Boris Johnson oppfordrer Ukraina å si nei til forhandlinger med Russland.

Det er rapportert at Johnson har sagt til Zelensky at selv om Ukraina er klare til å inngå en avtale med Putin, så er ikke Vesten klare for det.

Av Dave DeCamp.

På fredag snakket den britiske statsministeren Boris Johnson med den franske presidenten Emmanuel Macron, og fortale at han har oppfordret Ukraina si nei til forhandlinger med Russland. 

Ifølge en avskrift av telefonsamtalen fra Johnsons kontor, så oppdaterte han den franske lederen Macron etter sitt besøk i Kiev de 9. april.

«Statsministere oppdaterte Macron og delte hans overbevisning om at Ukraina vil vinne om de får assistanse av de riktige forsvarsvåpnene, heter det i utskriften.

I utskriften sier Johnson at han « oppfordrer Ukraina til ikke å forhandle med Russland på de betingelsene som gir troverdighet til Kremls falske forklaring på invasjonen. Men han understreket at dette er det den ukrainske regjeringen som må bestemme».

person holding man wearing clown face art
Ønsker forlenget krig i Ukraina

Ifølge en rapport fra Ukrainska Pravda som siterer kilder nær den ukrainske presidenten Volodmyr Zelensky, sa Johnson til den ukrainske lederen under sitt besøk i Kiev  at den russiske presidenten Vladimir Putin må presses, men ikke forhandles med.

Rapporten sier at Johnson fortalte Zelensky at «selv om Ukraina er klare til å undertegne en eller annen slags avtale eller garanti med Putin», så er Kievs vestlige støttespillere ikke klare for det.

Rapporten sier at Johnson står for «et samlet Vesten». De føler nå at Putin ikke er så sterk som de hadde trodd. Derfor ser de på krigen som en mulighet «til å presse han».

Johnsons posisjon stemmer med den retorikken som kommer fra Biden-administrasjonen,

I slutten av april sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin at ett av Washingtons mål i Ukraina var å få se et «svekket» Russland.

Biden-administrasjonen har sluttet med diplomati overfor Russland, og ser ikke ut til å være interesserte i en diplomatisk løsning for å få slutt på krigen.

Utenriksminister Antony Blinken har ikke snakket med sin russiske motpart Sergej Lavrov siden den 15. februar. Og president Biden har ingen planer om å ha noen samtaler med Putin.

Macron er en av de få vestlige lederne som har samtalt med Putin etter at Russland invaderte Ukraina. Han går inn for forhandlinger som en måte å få slutt på krigen på.

På mandag sa han at fred kan oppnås med forhandlinger.

«Vi kan få til fred i morgen … vi vil få dette til med Ukraina og Russland ved forhandlingsbordet».

«Det er til slutt bare diskusjoner og forhandlinger mellom Ukraina og Russland som kan føre fram».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Flere Linker finnes i originalartikkelen

Forsidebilde: Annie Spratt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Ser vi nå starten på WW3?
  Det er en viss tradisjon for at Storbritannia avgjør når en storkrig i Europa skal starte.
  Pga alle atomvåpnene vil en slik storkrig som dette imidlertid foregå på en annen måte enn feks WW2 (men forstår folk flest dette?).
  Neste mål for russiske raketter kan bli Finland og Sverige ifbm med deres søknad om medlemskap i NATO. (Hvis det er slik at Russland frykter utplassering av amerikanske hypersoniske atomraketter helt øst i Ukraina vil Russland med flytid på 2-3 minutter til Moskva, så vil Russland også frykte at noe slik kan skje helt øst i Finland langs med grensen mot bla Kola-halvøya.
  Også Sverige (Godtland) grenser mot Østersjøen og mot bla det russiske Kaliningrad (tidligere Øst-Preussen).
  Mulig at Kongsberg våpenfabrikk også kan bli et mål for russiske krysser raketter for å få stoppet eksporten av norske våpen til Ukraina.

  Svar
 • Ikke noe nytt under solen… ;-)

  «… snakket den britiske statsministeren Boris Johnson med den franske presidenten Emmanuel Macron, og fortale at han har oppfordret Ukraina si nei til forhandlinger med Russland. »

  Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke fianskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras.
  Vi vet at de to siste verdenskrigene, og de fleste imperialistiske krigene etter 1945 , som bakmennene som styrer verdensvalutaen har satt i gang, også ser det som nødvendig å ha kontroll over verdens medier, og «historie»-skrivingen. Derfor vår serverte krigs-»historie» gjennom 80 år.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vaksinekorrupsjon på høyt nivå?

Med hendene dypt i honningkrukken.

Forrige innlegg

Etterretningsoffiser i US Marins, Scott Ritter:

Hvorfor sender USA våpen til Ukraina som ikke kan brukes?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.