POSTED IN Norge

Bolton og Trump:

Hvem er den verste? Hvem lyger mest?

0
Print Friendly, PDF & Email

At Boltons bok er en del av maktkampen i USA er åpenbart. Trump skal nå fjernes for enhver pris. Og Boltons troverdighet er heller ikke den største. Men det er ikke viktig å ta stilling til hvem som snakker minst sant. Det har vi ikke forutsetninger til å avgjøre fordi vi mangler informasjon.

John Robert Bolton er en amerikansk politiker og diplomat. Han tjenestegjorde som USAs ambassadør til FN fra august 2005 til desember 2006. Fra 9. april 2018 til 10. september 2019 var han USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver i Donald Trumps regjering. Wikipedia

Det vi vet som også er vel kjent er at John Bolton ikke forhandler, men truer og presser. Han er ingen diplomat men en politisk torpedo som USA brukte for alt han var verdt den tiden USA kunne gjøre dette, da USA var den eneste globale makten. Den tiden er forlengst forbi og derfor er også Boltons spesialiteter med politisk fingerknekking og diplomatisk radbrekking gått ut på dato.

Hans tid er over, heldigvis. Han hadde ingenting i Trumps politiske stall å gjøre, men jeg tror han ble tatt inn for å sikre Trump den nødvendige politiske støtten da det blåste som verst rundt han.

Det mest interessante her er hvordan de store mediene og såkalte liberalere plutselig har stor tiltro til denne mannen. Han omfavnes fordi han snakker dritt om den tidligere sjefen sin. Det hele er bare ekkelt og uten verdighet. 

Og alle liberalerne som omfavner ha nå griser seg selv skikkelig til og mister enhver form for moralsk troverdighet, hvis de i det hele tatt har hatt noen. 

Nord-Korea har skjønt poenget. USA forhandler bare ut fra makt, ikke fornuft.

Av artikkelen under fremgår det at det var han som kludret til forholdet til Nord-Korea, men naturligvis var han ikke aleine om dette. Han hadde mektige krefter i ryggen, folk vi aldri ser på førstesidene. Derfor er jeg ikke sikker på at det kunne ha vært mulig å oppnå noe mer i denne runden.

Nå vil Nord-Korea teste sine interkontinentale raketter som kan nå hele USA før det blir nye forhandlinger. Det har de annonsert lenge som følge av mangel på fremgang i forhandlingen med USA. Og verden bringes enda et skritt nærmere kanten av det kjernefysiske stupet.

John Boltons bok vil bli en parantes i historien om maktkampen i USA. Det er helt utrolig at norske politikere ser opp til slike folk og vil være underordnet dem i Nato, FN og andre internasjonale organer. Enten de heter Bolton, Pompeo eller … Trump.

Knut Lindtner

Trump: Jeg skulle ha sparket John Bolton for å ha laget et rot av atomsamtalene med Nord-Korea.

Av Steven Nelson.

President Trump angrep sin tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton på torsdag. Han sa han burde ha sparket Bolton for «idiotiske» panserforhandlinger med Nord-Korea ved å foreslå en «Libysk modell» for atomsamtalene.

Trump langer ut mot Bolton etter at enkelte aviser har publisert utdrag fra Boltons kommende bok: «Rommet der det skjedde: memoarer fra Det Hvite Hus». Der beskylder Bolton Trump for «fundamentalt uakseptabel oppførsel».

Det er kanskje sant at det var Bolton som kludret det til for Trump i forhandlingene med denne mannen?

«Da den gale John Bolton gikk til det skritt å skjemme ut nasjonen og så idiotisk sa at han ønsket den «libyske modellen»  for Nord-Korea, da var helvete løs», twitret Trump på torsdag.

«Kim Jong-un, som vi kom godt overens med, «fyrte seg opp» slik han gjør med rakettene sine – og det hadde han grunn til».

Trump la til at Kim «ville ikke ha Bolton i nærheten».

«Denne dummeste av alle Boltons uttalelser satte oss svært mye tilbake overfor Nord-Korea, til og med nå. Han har ingen svar, han kan bare unnskylde seg. Det var tidligere, men jeg skulle ha sparket han på flekken, der og da», skrev Trump.

Libyas leder, Moammar Gadhafi. Først fikk Nato han til å avstår fra atomvåpen og deretter fjernet og drepte de han.

Den libyske modellen refererer til diktatoren Moammar Gadhafi, som fredelig gjorde slutt på sitt kjemiske og atomvåpenprogram i 2003. Åtte år senere ble han fjernet av USA-støttede opprørere, som ydmyket og myrdet han.

Bolton kom med denne bemerkningen i april 2018, kort før Trumps første møte med Kim ved toppmøtet i Singapore i juni 2018.

Bolton gikk sterkt mot Trumps diplomatiske forsøk overfor denne atomutstyrte autoritære staten.  Og han skriver i boken sin at Trumps flørting med Kim «gjorde meg kvalm». 

Under møtet i Singapore påstår Bolton at utenriksminister Mike Pompeo sendte han en lapp der det sto at Trump er «so full of s-t», og at Pompeo senere bemerket at Trumps anstrengelser overfor Kim «ikke har noen muligheter for suksess». 

Justisdepartementet har gått til sak for å stanse utgivelsen av Boltons bok. De argumenterer med at den inneholder klassifisert informasjon.

Trump sa i forrige uke at Bolton kan risikere å bli stilt for retten for å utgi boken uten tillatelse.

I et intervju på onsdag med Sean Hannity på Fox News sa Trump at Bolton «brøt loven» ved i distribuere boken.

Eksperter sier at Bolton også kan miste bokinntekter ved å forbigå de formelle utgivelsesprosessene når man utgir en bok.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tysk ambassadør:

US-troppene er i Europa for å sikre USAs makt.

Forrige innlegg

Atlanterhavrådets president:

Det går mot slutten for Nato.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.