POSTED IN Media, Norge

Bloggen derimot.no er fem år:

Hovedtema har vært kampen mot globalisme (imperialisme).

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

derimot.no er fem år.

Det er fem år siden jeg startet derimot.no. Utviklingen etter den første tiden har egentlig vært eventyrlig, fra 3 treff første dag (mitt eget var ett av dem) til et daglig snitt på ca. 3400 i januar og februar i år.

Derimot sin logo

Jeg startet denne bloggen fordi jeg var lei av de store medienes ensidige vinkling av det som skjer. De er mange og store, og forteller den samme historien men med litt ulike ord. Det ser ut til at det er en skjult hånd som styrer dem, ikke ved å fortelle hvordan de skal skrive, men ved å fortelle hva de ikke skal skrive og hvilke «briller» de skal ha på når de skriver.

Mange av journalistene blir fort akklimatisert i denne medievirkeligheten og lærer lynraskt hva de skal skrive og hvordan de skal vinkle historier. Skal de gjøre karriere må de tilpasse seg. Og det er dårlig med jobber utenfor de store mediehusene. I USA er det i dag en håndfull kooperasjoner (5-6) som kontrollerer nesten hele informasjons- og underholdningsindustrien i landet.

Konsentrasjonen innen medie- og underholdningsindustrien er stor og den vokser. Det er disse som i stor grad bestemmer hvordan vi skal oppfatte det som skjer i verden.

Men ute i verden har det også heldigvis vokset frem mange alternative medier som beskriver det som skjer på en helt annen måte enn det de store korporative mediene gjør. Da jeg begynte å oppsøke disse alternative mediene oppdaget jeg en annen informasjonsverden som viste en helt annen side av virkeligheten.

Jeg oppdaget at det var utallige kritisk tenkende mennesker som fortalte helt andre historier enn de vi ble foret med av våre store medier. De fortalte historier som noen ganger var helt motsatte av de som vi blir presentert for i våre største medier.

Mange av disse nettstedene finner vi i engelskspråklige land (USA/Storbritannia), men mange gruer seg til å oppsøke slike nettsteder selv om de forstår engelsk. Det er tyngre å lese en artikkel på engelsk enn norsk. En trenger ikke finne opp kruttet på nytt, men ta det i bruk. I praksis betød det at å oversette artikler publisert på engelskspråklige nettsteder og presentere de på derimot.no ville bidra til å gjøre det lettere tilgjengelig for norske lesere.

Det er mange mennsker som skriver. En del av derimot.no sin suksess skyldes at vi oversetter artikler.

Det har jeg gjort og det har vært hensiktsmessig. Men for å kunne klare dette trengs oversetterkapasitet. Jeg har i løpet av disse fem årene hatt mange medarbeidere som har jobbet med oversettelser. Noen har hjulpet til bare i korte perioder, men andre holder ut fortsatt. Jeg er svært takknemlig for alle som har bidratt med gratisarbeid til denne jobben, og noen av de som fortsatt oversetter er helt utrolige utholdende.

For derimot.no baserer seg på gratisarbeid. Det er et av prinsippene jeg mener må ligge i bunnen av virksomheten. Et annet er at jeg vil prøve å være reklamefri. Reklame forstyrrer leseopplevelsen, men gir naturligvis et økonomisk tilskudd til å kunne utvide virksomheten.

Og det har vært fristende å gjøre dette, særlig de siste par årene, hvor stadig flere har oppdaget hva vi driver med. jeg får ukentlige tilbud om reklame.

For jeg skal ikke legge skjul på at vi har vært utsatt for en økende mengde av ubehagelige «overraskelser» med kommentarfeltet fylt av spam eller en plutselig stopp i publisering som gjorde at vi måtte stenge virksomheten i to dager nylig til «support» fikk ryddet opp.

Når virksomheten vokser vil det trenges mer av dette

Jeg har derfor vært nødt til å kjøpe hjelp fra folk som kan ordne opp i slike hendelser, og det koster. Det er umulig for meg å løse slike ting på egen hånd. Jeg regner med at slik «datasupport»-hjelp er uungåelig hvis jeg ønsker at virksomheten skal utvides til stadig nye mennesker. Og behovet for den vil øke i takt med at bloggen vokser.

Vi har nettopp foretatt en større sikkerhetsoppgradering. Den har vært omfattende og dyr, men var helt nødvendig.

Et annet problem har vært billedbruken min som jeg mener er spesielt viktig. Den skaper oppmerksomhet og gir farge og en annen opplevelse av innleggene våre. Men det er restriksjoner på billedbruk og jeg har fått noen drøye økonomiske krav det siste året for dette. Det har ført til at jeg må redusere billedbruken og velge bilder fra gratis nettsteder og ut fra andre kriterier.

Den økonomsike frivillige støtten vi nå får kompenserer for de økende utgiftene våre.

I tråd med at derimot.no oppdages som et alternativ nettsted for stadig flere mennesker, får jeg også økende økonomisk støtte til driften (frivillige bidrag). Jeg er egentlig helt imponert og må si at i år kommer inntektene så langt til å kompensere for de økende utgiftene vi har hatt. Dette gjør at jeg kan fortsette driften uten å bekymre meg for økonomien så langt, og jeg er svært takknemlig for de tilskuddene nettstedet har fått.

Da jeg startet bloggen brukte jeg mye tid på å oversette artikler, men det er det nesten helt slutt på. Det meste av tiden går nå til redigering, saumfaring av alternative nettsteder for informasjon, og ikke minst til kontakt med alle som henvender seg til meg. Det kan være folk i Norge som skriver og vil ha publisert stoff eller som tipser om stoff som kan være aktuelt for oversettelser – eller andre spørsmål.

Det er mange våkne mennesker i Norge som følger med, og i denne verdenen er det ikke lett å jukse, det har jeg erfart flere ganger hvis jeg har prøvd å ta noen snarveier. Slik sett prøver jeg å være ydmyk for jeg oppdager i økende grad at det meste som skjer vet jeg for lite om. Det er alltid noen som vet mere enn meg og mange av dem følger med og er skriveføre.

Denne bloggen er anti-globalistisk (anti-imperialistisk).

Perspektivet på denne bloggen er anti-globalisme (anti-imperialisme). Storkapitalen er i dag global. Den er ikke lokalisert i et land, men har avdelinger og interesser over hele verden og trenger derfor overnasjonale instrumenter som tjener deres interesser. Kapitalens friheter er derfor friheten til å flytte penger overalt hvor den ser seg tjent med det, flytte tjenester der det lønner seg mest, flytte varer der utbyttet er størst. Og ikke minst flytte mennesker overalt hvor den ser seg tjent med dette. (Fri migrasjon). 

Nasjonale landegrenser er et hinder for kapitalkreftene. I Norge er derimot befolkningen tjent med landegrensene. Det er i staten Norge at alle velferdsordningene er forankret – ikke i overnasjonale organ.

Et av storkapitalens fora, Atlantic Council.

Ingen krefter i verden er bedre organisert enn de store kapitalkreftene. For å tvinge gjennom viljen sin har de sine råd (fora) hvor de jevnlig møtes og der legger de langsiktige strategier. Men de har også sine instrumenter for å tvinge gjennom viljen sin, både økonomiske og militære. De viktigste militære instrumentene er Pentagon og Nato (underlagt USA).

Disse kapitalkreftene utfordres i dag av den nye aksen SCO (Shanghai Cooperation Organisation) hvor Kina og Russland er de mest sentrale. Deres karakter er fortsatt uklar, men den kursen de har lagt seg på er så langt bedre for verden enn USA/Nato-retningen som bare varsler nye kriger. Det gjenstår naturligvis å se hvordan denne nye aksen utvikler seg.

Når derimot.no runder fem år kan jeg se tilbake på noen år med mye arbeid, men også med mange gleder, nye oppdagelser og stort engasjement. Ikke minst har jeg fått kontakt med stadig flere mennesker som forstår betydningen av at det fremmes en annen informasjon en den versjonen de store mediene byr på.

Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Bjørn Larsen
  30 mars 2020 13:56

  Gratulerer med en kjempflott blogg!

  I tillegg til at det er deilig å lese på morsmålet mitt, så er jeg spesielt fornøyd med hvordan du prøver å føle deg frem til sannheten rundt hendelser som ligner på falske-flagg aksjoner. At du lar stemmer fra flere sider slippe til, så deretter prøve med tiden å finne ut hva som gir mening. Denne ydmykheten gir stor tillit for meg. Vi vet jo at det første som ryker i krig er sannheten.

  Men savner å lese poster fra Jan Hårstad om det geopolitiske. Særlig i disse krisetidene. Vet du om han har vurdert å ta opp igjen skrivearbeidet sitt snart?

  Svar
 • Tsar Tangen
  30 mars 2020 15:56

  Er det umulig å få skrevet noe på dette kommentarsystemet?

  Svar
 • Tsar Tangen
  30 mars 2020 15:57

  Takk for innsatsen dere gjør med å opplyse folket!

  Som en som setter friheten øverst og dermed misliker sosialisme, så finner jeg det rart at jeg liker å lese så mye av sosialistiske skribenter her inne. Litt artig, men det er åpenbart at dere er drevet av å få frem sannheten, så da har vi samme målet og dere gjør en god jobb. Jeg bare ignorerer de verste sosialistartiklene som alt det gnålet om klassekampen for eksempel. De vil i min verden aldri bli endel av løsningen på å skape et bedre samfunnn.

  Svar
 • Tsar Tangen
  30 mars 2020 15:58

  Del 2/3:
  Det jeg har funnet morsomt over tid er hvordan kapitalisme blir angrepet i denne bloggen. Jeg har ignorert det og tenkt det er bra å få belyst saken også fra sosialister. Men jeg ønsker å bidra med at det er stor forskjell på kapitalisme og korporatisme. Ren kapitalisme med frie markeder mener jeg gir de beste muligheter for å skape et best mulig samfunn. Men vi har jo ikke kapitalisme. Vi må huske på at verdens viktigste vare – valutaen – er ustedt fra en monopolinstitusjon med det kommunistiske navnet SENTRALbank etter mal fra Karl Marx. Det vi har i den vestlige verden er derfor mer eller mindre gjennomkorrupt korporatisme. Sist gang amerikanerne hadde kapitalisme var før sentralbanken Federal Reserve ble opprettet i 1913.

  Svar
 • Tsar Tangen
  30 mars 2020 15:58

  Del 3/3:
  Jeg håper dere fortsetter det flotte arbeidet med å gi innblikk i hva som skjer bak fasaden i dagens verden! Det er mange lag med løgn å trenge igjennom og jeg håper ihvertfall at jeg fått bedre forståelse av det geopolitiske med hjelp fra dere.

  Svar
 • Wasan Totland
  30 mars 2020 23:50

  Jeg slutter meg til Bjørn Larsens kommentar og håper at du slipper til Jan Hårstad igjen. Gratulerr med en god og nyanert blogg i så mange år.

  Svar
 • sunhunter61
  31 mars 2020 10:29

  Gratulerer!
  Og lykke til videre på reisen. Er uenig med dere så det står etter til tider, men tar av meg hatten for at dere virker å oppriktig forsøke å finne sannheter bak de offisielle historiene vi blir fortalt.
  Og takk for at dere er tøffe nok til å tillate klare utbrudd i kommentarfeltet, både for og imot det dere skriver.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Venezuela:

USAs kupp-president har tapt.

Forrige innlegg

Korona:

Kan brukes til påskudd for utvidet overvåking av hele befolkningen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.