POSTED IN Diverse, Økonomi

BlackRock, Vanguard og State Street:

En liten kabal med enorme kapitalreserver eier verden

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Peter Koenig.

Del 1. «Who Owns the World» er tittelen på en ekstraordinær dokumentar, som beskriver hvordan storkapitalen ikke bare kontrollerer alle aspekter av livet ditt, men har kvelertak på hver regjering, det politiske FN-organet, så vel som alle FN-byråer, og alle bransjer og tjenester på denne kloden.

Disse største investorene er BlackRock, Vanguard og State Street. De samme investeringsgruppene kontrollerer også over 90 % av verdens hovedstrømspresse og medier. Selv Rupert Murdochs medieimperium er majoritetseid av BlackRock og Vanguard. Det er derfor ikke noe mirakel at knapt noen nyheter om disse store kapitalforvaltningsselskapene trenger gjennom medias murer, de er aksjonærer i alle aspekter av menneskelivet og livsrelaterte aktiviteter og virksomheter.

De styrer politikere, geopolitikk og hvor militære styrker utplasseres.
Det er et monopol som bokstavelig talt ikke kan motarbeides med tradisjonelle midler. De har også oppfunnet den «regelbaserte orden» – de overstyrer enhver internasjonal og nasjonal lov som de ønsker. De kjenner ingen grenser, ingen etikk og følger ingen menneske- eller menneskerettighets-standarder. De er Makten.

De to mektigste investorene og investeringsforvalterne er BlackRock og Vanguard. De er så nært sammenknyttet, til et punktet hvor ledelsen i stor grad kan styre begge. Vanguard er BlackRocks største aksjonær, noe som betyr at de kontrollerer BlackRock. Selv om Vanguard ikke er åpen om sine egne aksjonærer, eies Vanguard av de rikeste familiene på Jorden. Vanguard er opprettet for å skjule deres investeringer og pengetransaksjoner.

Gjennom «ideelle» organisasjoner, som Rockefeller Foundation, Gates Foundation, Rothschild Foundation, JPMorgan Foundation, Clinton Foundation, Bush Foundation, Albert DuPont Charity Trust og så videre, overføres milliarder av «donasjonspenger» skattefritt til Vanguard, et dekke for deres potensielt kriminelle transaksjoner og finansiering.

Bill og Melinda Gates Foundation er Verdens helseorganisasjons (WHO) største finansiør. De kontrollerer også GAVI, vaksine-alliansen – og er derfor den mest innflytelsesrike organisasjonen over menneskers helse og død. De samme personene, alias Foundations, eier også Blackrock – og det er grunnen til at BlackRock og Vanguards ledelse kan fungere som ett styre, hvis det er til deres fordel. I følge Bloomberg vil de to innen 2028 eie og forvalte rundt 20 billioner dollar – omtrent en femtedel av verdens nåværende BNP.

Jens Stoltenberg, Bill Gates og Melinda gates på besøk i Norge i 2009. Bill and Melinda Gates Foundation er WHOs største donor. Bilde: Wikimedia Commons

Hvis de får selskap av State Street, som ofte er tilfellet, verdens fjerde største investeringsforvalter, kan du legge til ytterligere 3 til 4 billioner dollar av forvaltede eiendeler. Noen ganger får de selskap av Berkshire Hathaway, Citi Bank, Bank of America, Chase & Co, Goldman Sachs, og legger til ytterligere noen billioner forvaltede eiendeler til forvaltningskapitalen deres.

Imidlertid eies disse finansinstitusjonene som er på andre eller tredje plass på listen, på sin side også av BlackRock og Vanguard. Man kan kalle det en allmektig ond sirkel som det er nesten umulig å unnslippe. Med denne finansielle kraften kan de utnytte alle land i verden, hver institusjon og hvert selskap – ettersom de er de største aksjonærene i investeringsmaskinen for industri, militære, tjenester og infrastruktur som får verden til å gå rundt.

Vennligst tillat at vi tar en liten avstikker til Gaza, hvor den sionistiske rasistiske massakren på en hel befolkning har pågått i 141 dager. Rundt 30 000 palestinere er blitt drept; 70 % barn og kvinner. Barn og kvinner er hovedmålene, fordi barn er neste generasjon og kvinner er bærere av neste generasjon – de må elimineres av de rasistiske sionistene.

Redselen og umenneskeligheten har ingen ord, det kan ikke beskrives med vårt menneskelige vokabular: bomber har likvidert hele familier: Den lemlestede kroppen til en syv år gammel jente, Sidra, henger fra en vegg. Hind, en seks år gammel jente, ble nådeløst drept av israelske væpnede styrker, da hun ba om hjelp fra en ambulanse, med likene til hennes drepte familie rundt seg. Alt dokumentert av «Hildebrandt», et peruansk, kjent ikke-hovedstrøms-nyhetsmedie 23 februar 2024.

Fortell meg, vær så snill, er ikke disse allmektige finanskonglomeratene mektige nok til å stoppe denne massakren? De kan holde hele nasjoner som økonomiske gisler, men de kan ikke stoppe Israel, sionistene bak staten Israel, fra deres nådeløse grusomme dreping og massakre på en hel befolkning?

Er de ikke mektige nok til å hindre USA, deres angelsaksiske og europeiske marionettregjeringer fra å gi deres nasjoners penger, våpen og «moralske» støtte til det sionistiske angrepet? Eller er det deres makt bak USAs vetorett, som stopper FNs sikkerhetsråds søken etter en våpenhvile i Gaza? I alle fall, ved å ikke bruke sin makt til å stoppe den sionistiske krigen mot Palestina, for å stoppe enhver krig, ethvert drap i verden, er de ikke da medskyldige i massemordene i Gaza, og rundt om i verden ved å ikke stoppe dem? De kan, men hvorfor gjør de ikke det?

BlackRock / Vanguard er også store aksjonærer i sekundær og tertiær kapitalforvaltning og bankinstitusjoner. De kontrollerer de forvaltede investeringene til for eksempel Goldman Sachs, Bank of America, City, Chase, Morgan-Stanley blant mange andre. Hvis du for eksempel investerer i et matkonglomerat, som Nestlé, Unilever, PepsiCo, har de fleste ingen anelse om at de investerer i BlackRock/Vanguard, store aksjonærer i disse matvareselskapene, og ved å gjøre det investerer de også i det verdensomspennende militær-industrielle (drepende) komplekset som også er styrt av BlackRock / Vanguard.

BlackRock / Vanguard / State Street er også kreftene bak kraften – oftest usynlige.

Hovedkontoret til BlackRock i New York i USA. Hva skjer bak disse dørene? Bilde: Wikimedia Commons

For eksempel har BlackRock nære forbindelser med mange sentralbanker, spesielt med Federal Reserve. De låner ut penger til FED – er hovedrådgiver for FED og mest sannsynlig til andre sentralbanker, de gir også råd om datasystemene de bruker og som forbinder dem.

BlackRock, er den desidert største påvirkeren og giveren, eller «partner», som de foretrekker å kalle seg selv, og er derfor også «kommandør» for World Economic Forum (WEF), hele FN-systemet, dets politiske arm, også FN sine under-byråer som Verdens helseorganisasjon (WHO), og for ikke å glemme GAVI, Vaksinasjonsalliansen, plassert like ved siden av WHO – og i en videre forlengelse, Big-Pharma, den farmasøytiske industrien.

Sammen med deres trofaste, likesinnede utøver av WEFs mandater, Mr. Klaus Schwab, så vel som multimilliardærene, som Gates’s, Rockefeller’s, og Soros og hans like i denne verden, kan man enkelt konstantere at de – BlackRock og Co. – kontrollerer livene våre – helsen vår og også døden (BlackRock har også store aksjeposter i Vestens begravelsesbyrå-kjeder) ovs.anm. Gjennom sitt verdensdominerende eierskap til alt, er de globalister, eugenister og eksentrikere med en «grønn agenda», som fremmer klimaendring-svindelen. Kostnader i penger og liv spiller ingen rolle.

Var disse økonomiske monstrene bak covid-plandemien? For et spørsmål!
Deres agenda – eugenistisk, ødeleggelse av nåværende økonomiske strukturer for å gjenoppbygge dem i henhold til denne lille elitens kriterier – er tydelig definert av Club of Rome (CoR) «Limits to Growth» (1972), og den oppfølgende rapporten «The First Global Revolution» (1991), som tidlig hevder at en utslettelse av dagens system er nødvendig for å gjenoppbygge det med et nytt system, og bringe endringene til fordel for eliten, med eugenikk og absolutt kontroll alltid i forgrunnen.

Står CoR til tjeneste for det globale finansimperiet? Tross alt ligger de samme kreftene bak begge.
Det er ikke en tilfeldighet at Rockefeller Group, grunnleggeren av Club of Roma, i dag er komfortabelt lokalisert i Sveits, skattefritt og med full diplomatisk immunitet.

Covid-plandemien er den første byggesteinen for disse alt-ødeleggende kapitalkreftene, «hjørnesteinen» til ødeleggelse, så å si. Nedstengningene, de umenneskelige, totalt ugyldige PCR-testene, skremselspropagandaen – med de konstruerte covid-dødsratene – var veldig effektive i å manipulere mennesker, men også i å legge grunnlaget for den generelle utslettelsen av samfunnet vårt og til og med sivilisasjonen, og i å flytte eiendeler fra lavere klasser til finanseliten, og i å avskaffe verdensøkonomien som opprettholder vår sivilisasjon.

Når folket skalv av frykt, ble de dødelige covid-«vaksinene» introdusert. Se, nå, til tross for stadig sterkere motstand – har rundt 5,7 milliarder mennesker – av verdens 8 milliarder, mer enn 70 %, fått minst en injeksjon, og de fleste har fått 2 eller 3 injeksjoner.

Ble vi reddet av covid-vaksinen? Bilde: Wikimedia Commons

Disse giftige injeksjonene er i menneskekroppen og vil mest sannsynlig begynne å få sin virkning før eller siden. I følge Mike Yeadon, tidligere Visepresident og leder for forskning i Pfizer, vil dødstallet sannsynligvis øke drastisk i løpet av de neste tre til ti årene, men de fleste vil ikke knytte det til «vaksinene» – enten fordi de har blitt indoktrinert med at dødsfall skyldes lang eller sen covid, eller fordi de lider av og lever i en kognitiv dissonans.

Storkapitalen vil eie og kontrollere alt, og vil drastisk redusere verdens befolkning. Dette formidles av WEF. WEFs styreleder Klaus Schwabs’ fremste rådgiver, den israelske professoren Yuval Noah Harari, som helt åpent spør hva de skal gjøre med de «ubrukelige spiserne» når deres «eksistens» har blitt erstattet av kunstig intelligens (AI).

I tillegg til alvorlige menneskelige helseskader og død, reduserer «vaksinene også mannlig og kvinnelig fertilitet, forårsaker spontanaborter, svært aggressive og dødelige turbokreftformer, myokarditt og plutselige dødsfall. Total overdødelighet i Vesten er så høy som 20 % i enkelte land. I Storbritannia, hvor overdødsfall begynner å alarmere allmennheten, har de begynt å endre offentlig statistikk for å skjule overdødeligheten.

Parallelt, og for det meste finansiert av Soros Open Society Foundation, herjer Woke-bevegelsen den vestlige verden, med promotering av kjønnsskifte (også for barn) og den beryktede agendaen til LGBTQIA+ bevegelsen = Lesbisk, Gay, Bifil, Transgender, Queer, Intersex, og aseksuell. Dette fremmes i grunn- og ungdomsskoler, i enkelte land med strenge forbud mot foreldres innblanding i barnas, så unge som 11 år, ønsker om kjønnsbytte. Denne agendaen reduserer fødselstallene ytterligere.

Uendelige kriger skaper kaos, forvirring, desperasjon og selvfølgelig også massedød.
Pengemesterne har lykkes med de første byggestenene til sin nye verdensordning. WHO kan snart bli det mektigste helse- (liv og død) -tyranni på jorden, hvis den beryktede pandemitraktaten og de mye omskrevne internasjonale helseforskriftene (IHR), blir godkjent på den kommende World Health Assembly, WHA, (Verdens Helseforsamling) i mai 2024. Når vi vet hvem som er i styringen og kontroller WHO og WHA, må verdens land melde seg ut av WHO.

Den internasjonalt anerkjente Dr. Peter McCullough vitnet i Europaparlamentet i Strasbourg om de sosiale og økonomiske konsekvensene av covid-»vaksinene», så vel som det potensielt forestående WHO-tyranniet – og avsluttet med en oppfordring til EU og USA og resten av verden om å melde seg ut av WHO.

Å ta verden tilbake, ved at vi, verdens folk, avviser BlackRock, Vanguard & Co., og melder oss ut av FN-systemet og WHO – ville være neste skritt. Det viktigste, og muligens den eneste måten å beseire denne pengemakten, er å trekke seg ut av dagens samfunnssystem og starte på nytt. Små samfunn – med økonomier så langt unna enhver digitalisering som mulig – med et dynamisk samarbeid seg imellom, som utvikler seg naturlig og på et høyere åndelig nivå enn den lavt fungerende som er typisk for vår materielle verden og nåtiden, og som bare streber etter stadig flere materielle goder.

«Bare når vi er splittet, kan eliten beholde sin makt over oss». «Såret er stedet hvor lyset kommer inn i deg», — Den store sufi-poeten, Rumi. Våpnene deres er utpressing og frykt. Vi må ikke frykte dem! Vi er de andre 99 prosentene. Vi kan gjøre det, og vi MÅ gjøre det for at menneskeheten skal overleve.

Fra Global Research, publisert 26 februar 2024.
Oversatt fra engelsk og noe forkortet. Linker og videoer i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Koenig er geopolitisk analytiker, forfatter og har vært seniorøkonom hos Verdensbanken og Verdens helseorganisasjon i 30 år.
Orginalartikkel: “Who Owns the World?” A Small Group of Big Money.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Antall drepte i Gaza er alt for lavt satt. 30 t , altså overkant av 1 % av befolkningen ?
  Jeg anslår antall drepte ligger på ca overkant av 10 % i forhold til innbyggertallet.
  Jeg tror det er mer realistisk i forhold til antall bomber etc som er brukt, sult og ikke minst dàrlig vann.
  Det skal ikke så mange bomber til for å drepe 30 t mennesker på et relativt lite omràde, 1000 maks?
  Tallet her er enormt mye mer.

  Svar
 • stayfree..
  8 mars 2024 10:44

  Hva kan vi vanlig folk gjøre med dette….faktisk veldig mye.
  Vi kan forsøke å bygge parallellsamfunn, med handel og service som ikke har noen basis i globalistselskapene.

  Her er et par eksempler…Blackrock eier 10 % av Orkla. Styr unna alle produkter fra Orkla. Handle lokalt, hos bonden elign.
  Bill Gates og Blackrock eier Caterpillar. Styr unna entreprenører etc som bruker maskiner fra denne produsenten.
  Slutt å spis på mc donalds….Bill Gates eier en stor andel.

  Og for all del…slutt å handle på Amazon

  Svar
 • Øyvind Aarsnes
  8 mars 2024 18:17

   Ta på Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens lumske angrep. 12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.

  Svar
  • Eric Kamov
   8 mars 2024 20:42

   Var det ikke slik at denne ‘guden’ du maser om også hadde »lovet» jødene Palestina??? . . .

   Svar
 • Eric Kamov
  8 mars 2024 20:55

  »De rike jødene hersker over verden; skjebnen til regjeringer ligger i deres hender. De starter kriger mellom land, og når de ønsker det, oppretter regjeringene fred. Når de rike jødene synger, danser nasjoner og deres ledere villig med, og i mellomtiden blir jødene ennå rikere.»

  – Theodor Hertzl

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forderver han ungdommen politisk?

Professor Glenn Diesen skal ikke sees eller høres i Norge.

Forrige innlegg

Folkemord er det eneste passende ordet

Over 2/3 av jødiske israelere motsetter seg at palestinere som sulter i Gaza får humanitær hjelp

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.