POSTED IN Ukraina, Økonomi

Det vil koste skjorta å få Ukraina på fote igjen.

Blackrock får en avtale verdt en halv billion dollar for å «gjenoppbygge» Ukraina.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Baxter Dmitry.

Blackrock har fått en avtale om en halv billion dollar for å «gjenoppbygge» Ukraina etter krigen med Russland, som har blitt forlenget av amerikanske og NATO-interesser som er nært knyttet til Blackrock.

Den ukrainske regjeringen vil bli hjulpet av BlackRock og JPMorgan Chase, med å sette opp en «investeringsbank for gjenoppbygging», som forventes å investere tungt i lukrative prosjekter for gjenoppbyggingen.

Financial Times rapporter at det ville koste Ukraina omtrent 411 milliarder dollar å gjenoppbygge landet etter ødeleggelsene under krigen med Russland, men dette tallet fortsetter å stige daglig.

Human Events rapporterer: Ukrainas utviklingsfond er fortsatt i de tidlige stadiene med å etablere investeringsbanken for gjenoppbyggingen, men potensielle investorer vil få en forhåndsvisning av hvordan det vil se ut, under en London-konferanse som skal finne sted denne uken.

Med de høye kostnadene for gjenoppbyggingen, tok den ukrainske regjeringen kontakt med BlackRock i november, for å se om de kunne tiltrekke seg investorer. JPMorgan ble med i februar. Ukrainas president Volodymyr Zelensky bekreftet forrige måned, at han jobbet med de to finansinstitusjonene og konsulentene hos McKinsey, ifølge rapporten.

Philipp Hildebrand, nestleder i BlackRock, sa: «Mange av dagens langsiktige utfordringer løses best gjennom en blandet finansmodell, og dette er en. Du trenger disse verktøyene for å tiltrekke seg kapital i en s stor skala.

Når BlackRock og JPMorgan tilbyr sine tjenester, har de sannsynligvis først undersøkt potensielle investeringsmuligheter i det østeuropeiske landet. Rapporten bemerket at den nåværende utviklingen bare har forsterket JPMorgans forhold til sin mangeårige klient, Ukraina. Finansinstitusjonen har «hjulpet» Ukraina med å øke statsgjelden med 25 milliarder dollar i siden 2010, og den førte til landets «gjelds-rekonstruksjon» på 20 milliarder dollar i 2022.

BlackRock har hevdet at Ukraina trenger en «finansieringsbank for utvikling», som vil gi landet muligheter til å bygge ut infrastruktur, klimateknologi og landbruk. Dette vil gjøre dem mer attraktive for andre langsiktige investorer. JPMorgan ble lagt til satsingen på grunn av sin ekspertise på gjeld.

Stefan Weiler, JPMorgans sjef for gjeldskapital-markeder i Afrika, Europa og Midtøsten, sa: «Fondet opprettes for også å gi offentlige og private investorer muligheten til å investere i spesifikke prosjekter og sektorer». «Det vil være fond for forskjellige sektorer som fondet har identifisert som prioriterte for Ukraina. Målet er å maksimere kapitalandelen».

Det ser imidlertid ikke ut til at Ukraina forventes å motta slike investeringer før mot slutten av krigen mot Russland. Russlands president Vladimir Putin avslørte under et møte med Den afrikanske union, at Ukraina hadde signert en fredstraktat våren 2022. Men landet trakk seg fra avtalen, enda Russland hadde gått med på vilkårene.

Fra People’s Choice, publisert 8 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Blackrock Gets Half Trillion Dollar Deal To ‘Rebuild’ Ukraine.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Kommentar fra oversetter:
Som Robert Kennedy jr sa, «kontraktene for igjenoppbyggingen av Ukraina vil bli langt mer verdt enn de militære våpenkontraktene». BlackRock kommer vinnende ut selv om krigen er tapt for Vesten, slik som i Afghanistan, for BlackRock er finansiell eier av våpenindustrien. Etter krigene, tjener også BlackRock på gjenoppbyggingen etter krigene. Verdens største kapitalforvaltningsselskap er også verdens største krigsprofitør.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Veldig rart at ikke EU tar føringen i gjenoppbyggingen av Ukraina, tatt i betraktning at Ukraina ønsker å bli medlem i EU og derved underlagt regler for offentlig anskaffelse, eierskap og styring fra EU, ikke fra USA. Dette her stinker.

  Svar
 • Takk, Northern Light. Setter veldig pris på jobben du gjør. (Jeg har tipset mannen til Erna. Ola B. Moe bør kanskje og få beskjed? Ikke si noe til Erna, hun kan begynne å gråte, hvis Sindre blir oppdaga nok en gang).

  Svar
 • Furubotnik
  19 mars 2024 1:10

  På norsk er en billion lik tusen milliarder, på amerikansk engelsk kalles dette en trillion.

  En billion på amerikansk engelsk tilsvarer tusen millioner, altså en milliard.

  Så har Blackrock fått en kontrakt på 500 millioner $ eller 500 milliarder?

  Det sier seg nok selv at det er 500 milliarder, dermed ganske riktig en halv billion…på norsk.

  Svar
 • Og i bytte får Blackrock bla ukrainsk matjord. Tviler på at det ukrainske folk er veldig happy med slikt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er ikke isen som forsvinner i Antarktis.

Det er medienes interesse for fenomenet når isen ikke forsvinner.

Forrige innlegg

Temperaturen synker og isfjellene nærmer seg.

Passasjerene koser seg i fluktstolene på Titanic.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.