POSTED IN Helse, Økonomi

Bill Gates tenker høyt på CNN:

Da er det grunn til å følge med.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Covid-19 historien skulle egentlig vært historie for lengst. Som enhver sesonginfluensa skulle den vært forbigått i all stillhet, slik det skjer med influensaen hvert år såfremt den ikke er spesielt dødelig, slik som Kina-syken på 1950 tallet eller ikke minst Spanskesyken under 2. verdenskrig.

Spanskesyken var en usedvanlig dødelig influensapandemi. Den kom i tre hovedbølger mellom januar 1918 og desember 1920, og smittet anslagsvis 500 millioner mennesker – rundt en fjerdedel av verdens befolkning den gangen. Wikipedia. En regner med at mellom 17 og 50 millioner døde av den.

Men legemiddelindustrien har store økonomiske interesser knyttet til sykdom og død – og vaksiner.

Bill Gates snakker i dette intervjuet om en oppblomstring i antallet smittete i USA og veldig høye smittetall i USA. Det er presis det sammen NRK driver med akkurat nå med rapporter om stadig flere smittete rundt om i verden og Norge. Men vi har hele tiden visst og vist at antall smittete er mange ganger høyere enn antallet registrerte smittete. At stadig flere testes fører til at antallet registrerte smittete øker, men det betyr ikke noe for folkehelsen hvis de ikke blir syke og dør av sykdommen.

Det er bare en bekreftelse av det vi har visst hele tiden. Mange har hatt Covid-19 uten å vite om det i det hele tatt. Men siden dødstallene nå går ned i og med at sykdommen ebber ut må en tvære den helsepolitiske sitronen for resten av saft: skremme med antallet smittete som en får frem gjennom økt testing i hele befolkningen. Disse tallene avdekker ingen hemmeligheter, bare realiteter som har vært der hele tiden.

Det som gir større grunn til bekymring er Bill Gates fremtidsvisjoner om kjappe vaksiner som skal kunne påføres hele befolkningen løpet av kort tid. Jeg skal ikke spekulere i hva motivene for slike visjoner er utover å sikre seg en sikker inntektskilde i all fremtid.

Enhver får tenke sitt. Men når en av verdens rikeste mennesker har slik tanker er det grunn til å lure på hva som er de egentlige motivene. Jeg tror ikke et sekund på han humanistiske og edle motiver. Det er ikke de som har gjort han til den han er. Tvert imot.

Knut Lindtner

Bill Gates sier at DITT valg er «det siste hinderet» for hans vaksine.

William «Bill» Henry Gates III er en forretningsmagnat som var med på å grunnlegge programvareselskapet Microsoft. Han er i dag teknologirådgiver for selskapet. Gates har i en årrekke vært rangert som verdens rikeste person. Wikipedia

«Du har valget – enten å ta vaksinen eller la være. Det er det siste hinderet.

Fra Anti Empire.

Micorsoft-milliardæren Bill Gates klager over at USA «ikke en gang er i nærheten» av å gjøre nok for å bekjempe pandemien.

Det er før han kommer med sin advarsel om at den vaksinen han vil injisere på alle mennesker på planeten vil behøve folks samtykke først.

I en tale til Anderson Cooper i CNNs rådhus på torsdag insisterte Gates på at USA «opplever et tilbakeslag» når det gjelder Covid-19-smittede, til tross for stadig økende testing. 

Den økningen minner data-tycoonen om at den er blitt forvansket av lokale myndigheter, til tross for – ikke på grunn av – Det Hvite Hus.

Gates er fornærmet for at Washington ikke har fulgt hans instruksjoner mer nøye. Han klager over at «det er mulig å øke testingen av et nytt virus veldig, veldig raskt», dersom de bare ville gjøre som de blir fortalt. Han skylder på det høye antall smittede i USA, som fortsatt  har en ledende plass i verden med opp mot 2,5 millioner bekreftede tilfeller, og mer enn 125 000 døde. Det er nasjonens feilgrep som ikke har gjennomført de samme tiltakene som alle andre.

«Andre land» har «holdt igjen i sin oppførsel» ved å innføre restriktive lockdowns og karantener og å innføre skikken med å holde avstand»,  hinter Gates. 

Det høres ut som om han er utålmodig med USAs «omfattende spredning», noe han kaller «pinlig». Det er som om folk nesten synes at Covid-19 er en politisk sak. Men det er dessverre uheldig.

«Til og med å utstyre seg med masker krever at du kjenner noen som ikke bare tester positivt, men som kanskje er blitt svært syk i tillegg», legger han til.

Gates har gjentatte ganger uttrykt ønske om å sette sprøyte på verdens befolkning med en hvilken som helst vaksine som kommer fra forskningslaboratoriene han finansierer.

Han innrømmer at disse injeksjonene kan bli sendt ut før de virker perfekt. 

«Det er mulig ar vaksinen vil bli bedre til å beskytte deg individuelt, men ikke hindre deg å smitte andre … det er ikke garantert at vaksinen vil bli en perfekt smitte-blokkerer».

Han skryter av at «logistikken i USA er ingen sak i det hele tatt». Gates skryter av at «Vi skal få til det her», men bekrefter at «det er du som må velge, om du vil ta denne vaksinen eller ikke. Det er du som er det siste hinderet».

Milliardæren ser ut til å være likegyldig rundt faktoren med «usikkerheten ved vaksinen». Dette selv om en tredel av amerikanerne har vist bekymring rundt en koronavirus-vaksine. 

De nevner at saken er blitt politisert, laboratorienes hastverk, dårlige rykter hos noen av de som er involvert, og andre ting.

Opp mot 70 til 80 prosent av verdens befolkning vil måtte ta en slik vaksine før man kan håpe å leve et normalt liv igjen. «Folk må vaksinere seg « om de skal ut og reise og ved sportsbgivenheter, forklarer Gates. Han antyder at folk ikke har noe valg.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Victor He

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • For å få flokk-immunitet må mellom 60 og 95% av befolkningen være smittet eller vaksinert, avhengig av sydom/virus.
  De som vil vaksinere seg bør selvfølgelig få gjøre det. Så sies det at hvis man ikke får flokkimmunitet, vil det gå ut over den ( lille) gruppen som ikke kan vaksinere seg; gamle/ syke/gravide/barn…? Reelt?
  Ellers burde det ikke være negativt å tjene penger, heller ikke for en legemiddelindustri. Men penger bør ikke gi rett til makt.
  Og/men tvang bør alltid unngås før alle fakta er på bordet, og andre utveier er prøvd.
  Ellers vil jeg anbefale en bok: ‘ Immun, kroppens evige kamp for å overleve’, av AnneSpurkeland.
  Informativ og lettlest, både om kroppens eget forsvar og om legemiddelforskning.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nato dreier seg ikke om forsvar:

Nato handler om angrep.

Forrige innlegg

Venstresidens glideflukt mot avgrunnen fortsetter:

Nå i allianse med Det Muslimske Brorskapet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.