POSTED IN Imperialismen

Bilderberger

Imperialistisk nettverk fra MI6 og CIA.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen ble offentliggjort på derimot.no for et år siden. Det er i høyeste grad fortsatt aktuelt. Innlegget er fortsatt aktuelt selv om det er knyttet opp til et konkret møte i Bilderberg-gruppen.

Knut Lindtner

Bilderberg-gruppens lange armer.

Av Manlio Dinucci.

I de siste årene er det blitt skrevet mange latterlige historier om Bilderberg-gruppen. Men ser man nærmere på dokumentene er det mulig å sette sammen et troverdig bilde. Tallrike forskere har arbeidet med dette. Gruppen er absolutt ikke noen slags verdens-regjering, men et nettverk med innflytelse, sammensatt av CIA og MI6. Og hensikten er å støtte NATO.
Lili Gruber

Tre italienere var invitert til dette årets møte i Bilderberg-gruppen. Møtet ble holdt i Montreux i Sveits mellom 30. mai og 2. juni. En journalist var invitert sammen med Lili Gruber, vertinne for TV-kanalen La7. Hun er nå den permanente verten for Bilderberg-gruppen. Journalisten var Stefano Feltri. Han er assisterende direktør for Fatto Quotidiano, der Marco Travaglio er direktør.

Den «tredje mannen» som var valgt ut av Bilderberg er Matteo Renzi, senator for Partito Democratico og tidligere president i rådet.

Matteo Renzi

Bilderberg-gruppen ble formelt dannet i 1954 etter initiativ fra visse amerikanske og europeiske «framstående borgere». I virkeligheten var det CIA og det britiske MI6 som sto bak. Hensikten var å støtte NATO mot USSR. 

Etter den kalde krigen fortsatte de å spille den samme rollen – de skulle støtte USAs og Natos strategi. 

Gjestene på disse årlige møtene er nesten alltid eksklusive borgere i Vest-Europa og Nord-Amerika. Det er omtrent 130 representanter fra verdenspolitikken, fra økonomi, fra de militære, de største mediene og de hemmelig tjenestene. I samtalene skal de formelt snakke for seg selv.

De samles bak lukkede dører på et luksushotell, hvert år i forskjellige land, og beskyttet av et svært strengt militært sikkerhetssystem. Ingen journalister eller observatører har adgang, ingen kommunikeer har noen gang blitt publisert.

Hvis de er for åpenhet, hvorfor må deltagerne avgi et taushetsløfte?

Deltakerne må sverge taushet – de har ikke en gang lov å avsløre identiteten til talerne som kan ha gitt den informasjon (i motsetning til deres påståtte «åpenhet»).

Vi vet bare at i år snakket de mest om Russland og Kina, romavlytting, en stabil strategisk orden og kapitalismens framtid.

Blant deltakerne var kjente krigsforbrytere som Henry Kissinger. Han fikk Nobels fredspris for innsatsen sin i Vietnam.

De viktigste personene som var til stede i år var de «vanlige» fra USA; Henry Kissinger – en «historisk figur»( som sammen med  bankier David Rockefeller var en av grunnleggerne av Bilderberg og Trilateral Commision . Han døde i 2017); Mike Pompeo, tidligere sjef for CIA og nå utenriksminister; general David Petraeus, tidlige sjef for CIA; Jared Kushner, rådgiver (og svigersønn) til president Trump for Midt-Østen, og intim venn av den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

Med i år var også Jens Stoltenberg, generalsekretær i NATO, som ble ble utnevnt til to nye år i jobben for tjenester han utførte for USA.

I fire dager møttes de, med hemmelige bilaterale og multilaterale diskusjoner – disse representantene, kjente og ukjente figurer fra de store vestlige maktene, forsterket og utvidet med et kontaktnettverk som setter dem i stand til å ha innflytelse på regjeringenes politikk og hvordan de skal orientere folkemeningen.

Journalisten Stefano Feltri

Resultatet er synlig. I IlFatto Quotidiano forsvarer Stefano Feltri med store ord Bilderberg-gruppen. Han forklarer at disse møtene blir holdt hemmelige «for å kunne skape en sammenheng med oppriktige og åpne debatter som ikke er spesielt bundet til noen institusjoner». Og han angriper de «utallige konspirasjons-teoretikerne» som sprer «myter» om Bilderberg-gruppen og Trilateral Commission.

Dommer Ferdinando Imposimato

Men han nevner ikke det faktum at blant disse «utallige konspirasjons-teoretikerne» finner vi dommer Ferdinando Imposimato, ærespresident i høyesterett for Cassation ( han døde i 2018). Han beskrev resultatet av en rundspørring han hadde gjort som følger: «Bilderberg-gruppen er delvis ansvarlig for den strategiske spenningen vi ser, og derfor også massakrene». Han begynte med den på Piazza Fontana, (bombeangrep mot en bank i Milano der 17 mennesker døde. overs.) der Bilderberg-gruppen samarbeidet med CIA og Italias hemmelige tjenester, med Gladio og nyfascister, med P2-ligaen og USAs frimurere på NATO-baser.

Til og med Matteo Renzi har nå fått adgang til denne prestisjeklubben. Kanskje vi må overse at de kan ha invitert han på grunn av hans talenter som analytiker. Men vi sitter igjen med en hypotese om at disse mektige menn og kvinner i all hemmelighet forbereder en eller annen politisk operasjon i Italia. Feltri får unnskylde oss om vi slutter oss til «de utallige konspirasjons-teoretikerne». 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.voltairenet.org/article206685.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Litt OT, men en veldig interessant artikkel i Mintpress nå.

  Det israelske firmaet Cybereason har en lang historie med å plassere bakdører i amerikansk telekommunikasjon og elektronisk infrastruktur samt aggressiv spionasje rettet mot USA føderale byråer. Klientene til Cybereason-partnerbedriftene, det amerikanske etterretningsfellesskapet og militæret blant dem, er nå en del av Cybereasons nettverk som dette private selskapet kontinuerlig overvåker ved hjelp av en kombinasjon av stab som stort sett består av tidligere etterretningsoffiserer og en AI-algoritme først utviklet av israelsk militær etterretning. Blant kundene som har integrert Cybereason software i sine produkter, er bl a Lockheed Martin, kjent som leverandøren av F-35.

  https://www.mintpressnews.com/cybereason-investors-offer-israeli-spy-classified-intelligence/264095/

  Svar
 • Det er interessant å lese eldre kommentarer om Bilderberg og Israel og om hvordan oppfatningen om dette uvesenet er.
  Det ingen tar höyde for,der hvor alle diskusjoner ender,det er når fordelingen av skyld for verdens elendighet er fordelt.Det er Bilderberg eller Israel,ferdig med det.
  Ingen spör seg hvordan Israel ble skapt og ingen spör seg hvordan Bilderberg ble skapt ?.Hvem er det som har nytte av disse skapelsene,hvilke krefter ligger bak,hvem finansierte dette ?.Hvem sitter i Bilderbergs styre ?.Kan opprettelsen av Israel ha noe med Norge og Norden å gjöre ?.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ordene gir politisk makt.

Nå skal «jihadister» omdøpes fordi ordet gir negative opplevelser av islam.

Forrige innlegg

Israel:

Raseringen av palestinsk land pågår hele tiden til fordel for jødisk nybosetting.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.