POSTED IN Helse, Norge

Kronikk om megadyr salve

Big Pharma eier ikke skamfølelse for deres prispolitikk

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Farmasiindustrien har vært, er og kommer til å være en megagrisk næring

… hadde jeg som overskrift på et Facebook-innlegg 10.2.2023, se https://www.terje-sorensen.no/terjep%c3%a5facebook.slideshow.pdf, og på side 515.

(Se også artikkelen om samme tematikk i derimot.no fra juni i år.)

Jeg fortsetter der jeg slapp:

I den nevnte artikkelen opplyste jeg at en tube «PROLIP» som inneholdt tre (3) gram salve mot bl.a. munnsår, kostet NOK 135, hvilket ga en kilopris på NOK 45.000. Noen medier fanget opp saken og fortalte at det tilsvarte mer enn safran, verdens dyreste krydder!

Min overskriftspådom om at farmaindustrien kommer til å være en megagrisk næring, har slått til.

I går kjøpte jeg en tube med kun to (2) grams innhold, kalt «ANTI» (også kalt «ANTIX») med samme virkningsfelt som «PROLIP». Den kostet SEK 135 (SEK er p.t. lik NOK) – kalkulatorberegnet til NOK 67.500 per kilo!!

Jeg forstå at min private irritasjon over munnsårkremprisen selvsagt for de fleste er helt uinteressant. Men ser man problemet i en større sammenheng og trekker inn en drøfting om det jeg i lang tid har kalt ‘covid-19-pandemihysteriebløffen’, har det stadig tydeligere og mer overbevisende vist seg – noe sågar de systemtro og papegøyegjentagende hovedstrømsmediene innrømmer, at farmaindustrien rett og slett har svindlet verden både hva virkning av og pris på medisiner angår – blir det hele en langt større, langt mer relatert og langt alvorligere sak!


illustrasjonen er laget av Terje Sørensen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Boikott apoteker! Har jeg praktisert lenge. Plaster er det eneste de har jeg vil ha, og ørepropper, ellers ønsker jeg deres bissniss nord og ned. Forbannet være.
  Rockefeller brukte aldri sin egen medisin, kun homøopati.
  Sponsor for FHI !!
  og ekle camilla, satans slekt, jens, thorvald. bæsj

  Svar
 • Nå solgte jo våre politikere hysteri & ‘pandemi’ som kostet innbyggerne mye mer. – Både økonomisk og sosialt. Uten positive virkninger . ( Snarere tvert imot.)
  Og dette var et tvang-kjøp. ( Altså det motsatte av tvang-salg, som hva mange må gjøre med egen bolig etter at samme politikere satte opp strømprisene og rentene, – og stengte mange av landets arbeidsplasser )

  Men om en produsent finner opp (på) noe og forlanger skyhøye priser, så er det jo bare å la være å kjøpe det. Noen tror visst de må kjøpe/bruke alt av (f.eks. ) legemidler. Men dette er altså frivillig. ( Ihvertfall før politikere blir push-erne. )

  Svar
 • Irritert innbygger
  19 juli 2023 17:58

  Dette er bransjen som først markedsfører sykdommen (korona, et virus som er gammelt som menneskeheten), så kuren (vaksinen) og nå vil tjene enorme summer på medisiner mot skadene. Så komplisert menneskroppen er, kan man også slippe unna med at det ikke er 1:1 forhold mellom vaksine og andre sykdommer man får som konsekvens av sprøytene. Hvis man under pandemien døde av andre sykdommer og hadde covid, regnet det som covid dødsfall. Når man nå dør av andre sykdommer og har tatt vaksine, dør man av andre sykdommer. Det bør understrekes at dette er en bransje som er tjent med å holde folk syke og ikke er tjent med at man blir frisk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Elbilpolitikken leverer:

Mer bilkjøring i byene,
mer forurensing,
reduserte bompenger,
færre midler til kollektivtransport.

Forrige innlegg

Britisk lege skiftet helt mening om vaksinene etter at hans far døde:

Ingen vaksinering før grundig undersøkelse av dem.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.