POSTED IN Krig-fred, Norge, Tyskland

Biden snur Trumps beslutning om troppereduksjon i Tyskland.

Øker heller USA-troppene i landet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette bidraget fra den nye administrasjonen er ikke for å styrke fred og forsoning, men det motsatte. Og det er for å fyre oppunder situasjonen i Ukraina hvor USAs administrasjon har ønsket konfrontasjon overfor Russland. Målet er naturligvis å fremme enda mer kald krig for bl.a. på den måten å stoppe North Stream 2 ledningen.

At Biden karakteriserer Putin som en drapsmann og utviser russiske diplomater med utgangspunkt i ubeviste påstander om russisk innblanding i valget i landet og hacking, det er uttrykk den samme tendensen. USA vil forsterke inntrykket av Russland som en trussel for på den måten å blåse opp krigsbudsjettet og stanse ethvert forsøk på forsoning mellom særlig Tyskland og Russland.

BMW vehicle
Et tysk kvalitetsprodukt som vil bli rammet av økende energipriser.

Problemet er at Tyskland er mer avhengig av den russiske gassen enn Russland er for å få den solgt til Tyskland. Tyskland har manøvrert seg inn i en svært utsatt energi-situasjon hvor de nå faser ut sikker energi i form av stabile kull- og kjernekraftverk og satser på ustabil og dyr energi i form av sol og vind.

Derfor er opprustningen og demoniseringen av Russland fra USAs side i virkeligheten rettet mot Tyskland og tysk industri. Det er de som vil bli rammet av en mulig energikrise, ikke Russland. At de hevder at økningen av tropper til Tyskland er for å styrke alliansen er retorikk. Dette gir USA et kraftigere nakketak på Tyskland som fortsatt vil være okkupert av USA mer enn 75 år etter andre verdenskrig.

Knut Lindtner

USA sender ytterlige 500 soldater til Tyskland etter at de har stanset opp Trumps kutt.

Trump beordret å trekke 12 000 soldater fra Tyskland. Men nå har Biden-administrasjonen gått tilbake på denne ordren.

Av DaveDeCamp

Etter å ha reversert Trump-administrasjonens plan om å kutte USAs troppe-nærvær i Tyskland med omtrent 12 000, så har forsvarsminister Lloyd Austin kunngjort at de i stedet øker antallet soldater i dette europeisk landet med 500.

I øyeblikket er det omtrent 35 000 USA-tropper stasjonert i Tyskland.

Austin kom med kunngjøringen fra Berlin etter samtaler med sin tyske motpart.

«Den planlagte økningen i USA-personell understreker våre forpliktelser til Tyskland og til hele NATO-alliansen», sa han.

Det er en meget stor kontigent USA har i landet. Tyskland er fullt ut i stand til å forsvare seg selv.

Tar man i betraktning at USA allerede har et så betydelig  troppe-nærvær der i landet, så må man se denne lille økningen som et symbolsk signal fra Biden-administrasjonen som en støtte til Tyskland.

Dette til tross for at enkelte offisielle hos Biden har truet med sanksjoner mot Berlin på grunn av Nord Stream 2-rørledningen, den som skal gå fra Russland til Tyskland.

Trumps plan om å kutte ned styrkene i Tyskland ble i sin tid møtt med mye opposisjon i Kongressen, og førte til en endring i 2021 National Defense Authorization Act, noe som ville blokkere grunnlaget for en slik tilbaketrekking.

I et forsøk på å selge ideen sin til Kongressen pakket Trump-administrasjonen planen inn som en omplassering av styrkene for bedre å konfrontere Russland.

Som del av Trumps plan skulle omtrent halvparten at styrkene som var foreslått trukket tilbake fra Tyskland i stedet flyttes østover  mot Russlands grense.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Aps landsmøte:

Har sosialdemokratisk politikk noen framtid?

Forrige innlegg

Uten mediedekning:

Israel senker iranske skip. Nå senker Iran israelske.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.