POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

Biden nekter for folkemord.

Konflikten på Gaza-stripen isolerer USA politisk.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

ICC (Den internasjonale straffedomstolen) var bare nyttig for vesten så lenge de forfulgte folk fra land som ikke kunne ta igjen. Den har hele tiden vært et av vestens mange instrumenter for sin egen «regelbaserte verdensorden», dvs. basert på regler som vesten (Les: USA) selv definerte som hensiktsmessige for dem selv til enhver tid.

Styrkeforholdet i verden endres nå i turbofart og det får naturligvis politiske utslag. Plutselig kan ikke ICC fortsette som før og arrestordren mot Netanyahu er uttrykk for dette. Det vil få store politiske konsekvenser og rystningene ser vi allerede innad i USA, f.eks. i denne uttalelsen fra Biden, men også fra truslene mot noen av dommerne i ICC fra senatorer i USA.

Jeg tror straffedomstolen nå har utspilt sin rolle og vil bli irrelevant i og med at den ikke lenger kan brukes som før. Men verden er i stor endring og mye vil skje i tiden fremover.

At Bidens uttalelser kan brukes til noe som helst politisk er virkelig en kilde til stor forbauselse hos meg. Han er så dement at han ikke lenger klarer å fullføre en lengre setning for han glemmer hva han startet med å si. Og uten teleprompter er han fortapt. Det egentlig en tragedie for mannen og familien hans at han misbrukes av makteliten i USA på denne måten.

Men også dette er et tegn på forfallet i vesten, naturligvis.

Knut Lindtner

Det er ikke noe folkemord i Gaza – Biden

Den amerikanske lederen har lovet å «alltid stå sammen med Israel»

USAs president Joe Biden har avvist argumenter om at Israels militæroperasjon i Gaza kan beskrives som folkemord, og gjentar Washingtons støtte til Vest-Jerusalem da han var vertskap for en måned for jødisk amerikansk arv i Det hvite hus.

Karim Khan

Mandag kunngjorde hovedanklageren for Den internasjonale straffedomstolen (ICC), Karim Khan, at han har utstedt arrestordre for Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant, samt Hamas-ledere Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim al- Masri og Ismail Haniyeh, anklager dem for «krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten».

Da han snakket i Det hvite hus senere på dagen, fordømte Biden ICC-bevegelsen, samt separate påstander fra FNs internasjonale domstol om at Israels handlinger i Gaza kan være folkemord.

«La meg være klar, i motsetning til påstandene mot Israel fra Den internasjonale domstolen, er det som skjer ikke folkemord. Vi avviser det, sa Biden.

Den palestinske militante gruppen Hamas gjennomførte et inngrep i Israel 7. oktober som resulterte i at rundt 1200 mennesker ble drept og 250 tatt som gisler. Den israelske regjeringen svarte med å starte en storstilt militæroperasjon i Gaza, som ifølge den palestinske enklavens helsedepartement har drept over 35 000 mennesker og etterlatt nesten 80 000 andre såret. Israel har lovet å fortsette offensiven til Hamas er fullstendig eliminert.

«Vi står sammen med Israel for å ta ut Sinwar og resten av slakterene til Hamas,» sa Biden mandag. «Vi vil ha Hamas beseiret. Vi har jobbet med Israel for å få det til.»

I januar beordret en midlertidig avgjørelse fra ICJ, FNs øverste domstol i Haag, Israel til å ta skritt for å forhindre folkemord og forbedre de humanitære forholdene for Gazas befolkning. Søksmålet, anlagt av Sør-Afrika sent i fjor, anklager Vest-Jerusalem for å begå systematiske krigsforbrytelser i den palestinske regionen.

Irland kunngjorde i mars at de ville støtte Pretorias sak, og kalte Israels handlinger i Gaza et «åpenbart brudd på internasjonal humanitær lov i masseskala». Forrige uke oppfordret Egypt også Israel til å «overholde sine forpliktelser som okkupasjonsmakt».

https://www.rt.com/news/597956-gaza-not-genocide-biden

Forsidebilde: Andrew Shelley

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Det er selvfølgelig tragisk med krig. Men hva ventet Hamas seg etter å gå militært inn i Israel og slakte og kidnappe israelere? Bløtkake? Selvsagt er også Israels gjengjeldelse helt uproporsjonal. Men hvem i huleste tror det noen gang kan bli fred i Midt-Østen med full clash mellom to verdensreligioner?

  Bare det å ha religion som hovedelement i statsadministrasjonene er i 2024 selve grunnlaget for at helvetet bryter løs på en gitt tidspunkt. Jeg har absolutt ingen positive preferanser for denne gjengen der nede. Men hvor grusomt det enn fremstår i våre deler av verden, vil det neppe bli fred i dette området før det virkelig smeller og hele verden trues. Sorry folkens, men når devisen er «drep de vantro der dere finner dem» så er muligheten for fredelige løsninger NULL!

  Svar
 • USA i rollen som verdens moralske leder, har vel egentlig havarert fullstendig. USA har ikke klart å unngå krig i Midt-Østen og heller ikke i Ukraina. USA har ikke brukt sin makt til å unngå kriger. Men nå er vel sannheten heller den at USA har ønsket flere av disse krigene.

  Henry Kissinger hadde et enkelt råd om at de tre landene Finland, Hviterussland og Ukraina alle burde forbli nøytrale for å forhindre krig (og at USA ikke skal blande seg direkte militært inn i disse landene på egenhånd utenom NATO – de nye basene som vi nå feks ser i Norge, Sverige og Finland er ikke NATO-baser men er rene USA-baser opprettet helt utenfor NATOs kontroll).

  USA har ikke brukt sin makt i Midt-Østen til å skape fred feks gjennom en to-stats løsning som USA og andre stormakter kunne ha gjennomtvunget langt tilbake i tid (feks etter Suez-krisen).
  Og hvor befant det Israelske militæret seg da Hamas angrep Israel? De var jo ikke ved grensen til Gaza. Man kan ha mistanke om ekstremistene i Israel ønsket at dette angrepet fra Hamas skulle skje for å ha et påskudd for å starte full krig.

  Skal det bli fred i Israel/Palestina så er det stormaktene som må gjennomtvinge dette, man kan ikke regne med at de lokale partene vil klare dette på egenhånd.

  Hva skjer hvis man ikke finner løsninger på dagens kriger? Situasjonen kan bli enda mer ekstrem hvor feks olje-landene i Midt-Østen (inkl Russland) blir tvunget til å støtte palestinernes sak og kan komme til å kvele den vestlige verden gjennom feks oljeblokade. USA er på mange måter selvforsynt med energi og ressurser, mens derimot Europa mangler det meste og kan kollapse fullstendig ved en blokade.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gigantiske kosmiske strukturer.

Kanskje må vi revurdere hele forståelsen av opphavet til kosmos.

Forrige innlegg

Er dette mulig?

Ble naturkreftene opphevet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.