POSTED IN Virkelighetsforståelse

Biden møter seg selv i døren på pressekonferanse:

Mener du fortsatt at Putin er en morder?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

En reporter spurte Biden om han fremdeles syntes Putin var en «morder»? Hans første reaksjon var latter. Deretter stod han dørgende stille for seg selv og funderte i noe som føltes som en evighet.

Stilt foran et enkelt ja eller nei spørsmål, kjempet USAs president Joe Biden først for å finne ordene. Deretter var han ute av fokus i en uutholdelig lang tid. 

USAs president Joe Biden møtte opp to og en halv time for sent til en mediekonferanse i Brussel i dag, hvor han ble grillet om sitt kommende toppmøte med Russlands president Vladimir Putin.

Biden, som for tiden er på sin første utenlandsreise siden han tiltrådte, holder et bilateralt møte med Putin i Genève på onsdag.

white and red wooden wall decor

I dag møtte han NATO-ledere, og ett diskusjonstema var «Russlands aggressive handlinger» som «utgjør en trussel mot NATO og vår nasjonale sikkerhet».

“Jeg delte med våre allierte hva jeg vil formidle til president Putin: at jeg ikke søker konflikt med Russland, men at vi vil svare hvis Russland fortsetter sine skadelige aktiviteter. Og vi vil ikke unnlate å forsvare NATO eller stå opp for demokratiske verdier,” sa Biden.

Under pressekonferansen ble det noe anstrengt da Biden ble spurt om han fremdeles sto bak tidligere uttalelser da han som kandidat kalte Putin en «morder».

Putin ble selv spurt ut vedrørende disse kommentarene i et nylig TV-intervju. Den russiske lederen lo av spørsmålet og sa at “det var hans aller minste bekymring i det siste“.

”I et tidligere helgintervju lo Vladimir Putin av forslaget om at du hadde kalt ham en morder. Er det fremdeles din overbevisning at han er en morder?” spurte en reporter Biden den dagen.

Den amerikanske presidenten begynte også på sitt svar med en latter.

«Jeg ler også,» sa han.

«Egentlig – vel, altså, han har gjort det klart at øh, øh …»

Det var en uhyggelig lang pause på dette tidspunktet – syv sekunders stillhet – da Biden funderte over hva han skulle svare.

«Svaret er at jeg tror han tidligere har innrømmet at det var visse ting han ville gjøre, eller gjorde,» fortsatte han mot slutten av intervjuvet.

«Men altså. Da jeg (første gang) ble stilt det spørsmålet på direkten, svarte jeg ærlig på det, men jeg tror ikke det betyr noe så mye når det gjelder dette neste møtet vi nå skal ha.»

Ikke det tydeligste svaret man kan få, da.

Den samme reporteren spurte også Biden hvordan han noen gang kunne stole på Putins ord, hvis han gikk med på å samarbeide med USA.

«Jeg ville først bekrefte og så stole på,» sa Mr. Biden.

man in blue jacket holding white and red bird print banner

“Med andre ord, alt må synes for at det faktisk skal være aktuelt. Det handler ikke om å stole på, det handler om å være enig.»

«Når du underskriver traktater med dine konkurrenter, sier du ikke:» Jeg stoler på deg. «Du sier:» Dette er hva jeg forventer, og hvis du bryter med det vi ble enige om, er avtalen ikke lenger gyldig.»

«Jeg håper at president Putin konkluderer med at det hersker en viss interesse, med utgangspunkt i han egen interesse, av å endre hvordan verden oppfatter ham. Dette dreier seg om hvorvidt han vil engasjere seg i atferd som er mer konsistent med det som anses som passende oppførsel for et statsoverhode.»

Oversatt av: J Bjoerkmo

Forsidebilde: Ignat Kushanrev1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 209 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «engasjere seg i atferd som er mer konsistent med det som anses som passende oppførsel for et statsoverhode»
    Hahahahaha , helt ubetalelig!!! Man kan nesten se for seg den politiske værHanen galer Hykkleliky tre ganger , mens han febrilsk bearbeider spørsmålet med tregere latenstid enn et 14400 modem…
    #Bizarroworld

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Våre politikere og medier møter seg sjøl i døren.

Hvem stod bak drapet på kvinnen som ble skutt i Capitolbygningen?

Previous Post

Glem svada og propaganda i vestlige medier:

Demonstrasjonene i Hviterussland var styrt fra Nato-land.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.