POSTED IN Krig-fred, USA

Bidens kabinett:

Stappfull av folk fra krigsindustrien.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det pågår nå en kritisk kamp om makten i Det hvite Huset, til tross for at de store mediene har utnevnt Joe Biden til vinner. I ly av Bidens annonserte valgseier foretar Trump en større omdisponering av folk, i første omgang i Pentagon. Trump har ikke bare skiftet forsvarsministeren, men også flere andre sentrale militære ledere. En av dem han har innsatt, en tidligere pensjonert general, Douglas Macgregor, har lenge snakket om å få USAs tropper ut av Midt-Østen. Han har også ytret seg skeptisk til Nato-alliansen.

Douglas Macgregor

Dette kan bety at Trump i det miste prøver å innfri valgløftet om å få troppene hjem, i motsetning til Biden som vil fortsette den «endeløse krigen mot terror» til glede for krigsindustrien i USA. Bare dette forholdet skulle tilsi at alle som virkelig bryr seg om den viktigste saken for menneskeheten i dag og til alle tider: krig eller fred, ikke skulle juble for Biden som er opprustningen og krigsindustrien mann.

Og når han nå han utnevner folk, til tross for at han ikke formelt er valgt, forteller disse utnevnelsene mye om hvilken politikk han vil føre fremover. Det er en videreføring av den politikken som i løpet av de siste 30 årene har brakt USA opp i det uføret landet nå befinner seg. Blir Biden president får vi flere kriger og mer opprustning – hvis ikke landet blir umulig å styre. Det kan godt hende at stadig flere vanlige innbyggere ikke lenger finner seg i det de må utholde for å finansiere opprustningen og få hjemsendt sine egne lemlestete sønner og døtre.

Det finnes naturligvis fortsatt noen få demokrater som vil stoppe dette, men de er i håpløst mindretall. De fleste republikanere er også i lommen på krigsindustrien. I kongressen har dermed våpen-lobbyen et godt grep på situasjonen. Brevet fra to demokrater i Kongressen er viktig, men ikke nok til å stoppe Bidens kommende kabinett av folk tilknyttet krigsindustrien.

Knut Lindtner

Demokrater i Representantens hus advarer Biden mot å hyre inn folk til forsvarsdepartementet med bånd til våpenindustrien.

Toppfolk hos Biden sitter i styret til forsvars-firmaer, og har en lang historie med å støtte USA-innblanding rundt om i verden.

Av DaveDeCamp.

To progressive demokrater i Representantens Hus har skrevet et brev til Joe Biden. De bønnfaller han om ikke å utpeke noen til stillingen som forsvarsminister som tidligere har jobbet i våpenindustrien.

Barbara Jean Lee er representant for Det demokratiske parti i USA. Hun er mest kjent for å være den eneste representant i Kongressen som stemte mot invasjonen av Afghanistan i 2001. (Fra wikipedia.)

Brevet ble kjent på torsdag, frigitt av representantene Barbara Lee og Marc Pocan.

«Respektfullt, og i full enighet med dine siste uttalelser, skriver vi for å be om at den neste forsvarsministeren ikke bør ha noen tidligere historie med forsvars-kontraktører», står det i brevet. 

De to kongressmedlemmene viste til  president Trumps tidligere Pentagon-sjefer som eksempler på de åpne dørene mellom våpenindustrien og Pentagon-lederne.

Tidligere forsvarsminister Mark Esper, som ble sparket denne uken, arbeidet for Raytheon før han kom inn i Trumps administrasjon.

Raytheon Company er en stor amerikansk industribedrift i forsvarsbransjen. Hovedområdene er utvikling og produksjon av forsvarsmateriell og sivil elektronikk. Fram til 2007 var de involvert i flyproduksjon. Raytheon er verdens største produsent av styrte missiler. Wikipedia

Patrick Shanahan, tidligere arbeidende sekretær, arbeidet for Boeing i mer enn 30 år før han begynte i Pentagon som viseforsvarsminister i 2017.

Trumps første Pentagon-sjef, James Mattis, satt i styret til General Dynamics,

«I tillegg har nesten halvparten av alle senior-ansatte i forsvarsdepartementet forbindelse med militære kontraktører», skriver de to kongressmedlemmene

«Til tross for at president Trump skryter av at han ville «drain the swamp» og hyre inn «bare de beste personene», så har han så langt mislyktes med det».

Michele Flournoy

Michele Flournoy er sagt å være den fremste kandidaten til å bli forsvarsminister i Bidens administrasjon. Flournoy har sterke bånd til våpenindustrien, og på det nåværende tidspunktet sitter hun i styret til forsvars-firmaet Booz Allen Hamilton.

Flournoy arbeidet i Pentagon under Clinton-administrasjonen og Obama-adminstrasjonen. I 2007 var Flournoy med på å grunnlegge Center for a New American Security (CNAS), en tenketank full av hauker som mottar heftige donasjoner fra våpensmedene, større korporasjoner, og fra regjeringen.

I 2016 var Flournoy medforfatter til en CNAS-rapport med tittelen «Utvidet Amerikansk Makt» sammen med en gruppe hauker, inkludert den neokonservative Robert Kagan.

Rapporten etterlyste våpenleveranser til Ukraina, trusler mot Iran, økte militærutgifter  og opptrapping i Syria og Irak.

Ifølge New York Times er også Jeh Johnson i ferd med å bli Bidens Pentagon-sjef. Johnson tjente som sekretær for Homeland Security fra 2013 til 2017, og nå sitter han i styret for Lockheed Martin.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Tony Liao

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor ikke sjekke påstander om valgjuks?

Da sitter den valgte helt trygt.

Forrige innlegg

WHO snur:

Stopp nedstengningene. Det går mot katastrofe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.