POSTED IN Korrupsjon, Krig-fred, Norge, USA

Biden gir ikke etter:

Forsvarministeren skal være en general fra krigsindustrien.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke så mye å legge til her. For de som ønsker å være blinde for de gjennomgripende bindingene som nå finnes mellom politikerne, generalene, Pentagon og krigsindustrien nytter det ikke lenger med rasjonelle argumenter. De vil ikke tro det selv om virkeligheten legges helt åpen frem for dem, slik det gjøres her.

Her er noen av produktene som kommer fra det firmaet som den nye forsvarministeren sitter i styret for.

At Biden er krigsindustriens mann er det ikke tvil om, men det har han vært i alle sine år som folkevalgt. Noe annet ville være en politiske bombe.

Hele hans politiske liv har vært å tjene USA-imperialismen og han har stilt seg bak alle intervensjoner, sanksjoner, utpressinger og bombekriger som USA har stått bak i hele denne perioden.

Dermed vet vi hva vi har i vente.

Nå sørger han for at en av krigsindustriens generaler får hånden på krigsmidlene i landet som forsvarsminister.

Dette systemet er nå så gjennom korrupt, slik det fremgår av saken under, at det går mot slutten – uansett. Opprustningen skjer på lånte midler. I samme øyeblikk som lånegiverne ikke lenger tør låne ut kollapser denne pyramiden. Og det vil ramme hele verden.

Knut Lindtner

Biden forsvarer kontroversielt val av forsvarsminister

Den pensjonerte generalen Lloyd Austin må søke om regelunntak før han kan gå inn i jobben som forsvarsminister. 

Dave DeCamp

AntiWar, 9. desember, 2020

Sidan nyheita kom om at Joe Biden hadde vald den pensjonerte generalen Lloyd Austin til å drive Pentagon, har det i Kongressen vore motstand mot valet.

Den nye forsvarsministeren i full mundur fra den tiden han var aktiv militær.

Lova i USA krev at ein forsvarsminister ikkje kan ha jobba i militæret på minst sju år. Sidan Austin pensjonerte seg frå hæren i 2016, må han av Kongressen få innvilga unntak frå denne regelen før han kan tiltre stillinga.

Lovmakarane i USA er ikkje så ivrige etter å signere eit unntak, sidan det skulle bli for andre gong på fire år. Jim Mattis fekk innvilga unntak i 2017. Mattis var den første pensjonerte generalen som fekk innvilga eit slikt unntak sidan George Marshall fekk det i 1950. Biden tok opp kontroversen på onsdag, og stod ved valet sitt.

«Eg trur på at det er viktig med sivil kontroll over militæret,» sa Biden. «Det gjer også ministerutnemnde Austin. Han vil bli støtta av ein sterk og dyktiggjort sivil sektor.»

Ei anna bekymring når det gjeld Austin, er banda han har til våpenindustrien. Austin sit i styret for Raytheon, ein av USAs største militærkontraktørane. Raytheon-dokument viser at Autin i oktober eigde for ein halv million dollar i Raytheon-aksjar. I 2019 mottok Austin 351 183 dollar i total kompensasjon som styremedlem i Raytheon.

De som har gjort mest for å stanse IS er disse folkene fra den Syriske Arabiske Hæren, ikke en USA-general

Trass i den tydelege interessekonflikten, med ein arbeidsgivar som er avhengig av våpensal, verkar det som om Kongressen er meir opptatt av regelunntaket, og Biden fekk ingen spørsmål om Raytheon-tilknytninga. Biden forsvarte også Austins rulleblad som militær kommandant og gav han æra for å ha «knust» ISIS.

Austin tente som sjef for US Central Command frå 2013 til 2016, med oppsyn med USA sine operasjonar i Irak og Syria. Austin hadde oppsynet med den feilslåtte politikken om å trene opp syriske krigarar til å kjempe mot ISIS. Etter at USA slusa 500 millionar dollar inn i Syria til å trene desse krigarane, fortalde Austin Senatets Armed Services Committee i 2015 at berre «fire eller fem» vart verande for å kjempe mot ISIS.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Jessy Hoffmann

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Misbruker jødene

ved å si: «Muslimene er de nye jødene». – Nei, jødene trues og jages av muslimer: «Vår tids jøder er rett og slett jødene».

Forrige innlegg

Kommer for seint, festen er slutt:

Sverige vil inn i Nato.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.