POSTED IN USA

Biden er mektig upopulær.

Trump leder stort i USA.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det går ikke bra for Biden på hjemmebane. Han er meget upopulær og utstråler mangel på energi og besluttomhet. I motsetning til Donald Trump.

Vi har tidligere hevdet at mye tyder på at Trump ble frajukset valgseieren for 1,5 år siden. Mange har oppfattet dette standpunktet slik at vi var tilhengere av Donald Trump. Men det er å misforstå fullstendig. Vi er tilhengere av rettferdig valg og motstandere av valgjuks.

Men mange var så forgifte av anti-Trump propaganda i mediene at det ikke klarte å skille mellom Trump som person (slik han ble fremstilt i de store mediene) og den politikken han forfektet.

Vi mener han aldri skulle vært valgt. Men ledelsen i det demokratiske partiet var så desperate for å unngår at Bernie Sanders ble dere kandidat at Joe Bidens kandidatur ble fremmet med full kraft.

For USA ville sansynligvis vært en fordel med Trump som president sammenlignet med den personen som nå er valgt. Joe Biden er etter vår mening fullstendig uegnet av personlige grunner (bærer tydelig preg av svekkelse) og det betyr at ledelsen av landet er i hendene på folk som ikke er valgt.

Mange av USA-innbyggerne oppfatter åpenbart også dette slik det fremgår av denne meningsmålingen. Kamala Harris, USAs visepresident er heller ikke et vinnerkort viser det seg. 

Hun har opptrådt svært klosset ved flere politiske anledninger, bl.a. ved å hylle bombemannen John McCain da hun besøkte Vietnam. Hun hadde ikke fått med seg at for vietnameserne var mannen en krigsforbryter, en man som hadde sluppet bomber i hodet på dem og drepte mange mennesker gjennom denne virksomheten.

Men det er en tragedie at USAs befolkning må velge mellom to håpløse kandidater, den ene verre enn den andre. Det er det som kalles demokrati hvor milliardærene (oligarkene) slåss om den politiske makten og befolkningen må velge hvem som skal vanstyre dem.

Knut Lindtner
Redaktør

Trump slår Biden i en hypotetisk meningsmåling om valget i 2024.

Ex-presidenten er også første-valget for republikanerne. Konkurrenten Ron DeSantis ligger langt etter.

Tidligere president Donald Trump vil slå den nåværende lederen Joe Biden stort i et valg i 2024 viser en ny hypotetisk meningsmåling.

Dersom presidentvalget skulle avholdes i dag ville Trump kunne glede seg over støtte fra 47 % av amerikanerne, mens Biden ville få 41 % av stemmene. 

Det viser en oversikt fra Harvard CAPS-Harris som ble gjennomført 23. og 24. mars. Den ble publisert av The Hill på mandag.

Visepresident Kamala Harris ville gjøre det enda dårligere mot den tidligere presidenten enn sjefen hennes. Kun 38 % av de 1990 spurte ville stemme på henne, mot 49 % for Trump.

Dette kommer fram etter hvert som  Bidens oppslutning stuper. 

Ifølge en nylig meningsmåling fra NBC News har presidentens støtte nå dalt til 40 %, det laveste tallet i hans presidentperiode ifølge arkivene i NBC. Og dette midt i krisen med  Ukraina og den største hjemlige inflasjonen på 40 år.

Trump har ennå ikke kunngjort om han vil stille til et nytt valg. Men oversikten fra Harvard CAPS-Harris er jo gode nyheter for han.

Han er republikanernes første-kandidat når det skal nomineres en presidentkandidat. Blant de andre får DeSantis 28 %, og Pence 24 % ifølge meningsmålingen.

Trump satt som president fra 2017 til 2021. Han har gjentatte ganger påstått at valget i 2020 ble stjålet fra han. Men tross tallrike søksmål fra hans kampanje har ikke resultatet av valget blitt endret.

Så kom hendelsen den 6. januar 2021 da en mengde støttespillere til Trump stormet kongressbygningen i Washington DC.

Det førte til at Trump ble utestengt fra Twitter, Facebook og alle de større sosiale medieplattformene på grunn av hans antatte rolle i opprøret, eller «kuppet», som Biden kaller det.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/552944-biden-trump-results-poll/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  1 april 2022 13:06

  Vi har også hatt valget mellom håpløse kandidater, Jens Stoltenberg og Kjell M Bondevik. Og nå Arne Erna og Jonas.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 april 2022 17:55

  Avisene og tv-stasjonane våre er stort sett bedriftsorgan for Nato, og me kan velja fritt mellom 10 Nato-parti. Om nokon kjenner til eit norsk parti som ikkje er Nato-parti, vil eg gjerne høyra om det.

  «Regjeringen er klar over hvilken virkning det vil ha for sikkerheten å være vert for en militærbase, og vi vil ikke være så uforsiktige at vi lar noe slikt skje (…)» Bergens Tidende 02.04. 2022

  Meldinga gjeld diverre ikkje USA-basar i Noreg, men plan om ein kinesisk på Salomonøyane.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA gjorde det sjøl.

Dollaren er svekket.

Forrige innlegg

Sven Røgeberg:

Putin er ikke Hitler

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.