POSTED IN EU, Helse

Bestemmes vaksinevalget i EU av andre enn helse-hensyn?

Kanskje av helsekommisærens lommebok?

0
Print Friendly, PDF & Email

Ellevill koronakorrupsjon i EU

Stella Kyriakides – Wikipedia

EUs helsekommisær Stella Kyriakides og hennes ektemann er i søkelyset mistenkt for massiv koronakorrupsjon. 4 millioner euro (40 millioner kroner) har havnet på deres familiekonto uten at noen av dem kan redegjøre for hvorfor disse pengene har havnet der og hvor de kommer fra. Kyriakides er fra Kypros og kontoen er i Cyprus Cooperative Bank. Paret har forsøkt å framstille summen som et lån, men det er klarlagt at de ikke har verdier som kan stille sikkerhet for et lån i dette formatet.

Det er mistanke om at pengene har sammenheng med vaksinekontrakter til EU, noe Kyriakides heftig benekter. Men det er enorme summer som er i bevegelse når unionen bestemmer seg for å velge den ene eller andre leverandøren, så mistanken er ikke urimelig, særlig når helsekommisæren ikke klarer å forklare hvor så store penger skulle ha kommet fra.
_______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
_______________________________________________________________________________

Tidligere er det kommet fram at EU og Kyriakides undertegnet en dårligere kontrakt med AstraZeneca enn det Storbritannia hadde gjort, og det er reist spørsmål om hvordan det kan ha seg.

woman in pink shirt wearing white mask
Kan det tenkes at EUs vaksinevalg er bestemt av hva som lønner seg for den ansvarlige besluttningstakeren og ikke av helse-faglige vurderinger?

Også den tyske nyhetskanalen ARD Panorama melder om at ektemannen til EUs vaksinekommisær er under mistanke om korrupsjon. De skriver at:

«Ifølge Panorama-informasjon er EUs helsekommisjonær Stella Kyriakides under press etter en revisjonsrettsrapport i hjemlandet Kypros. Mannen hennes Kyiriakos Kyriakides mottok flere millioner euro i lån fra en statsbank, selv om rapporten sa at han ikke var i stand til å stille tilstrekkelig sikkerhet.»

Augsburger Allgemeine skriver: EU-kommissær Stella Kyriakides er under mistanke. EU-parlamentariker Sven Giegold fra De grønne har stilt tre spørsmål i EU-parlamentet:

I sin erklæring om økonomiske interesser identifiserte kommissær Stella Kyriakides en rekke lederstillinger for mannen sin, Kyriakos Kyriakides. MARALO LIMITED-selskapet er imidlertid ikke ført opp til tross for at Kyriakos Kyriakides er oppført som direktør og det er tatt opp store lån til selskapet. Disse lånene, som ble gitt til selskapet av Kypros Cooperative Bank, ble nylig rapportert av Revisjonsretten for Republikken Kypros.

1. Kan det bekreftes om Kyriakos Kyriakides, ektemannen til Stella Kyriakides, er direktør for MARALO LIMITED, og ​​i så fall siden når?

2. Hvorfor ble akkurat denne lederposisjonen og de ovennevnte lånene ikke nevnt i kommisjonærens erklæring om økonomiske interesser?

3. Er erklæringen om Stella Kyriakides økonomiske interesser ufullstendig, og vil den bli revidert i god tid? »

Maskeballet i Bayern

Vi har tidligere meldt at Merkels partifelle ble søkkrik på munnbind og maskesalg.

Etter vedvarende kritikk har Mannheim CDU-politikeren Nikolas Löbel kunngjort at han vil gi opp sitt mandat «med umiddelbar virkning» og også vil forlate partiet. Löbel har brukt sin posisjon i Forbundsdagen til til å formidle salg av masker og munnbind, skriver Bild. Dette har han hatt en provisjon på 250.000 euro for.

Etter at skandalen ble kjent har det vært mange krav fra hans partikolleger om at han måtte trekke seg. Det gjorde han da også til slutt, og forlater altså også partiet.

Men det slutter ikke der. Süddeutsche Zeitung kan fortelle at Andrea Tandler, som er datter av den tidligere så mektige CSU-toppen Gerold Tandler, har hatt heftige maskeprovisjoner fra det sveitsiske selskapet Emix for fristaten Bayern, den føderale regjeringa og staten Nordrhein-Westfalen. Det gjelder summer på 34 til 51 millioner euro for selskapet Little Penguin. Firmaet tilhører Andrea Tandler og en partner av henne. Disse maskene skal ha vært dobbelt så dyre som andre masker skriver SD. Og det blir fort penger av det når det kjøpes inn 150 millioner masker til en pris av 5,58 euro per stykk.

Og det er jo greit å drive kampanjer for masketvang når politikerenes og deres venners konti vokser seg så feite av det.

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Randy Fath

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Palestina

Valget avlyst

Forrige innlegg

Israel:

Apartheidstaten er proppfull av konflikter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.