POSTED IN Media, Sensur

Bergens Tidende sensurerer?

Skal alle meninger som går til roten av problemet vekk?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi publiserer dette innlegget både fordi vi vil vise hvilken utluking av meninger som foregår, ikke bare i Bergens Tidende som i dette tilfellet, men vi tror i alle store norske medier. Noen synspunkter skal ikke publiseres. I dette tilfellet dreier det seg om forståelsen av alle skandalene som rammer topp-politikere i Norge på løpende bånd. Hvis en antyder at dette er feil som det legges opp til som følge av politikerutvelgelsen, slik vi her på derimot i mange år har hevdet, da blir det som i dette tilfellet stoppet.

Å planlegger karrieren blir det viktigste av alt.

Det andre som følger implisitt (indirekte) av en slik forståelse er at det blir stadig vanskeligere å opptre i Norge under eget navn i offentlige debatter hvor en tillater seg å hevde ukorrekte meninger. Mange er redd for konsekvensene for jobben eller for karrieren. Dermed får vi karriere-politikere som holder seg med meninger for å komme frem. Men disse kan skiftes ut ved behov. Det blir dermed ikke befolkningens behov som får første prioritet, men egen karriere. Det er klart at mange merker seg akkurat dette.

Jeg vet ikke om dette er grunnene til at dette innlegge ble stoppet i kommentarspalten, men det er en nærliggende forklaring. Det er derfor det er pensjonister som meg som kan tillate oss å snakke fritt. Vi har ikke lenger noe karriere å ta hensyn til.

Knut Lindtner
Redaktør

Sukk – Bergens Tidendes moderator liker meg ikke

Av Ingmund Fladaas

Jeg har noen ganger nå forsøkt meg med kommentarer til aktuelle innlegg i BT, men de blir uten unntak fjernet av moderator, tross at avisen i retningslinjene for kommentarfeltet sitt hevder at:

Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning.

Bergens Tidende forvalter sannheten på Vestlandet.

Jeg mener nå bestemt jeg holder meg godt innenfor disse rammene, så når kommentarene mine tross dette prompte blir sensurert vekk, så må det antagelig være på grunn av dårlig norsk, fordi de er på siden av temaet eller for lange – for det kan da vel aldri være slik at BT ikke vil ha åpen meningsutveksling eller at avisen holder seg med tabuer når det gjelder visse syn på virkeligheten? Nei, det virker da altfor søkt, det må være et eller annet jeg ikke skjønner her … 

Her er Eirin Eikefjords innlegg i BT den 22.01.:

https://www.bt.no/btmeninger/kommentar/i/eJ3kEM/eirin-eikefjord-de-som-insisterer-paa-aa-ha-makt-boer-faktisk-vaere-bedre-enn-oss

Det er mulig kommentaren min tross alt dunker i det skyhøye taket i BTs redaksjon eller blir regnet som en for sterk mening blant folk som bare benytter de mest vanlige hjernevaskemidlene – som NRK, Schibsted-avisene og, for de virkelig avanserte, The Guardian – men for dem som tillater seg å søke informasjon blant mer troverdige kilder, er vel dette for lengst nokså banale sannheter. Men de må altså fortsatt ikke tolereres i de mediene folk flest lar seg bedøve av …

Vel, her er i alle fall kommentaren min – fest sikkerhetsbeltet og vær helst ikke alene når du leser den, dette kan fort bli en nervepåkjenning på linje med «pandemien», «klimakrisen» og «diktatoren Putins fullstendig uprovoserte, folkerettsstridige og blodige invasjon av Ukraina»:

Eirin Eikefjord har blitt matt igjen over enda flere eksempler på hvordan svindelen, kynismen og makten rår i det norske politiske miljøet. Som forventet skjer selvsagt alt av kritikk, sukk og oppgitthet pent og pyntelig innenfor Overton-vinduet, så øksen svinges rutinert i trygg avstand fra ondets rot. 

Den triste sannheten, som naturligvis aldri må få komme på trykk i BT eller andre medstrømsmedier, er jo at problemet åpenbart er systemisk. Det kommer som en uavvendelig konsekvens når et land oppgir sin integritet, selvstendighet og anstendighet og lar seg selv bli en foraktelig vasallstat under de store globale terroriststatene og den transnasjonale pengemafiaen (det bør vel være unødvendig å peke på at USA, England, Israel og EU spiller en hovedrolle her).

Når denne vasalliseringsprosessen er brakt trygt i havn – og det er den vel dessverre for lengst i landet vårt nå, det gjenstår bare å få oss formelt inn i EU, noe de selvsagt aldri kommer til å gi seg på – så blir det i grunnen bare latterlig å fortsette å snakke om «politikere» i den gamle, ideelle betydningen av ordet: anstendige, engasjerte samfunnsborgere med ønske om å gjøre noe positivt for landet sitt og for dem som bor der. De som fortsatt måtte tro at dagens karrierepolitikere har noe som helst av den slags idealisme i ryggmargen, lever nok i en fantasiverden.

Vasallstatenes politikere er håndplukkede tomme dresser/kjoler som bør ha minst mulig av personlighet og karakter som potensielt kunne skapt tvil og samvittighetsnag og i verste fall kommet i veien for den store oppgaven; de er skuespillere og prateautomater som trenes med ett eneste mål for øye – de skal være behjelpelige med å rydde veien for «markedskreftene», med å privatisere og legge ut for salg mest mulig av hjemlandets verdifulle og ettertraktelsesverdige ressurser, slik at de transnasjonale korporasjonene, som jo i realiteten lever i en salig, gjennomkorrupt symbiose med regjeringene i de aller fleste landene i verden og stjeler uhemmet av folks skattepenger, kan rykke inn og kjøpe opp alt de måtte ha lyst på. Og når de så eier mer og mer av et land, krever de selvsagt også å få styre stadig mer av politikken, som stort sett går ut på å overlate alt av viktige beslutninger til overnasjonale, ikke folkevalgte organer – kort sagt til finanskartellene.

Og da kan de marionettene som spiller rollen sin som politikere med størst troverdighet og overbevisningskraft håpe på å få seg en enda mer prestisjefylt og bedre betalt jobb i det internasjonale byråkratiet eller i det private næringslivet. Så all denne opprørtheten over at marionettene faktisk gjør den jobben de er plassert der for å gjøre og ikke lar seg hemme av moralske anfektelser, virker dessverre bare som tomt teater.
(Det var vel Bill Clintons rådgiver Paul Begala som i et anfall av oppriktighet sa at Politics is show business for ugly people).

Men, godeste Eirin, i dette landet med proklamert presse- og talefrihet – hvor lenge tror du du ville ha fått beholde jobben din hvis du hadde vært ærlig og våget å peke på den virkelige grunnen til at politikken og journalistikken i vesten har råtnet på rot?   

Mvh.
Ingmund Fladaas

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Man må vel kunne kalle sensuriveren for et fenomen og man ser det overalt. Hans Rustads frimodige Document er landets tyngst sensurerte kanaliseringsredskap. Nettstedet INyheter som lar alt av skjellsord komme på trykk og kaller det for ytringsfrihet er nylig visst invadert av systemfeil som vanskeliggjør kommentaradgangen og det er nettopp de meningsytrerne som går til roten av problemet som rammes. Det er i bunnen underlig at sensuratet har kommet til den konklusjon at hvis råtne røtter ikke avdekkes så kan treet erklæres å være fungerende og sunt.

  Svar
 • Sex, Svindel og Solbrilller er barnemat i forhold til sannheter som jeg håper kommer fram:

  – Politikere fikk placebo, vel vitende, men ga biovåpen til folket
  -Ernas top secret koronahåntering må på bordet
  – Falsk Flagg Utøya og de ansvarlige blottstilles
  – Norges rolle i NordStream-sabotasjen
  – Helsemyndighetenes rolle i befolkningsreduksjonen
  – Kongefamiliens WEF-lojalitet via YGL-prinsen samt konas Epstein-besøk
  – noe grotesk pedogate-relatert i norsk elite

  Jo mer opprivende desto bedre, så folket mister tilliten helt og fullstendig, det er på tide; det er prekært å få inn noe dugeligere enn disse kjeltringene så snart som mulig. Frivillig går de ikke, hverken Solberg eller Kjerkol, likegyldig hvor pinlige deres løgner er å lytte til.

  Svar
  • Bra at du holder tråden e! De sakene du lister opp er ute av huet til teflonhjernene til folk flest. Men ikke f.. om det skal i glemmeboken. De skal stå til rette for sine svik og foræderiske oppførsel mot folket.

   Svar
 • Eirin og eg er omtrent på same alder, fødd på 80-talet, oppvaksne på 90- og 00-talet. Vi studerte ved UiB i nokolunde same periode (2000-talet) i post-9-11-æraen, og vi møttest av og til oppe på Nygårdshøyden. Ho gjekk på juridisk fakultet, eg på historisk-filosofisk. Ho starta karrieren sin som redaktør i studentavisa Studvest, og utgjorde saman med to andre jentejournalistar ein del av medieformidlarane på universitetet. Eg var sjølv til jobbintervju i Studvest våren 2006, med Eirin som intervjuar, men fekk avslag. Den tredje journalisten flytta frå Bergen, Eirin og den andre vart verande. Eirin enda opp i BT, journalist 2 flytta til Austlandet og fekk seg jobb i eit slags medisinsk tidsskrift. No er journalist 2 tilbake i BT igjen. At Eirin har hamna der ho er i dag, er nok 50% evne, 50% kjennskap og vennskap. Ho vart tidleg ein del av «systemet», kanskje allereie tilbake på 2000-talet. Sameleis journalist 2. Journalist 3, derimot, er ei anna historie – ho trekte seg sannsynlegvis ut av «sumpen» i Bergen då ho såg kven som gjorde karriere og kven som ikkje gjorde det.

  Svar
 • wasan Totland
  24 januar 2024 14:48

  Angående Document. Jeg kritiserte Kenta en gang. Det resulterte i at han aldri mer svarte på mine henvendelser. Synd for når det gjelder enerig og klima er han brilliant. To andre der blokkerte ut flere debattanters profil da de prøvde å få inn litt realisme vedrørende hos et par av de som jobber der for noen år siden. Det disse ikke forstår er at det finnes enormt stor kompetanse i kommentarfeltene pluss at mange har mye bedre tid til å grave enn dem.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rapport fra kvinne som besøkte Ukraina nylig. En generasjon er tapt og nå kidnappes menn på gaten.

NRK er i Ukraina hele tiden, ser de ikke dette?

Forrige innlegg

De vet det vil utløse nye kriger og kriser

Ledere i WEF planlegger energi, gjødsel- og matvarekrise.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.