POSTED IN Afghanistan, Økonomi

Ber pengene returneres til Afghanistan:

9/11-ofre vil ikke ha stjålne Afghanistan-penger.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette brevet forteller om en helt annen moral i USAs befolkning enn hos de som leder landet. Dette er ikke overraskende for slik har det vært i svært lang tid. Vi beundrer USAs befolkning for alt de har klart å skape innen alle samfunnsmessige felt som f.eks. vitenskap, kultur, demokrati osv. At de har blitt påtvunget ledere uten moral og visjoner er egentlig en tragedie for hele verden.

Dette brevet forteller at det nettopp er slik. Moralen finnes nede i systemet hos folk flest. Systemet råtner fra toppen.

Knut Lindtner
Redaktør

Familiemedlemmer til 9/11-ofre ber Biden om å returnere frosne midler til afghanere

Biden signerte en ordre om å gjøre 3,5 milliarder dollar tilgjengelig for 9/11-familier og nekter å returnere noen midler til Afghanistan

Av Dave DeCamp

En gruppe familiemedlemmer til ofre for 11. september har sendt et brev til president Biden og oppfordret ham til å returnere de 7 milliarder dollar i frosne afghanske reserver som den amerikanske sentralbanken holder til det afghanske folket.

Tidligere i år undertegnet president Biden en beslutning som ville gjøre 3,5 milliarder dollar av de afghanske midlene tilgjengelig for 9/11-familier. Men i brevet som ble sendt tirsdag, sa 77 familiemedlemmer til 9/11-ofre å motta at penger ville være «moralsk galt».

Brevet lyder: «Enhver bruk av 7 milliarder dollar for å betale ned 9/11 familiemedlemsdommer er juridisk mistenkelig og moralsk feil. Vi oppfordrer deg til å endre din eksekutivordre og bekrefte at Afghanistans sentralbankmidler tilhører det afghanske folket og det afghanske folket alene.»

Amerikanske tjenestemenn sa denne uken at Biden-administrasjonen har bestemt seg for ikke å returnere noen av 7 milliarder dollar til Afghanistan og suspendert samtalene med Taliban om saken. Ett år siden Talibans overtakelse av landet, står Afghanistan overfor en alvorlig humanitær krise, med millioner av afghanere som står overfor sult.

Afghanistan er et av verdens fattigste land. Etter 20 års krig med USA/Nato/Norge i landet stjeler nå USA 70 milliarder kroner fra dem.

Brevet sier at et lite antall 9/11-familier søkte de afghanske midlene for å betale ned en gjeld fra en misligholdsdom de vant mot Taliban for år siden. Men 9/11-familiene som signerte brevet hevder at pengene ikke tilhører Taliban. «Disse pengene kommer fra Afghanistans sentralbank, og som sådan tilhører de det afghanske folket,» sa de.

Brevets underskrivere sa at de har sluttet seg til andre søksmål og søker et «mål for rettferdighet.» Men de legger til at «ingen 9/11-familiemedlem ble med i disse søksmålene for å ta penger fra sultende afghanere.»

«Vi ber deg om å bruke din utøvende makt til å endre din nylige ordre og forplikte deg til den eneste juridisk og moralsk korrekte tilnærmingen – som bekrefter at alle 7 milliarder dollar av de afghanske sentralbankmidlene som holdes i New York tilhører det afghanske folket,» konkluderer brevet.

Linker i artikkelen

Forsidebilde: John Marfe Bitoon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Mange rapporter fra Afghanistan forteller nå at afghanske foreldre selger sine barn for å få råd til mat og brensel.

  https://edition.cnn.com/2021/11/01/asia/afghanistan-child-marriage-crisis-taliban-intl-hnk-dst/index.html

  Svar
 • Fy Faan . Og HURRA!
  Så bra! Folket vil ikke være sauer som lokkes med for.
  ‘ Den som ofrer frihet for brød fortjener ingen av delene.’
  Men nå øynes et håp.

  «Brevet lyder: «Enhver bruk av 7 milliarder dollar for å betale ned 9/11 familiemedlemsdommer er juridisk mistenkelig og moralsk feil. Vi oppfordrer deg til å endre din eksekutivordre og bekrefte at Afghanistans sentralbankmidler tilhører det afghanske folket og det afghanske folket alene.»»

  Nå bør det norske folk også vise at vi er et folk med moral.
  Og FORLANGE at Stoltenberg stilles for retten ( i Norge eller Libya) og forklare hvor milliardene med gull, Stoltenberg og Norge har vært med å røve fra Libya, har tatt veien.
  Og vi bør få et regnskap på bordet. Hva kostet denne angreps- krigen med 30 000 sivile drept, med våre ‘forsvars’-fly det norske folk?
  ( I tillegg til at porten til Middelhavet ble ødelagt, med de tragediene dette medførte både for druknede, for Europa og Norge. )

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 august 2022 12:29

  Kva seier det om norsk politi og rettsstell at Jens Stoltenberg framleis er på frifot?

  At visse familiar har immunitet? At Arbeidarpartifolk har immunitet? At regjeringa har immunitet?

  Dei norske jagarpilotane som bomba Libya, og mangla vit til å nekta ordre, høyrer òg heime i ein rettssal. Dei visste at oppdraget var ein rein angrepskrig og at det ikkje hadde noko med norsk forsvar å gjera.

  Svar
  • Ja, T.S.
   En forferdelig sak. Helt sentral.
   Både for den norske kulturen, og for verden
   ‘Forlat dem, de vet ikke hva de gjør’, kan være greit filosofisk.
   – Men de/han skjønner det jo ikke , så de/han må fjernes så de ikke bruker sin destruktive makt til total ødeleggelse.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valget i Wyoming, USA.

Stor seier for Trump-fløyen.

Forrige innlegg

Henger det ihop?

Verdens største fond bedriver dobbeltspill. Klimasaken er verktøyet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.