POSTED IN Klima

Bedraget om at global oppvarming er en klimakatastrofe

Mer varme gir roligere og bedre vær!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Tege Tornvall.

Før en Ukraina-demonstrasjon i Leksands kirke, advarte Bo Ekman i en kronikk i Falu-Kuriren 22 februar om «den uunngåelige klimakatastrofen, som vil drive millioner av mennesker på flukt; vekk fra avlingssvikt, flom, tørke, hetebølger og iskulde».

Dessverre blander Bo Ekman effektene av dels varme og dels kulde. Temperaturen i atmosfæren nær bakken avhenger av hvor mye kortbølget solvarme som når landjorden, og spesielt havene på jordoverflaten. Den er begrenset av skyer og støv i atmosfæren, mørke døgn- og årstider, og avtagende vinkel for solstrålene mot polene.

Varme gir mindre temperaturforskjeller mellom varme og kalde områder, og reduserer sterk vind og ustabilt vær. Kulde gir større forskjeller og øker risikoen for ustabilt vær.

Det urolige været vi har i dag er forårsaket av større temperaturforskjeller mellom varme og kalde luftmasser i atmosfæren. Kjølige luftmasser (under frysepunktet) forårsaker tørke og hemmet vekst. Verst var nøden under vinteren i den lille istiden i 1697/98. Da sultet 100 000 mennesker i hjel i Sverige og 80 000 i Finland.

Så sent som i 1867/68 sultet 10.000 mennesker i hjel i indre Norrland, fordi små og sene hjelpesendinger ble sittende fast i is og snø. Gripende skildret i Magnus Västerbros bok «Hungersnøden».

Hundretusenvis av klimaflyktninger flykter allerede fra kulden til fordel for et varmere klima sørover. Få flytter til Kolahalvøya for å oppleve mørke og kulde.

Men mer varme og karbondioksid siden den lille istiden favoriserer vegetasjon og avlinger. I årene 1930-2015 økte verdens avlinger mer enn fem ganger, mens folketallet «bare» økte tre ganger (FAO). Flere fikk det bedre, og færre lider av nød og sult.

Dette ble understreket av legen Hans Rosling. Uansett fra krig og uro, fortsetter denne utviklingen.

Ifølge tilgjengelig statistikk dør rundt ti ganger flere mennesker av kulde enn av varme. Den store faren for liv og menneskeheten er ikke livgivende varme, men livsfarlig kulde.

Fra NewsVoice, publisert 1 mars 2024.
Tornvall er journalist, forfatter og redaktør for nettstedet Klimatsans. Se et foredrag med Tornvall på YouTube, Klimarealistene, kalt «Tege Tornvall i Bekkestua Bibliotek», tema: Hvorfor det det «grønne» skiftet er dømt til å mislykkes (33 min).
Oversatt fra svensk. Orginalartikkel: Svamlet om ”den oundvikliga klimatkatastrofen” – Mer värme ger lugnare väder! Oversatt av Northern Light.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Bo Ekman er «dedikert til bærekraftig globalisering» ;
  «Klokken går tom for irreversible klimaendringer.» We’re doomed!!
  Alt man behøver for en religion er der: dogmer ingen kan stille spørsmål ved og definitivt ikke i nrk, dommedagsprofetier og medias «shaming» for «klimaskeptikere» som ikke har den rette tro, USAs klima-tsar John Kerry flyr som en pave høyt hevet over loven rundt i sitt private jet som verdensmester i karbonfotavtrykk, ofring på klima-alteret av dyr og fugl vi kunne spist, men de fiser og har kanskje muligens bird-flue for det ble testet med den udugelige PCR, og Sankta Greta har bitt frastjålet sin fremtid og skremmer barna til de brøler. Gates tenkte å prøve ut sol-dimming i NORD-SVERIGE av alle steder, der folk trenger all den sol de kan få. Enda godt vi er noen få normale tilbake.

  Svar
 • Hans K Johnsen
  8 mars 2024 16:57
  Svar
 • Slik går no dagan. 😉

  ‘ Frem mot år 2100 er det anslått at temperaturen i vintermånedene i gjennomsnitt vil stige med 2,9 grader på disse skistedene.
  Det betyr at godt over en tredel av antall skidager på naturlig snø kan forsvinne.
  Disse resultatene tar utgangspunkt i at de globale klimagassutslippene er stabile frem til 2040, for deretter å avta.
  Dersom utslippene fortsetter å øke kontinuerlig mot århundreskiftet, er tallene langt dystrere lesning.
  Derfor har kommunen brukt 19 millioner kroner på å ruste opp snøproduksjonsanlegget i Holmenkollen.
  For ti år siden sto fem snøkanoner og 14 lanser for arbeidet. Nå skyter 18 kanoner og 22 lanser ut snø i løypene. De er spredt rundt hele traseen, slik at jobben kan gjøres på færre dager.
  I lavlandet langs kysten, der vintertemperaturene i snitt allerede er nært null, vil denne nedbøren langt oftere falle som regn.
  – I de områdene skal det ikke mye temperaturøkning til for at det skal bli store utslag. Men høyt til fjells og i innlandet, spiller det mindre rolle om man går opp en grad eller to. Det kan til og med gi mer snø, sier Winther.
  – Går du høyt nok, vil du ha bra vinterforhold i mange år fremover.
  Det har de skjønt i Sauda i Rogaland. Der planlegger de nå å flytte alpinanlegget høyere opp i fjellet.’
  https://www.tv2.no/studio/vintersportens-siste-dager/skisporten-smelter

  Jeg synes det burde være en menneskerett å gå på ski om sommern, og sparke fotball utendørs på vinteren også.

  Svar
 • Northern Light.
  10 mars 2024 19:44

  Grønne milliardærfond betaler manusforfattere for å fremme klimaalarmisme i TV-serier og filmer.

  Av Ava Grace.
  Grønne milliardærfond ser ut til å satse på Hollywood-skribenter for klimaalarmisme i film- og TV. Ifølge Watts Up With That bruker disse grønne milliardærfondene Los Angeles-baserte Good Energy for denne klimahjernevaskingen. Gruppen forteller manusforfattere at det å vise sinne, depresjon, sorg eller andre følelser i forhold til «klimakrisen», «kan gjøre karakterer mer lik noen tv-seere kan kjenne seg i igjen i.» For ytterligere å presse på for klimaalarmisme til befolkninger påvirket av media, har den utgitt en såkalt playbook for å inkorporere disse fortellingene i filmer og TV-serier.

  Good Energys innsats for å fremme klimaalarmisme i Hollywood ville ikke vært mulig uten milliardærstøtte. Artikkelen nevner disse støttespillerne – Bloomberg Philanthropies, Sierra Club og Climate Emergency Fund (CEF). CEF gir forresten aktivister fra Just Stop Oil, som har blitt kjent for å ødelegge kunstverk med oransje maling og blokkere veier.

  Good Energy ble grunnlagt i 2019, og det ser det ut til at dens innflytelse vokser innenfor vestkystens filmindustri – magasinet Rolling Stone publiserte et innslag om gruppen. Ifølge magasinet er gruppen «dedikert» til å sikre at 50 prosent av TV-programmer og filmer anerkjenner «klimaendringer» innen tre år.

  Et av deres «fremstående» prosjekter var «Extrapolations»-serien på Apple TV+, som ble regissert av Scott Z. Burns med Meryl Streep i hovedrollen. Showet, som ble sagt å være det første mainstream-showet sentrert helt rundt klima, utforsket hvordan planetens «endrende klima» vil påvirke familie, arbeid, tro og overlevelse.

  Good Energy ønsker å hjernevaske publikum om klima.
  Good Energy foreslo også noen tips for manusforfattere for å normalisere «klimavennlige» handlinger i filmene. Karakterer som «spiser et planterikt kosthold», «deltar på en klima-protest» demonstrasjon, eller «bruker brukte klær». Den foreslo også at hvis filmene har en yacht, så bør denne være drevet av solenergi eller andre fornybare energikilder.

  De oppfordrer også til fremstilling av såkalte «klimavennlige» livsstiler, ikke som elitistiske eller uoppnåelige, men som innenfor rekkevidden for en gjennomsnittlig person. Men i virkeligheten er det bare eliten som har råd til en slik livsstil.

  Chris Morrison, miljøredaktør for Daily Sceptic, pekte på et tidligere eksempel på denne klimahjernevaskingen. «Det er ikke overraskende at kraften til film og TV til å påvirke et stort publikum blir brukt til å fremme et politisk budskap», sa han.

  «Under COP26-møtet i Glasgow i 2021 gikk syv såpeoperaer i Storbritannia – som ‘Coronation Street’ og ‘Eastenders’ – sammen for å fremheve klimaendringene. De fleste dialogene om dette ble klønete satt inn i handlingen og i en tid med av synkende seertall, ser det ikke ut som at eksperimentet blir gjentatt. Basert på Morrisons beretning er det fortsatt håp. Mange seere er lei av woke propaganda og hjernevaskinging om klimaet.

  Fra Natural News, publisert 7 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Blatant propaganda: Green billionaires are paying scriptwriters to promote CLIMATE ALARMISM in TV shows and movies.

  Kommentar:
  Ikke merkelig at de bak klima agendaen satser på påvirkning igjennom filmer og tv-serier, de fleste unge og yngre ser mer på film og tv-serier med favoritt skuespillerne sine enn annet på tv, og vil ubevisst gjøre som sine idoler, en mektig påvirkningskraft på unge ukritiske sinn.

  Svar
 • Northern Light.
  12 april 2024 20:24

  Fordelene med en varmere planet.

  Av Richard Burcik.
  Siden 1975 har planeten vår blitt omtrent to tredjedeler av én grad celsius varmere. I 35 år før det ble jorden avkjølt. Det er et fascinerende faktum at nesten ingen nevner, at 1972 var da kampanjen for å stoppe sur nedbør begynte med fjerning av svoveldioksid (SO2) fra atmosfæren, noe som hadde en oppvarmingseffekt på klimaet vårt. Det dannes vanndråper rundt SO2 areosolpartikler, og med det økt skydekke, som gjør at flere stråler fra solen vår reflekteres ut i verdensrommet. Mindre SO2 i atmosfæren betyr færre skyer og et varmere klima.

  Men nå er det en innsats for å erstatte SO2 som har blitt fjernet, spesielt i stratosfæren. Den 9 januar 2024 beskrev en artikkel i Washington Post et firma ved navn Make Sunsets som slipper ut værballonger fylt med svoveldioksid og helium i et prosjekt for å «så» vår stratosfære med SO2. Dette selskapet får donasjoner fra hovedsakelig klimaaktivister som ønsker å kjøle ned planeten vår.

  Som Washington Post rapporterte, gjør naturen selv dette allerede. For eksempel, «Etter at Pinatubo-fjellet på Filippinene brøt ut i 1991 og sendte 20 millioner tonn svoveldioksid ut i atmosfæren, falt den globale temperaturen med omtrent én grad Fahrenheit året etter».

  Klimaforskere har produsert en uendelig strøm av prognoser og spådommer om kommende klimakatastrofer – flom, tørke, skogbranner, stigende havnivåer, hungersnød og spredning av tropiske sykdommer. Men nesten ingen har testet disse påstandene om kommende katastrofer mot den historiske statistikken. Vi har 50 år med talldata i dag, som viser at disse forutsette katastrofene ikke har skjedd. Faktisk, siden 1920 har antallet registrerte dødsfall av klimakatastrofer gått ned med over 95 %. Klimaaktivister insisterer imidlertid på at ekstreme værhendelser øker. Uavhengig av disse endeløse spådommene om kommende undergang, har antallet døde på grunn av klimaendringer gått kraftig ned.

  Den nåværende oppvarmingen redder i seg selv tusenvis av mennesker fra for tidlig død hvert år. Vår oppvarmende planet har så langt vært en stor fordel for alle. Siden 1988, da klima-alarmisten Jim Hansen vitnet for kongressen, har vi blitt ledet til å tro at vi står overfor en kommende klimakatastrofe. Men 35 år senere lærer vi at økningen i konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren, sammen med temperaturøkningen, til dags dato bare har forbedret ting på planeten vår. Jorden blir grønnere og ørkenene våre blomstrer, og tusenvis av liv over hele verden reddes årlig.

  En fersk studie publisert i Lancet og utført ved Monash University viser at i dag redder høyere temperaturer tusenvis av liv over hele verden hvert år. Helt siden Krim-krigen og forskningen startet av Florence Nightingale, vet vi at varme redder liv mens kulde dreper mange flere mennesker. Med andre ord, med den nåværende oppvarmingen spares åtte liv for hvert liv som går tapt på grunn av lave temperaturer.

  Derfor er det ikke nå behov for å stoppe bruken av fossilt brensel. Oppvarmingen forbundet med klimaendringer sparer så langt tusenvis av liv hvert år, gjør planeten vår grønnere og reduserer ørkenspredning. Flere klimaeksperter insisterer på at økninger i tørke, skogbranner, massesult og stigende havnivåer er konsekvensene av vår oppvarmende planet, men tallene sier noe annet.

  Ifølge FN har det bare vært gjennomsnittlig 13 000 dødsfall årlig (verdens befolkning er på 8,1 milliarder) på grunn av tørke i løpet av de siste 50 årene. NASAs satellitt-observasjoner fant at antallet skogbranner har gått ned, og de aller fleste er på grunn av menneskelige handlinger (brannstiftelse osv.) Dødsfall på grunn av skogbranner har vært ekstremt lave. Som nevnt, har totale dødsfall fra alle klimakatastrofer gått ned med over 95 % i løpet av de siste 100 årene. Hungersnød over hele verden har gått kraftig ned siden 1960-tallet. De fleste tilfeller av hungersnød skyldes væpnede konflikter som kriger og borgerkriger.

  I 1988 fortalte James Hansen oss at det var en umiddelbar fare for uante klimakatastrofer, og i 35 år har han bare tatt feil. Du kan like det eller ikke, men den moderate oppvarmingen vi har sett til dags dato har reddet utallige liv.

  Fra The Daily Sceptic, publisert 11 april 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The Overlooked Benefits of a Warmer Planet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Folkemord er det eneste passende ordet

Over 2/3 av jødiske israelere motsetter seg at palestinere som sulter i Gaza får humanitær hjelp

Forrige innlegg

Hvem bestemmer egentlig?

Makta bak makta.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.