POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Bakhmut-nederlaget.

Et avgjørende vendepunkt i Ukraina-krigen?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

ER BAKHMUTS FALL EIT PRELUDIUM TIL UKRAINAS FALL?

Av Larry Johnson 

Larry Johnson er x-CIA analytiker.

Det løftet varte i éin månad før det gjekk ut på dato. Den seige prosessen med å ta kontrollen over den strategisk viktige byen Bakhmut, nærmar seg slutten, og no prioriterer det russiske militæret opprydding og fanging av overgitte ukrainske einingar som enno er i byen. Bakhmut er ikkje like økonomisk viktig som Mariupol, som russarane erobra førre mai, men byen er geografisk viktig. Det var derfor ukrainarane kjempa så desperat for å halde på den, og brukte titals tusen soldatliv i det fåfengde forsøket.

Leiaren for Wagner, Prighozhin, fortalde i dag at ukrainske troppar

«gjorde fullt tilbaketog frå austbanken i Bakhmut. Krigarane til Wagner PMC starta operasjonar for å rydde området for dei gjenverande soldatane, som sannsynlegvis ikkje ville greie å trekke seg.

I tillegg starta vusjnik’ane tilbaketrekking frå resten av byen via sidevegar, etter at «musikarane» tok kontroll over hovudforsyningslinjene.

https://t.me/DonbassDevushka/46870

Her er ei video-dagbok over dei to siste månadane, som dokumenterer Zelenskys skifte om viktigheita av Bakhmut:

Merk dykk særleg det han seier 52 sekund ut i videoen. Zelensky får soldatane til å signere eit ukrainsk flagg som han seinare skal vise Nancy Pelosi på slutten av talen sin til U.S. Congress i januar:

Eg vil rose Matt Van Dyke, ein US-amerikansk leigesoldat som støttar Ukraina, for hans ærlege vurdering. Sjølv om han enno klamrar seg til trua på at Ukraina på mirakuløst vis til sist vil drive russarane ut av Ukraina, innrømmer han at tida er i ferd med å renne ut for forsvararane av Bakhmut.

Matt Van Dyke fortalde Judge Napolitano i dag (fredag) at Bakhmut hadde falle i hendene på russarane.

Bakhmut markerer for andre gong sidan starten på den spesielle miliæroperasjonen at Ukraina ikkje har greidd å stoppe eit omfattande russisk angrep, og er ute av stand til å mønstre ein motoffensiv for å redde styrkane som sit i fella. Første gong var i Mariupol. Det angrepet var leidd av tsjetsjenske avdelingar i den russiske arméen. Då Mariupol var sikra, og dei ukrainske troppane hegna inn, vart tsjetsjenarane omplasserte til dei bakre linjene for kvile og restitusjon.

Nett som tsjetsjenarane gjorde i Mariupol, gjekk Wagner-gruppa i spissen for det russiske angrepet i Bakhmut. Eg er ikkje kjend med planane til den russiske generalstaben, men viss det som har skjedd var prologen, så vil eg tru at Wagener-gruppa vil bli trekt ut, slik tsjetsjenarane vart, og sendt til eit trygt område i baklinjene for å kvile ut og kome til krefter att.

Skaden som er påført det ukrainske militæret, er forbløffande. Jeffrey Sachs tvitra dagen etter om tapstala til Ukrainas væpna styrkar, som CNN hadde fått frå kjelder i den ukrainske generalstaben:

Viss desse tala stemmer, så er dei ukrainske tapa, inkludert sakna og tilfangetatte, på over 600 000. Om ein skulle anta at tapstala berre er halvparten så store, så er dei likevel sjokkerande høge. For eit år sidan kunne ein lese på Yahoo News:

«Ukraina har 250 000 soldatar i aktiv teneste, pluss 290 000 reservistar og 50 000 paramilitære einingar som kan aktiverast i ein konflikt med Russland.

https://news.yahoo.com/better-trained-better-equipped-know-193749574.html

Under fjoråret innrullerte Ukraina hundretusentals nye rekruttar, men desse nye soldatane blir sende til fronten med minimal opptrening. Ukraina har ikkje dei mengdene trente, erfarne soldatar som trengst til å mønstre ein massiv motoffensiv. Personellmangelen blir forverra av Vestens manglande evne til å levere nok ammunisjon og utstyr til å halde intense operasjonar gåande.

Ifølge Andrei Martyanov, som har gode kjelder i Russland, har dei 300 000 reservistane som vart innkalla i august, enno ikkje blitt utplasserte til frontlinjene. Det betyr enkelt og greit at Russland har ein massiv fordel når det gjeld personell, tanks, artilleri ammunisjon, missil og kampfly.

Fallet til Bakhmut er eit stygt slag i trynet, ikkje berre for Ukraina, men óg for USA og NATO. Det dannar opptakten til at Vesten kan kome til å gjere noko desperat, medan Russland nøyer seg med å fortsette å pulverisere det som er att av det ukrainske militæret.

Fritt omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Von Kluge
  6 mars 2023 9:42

  Krigen tar neppe slutt, men russiske offensive operasjoner blir gradvis stanset. De har nådd sine mål. De vil gjøre opp status å finpusse defensive strategi. Det kan bli ved å «grave seg ned». Hvor lenge ukrainerne og NATO vil stange mot den russiske «Atlanterhavsvollen» før de har blødd seg frem til erkjennelse av de faktiske forhold, gjenstår å se. Russerne vil alltid ha en ferdigskrevet fredsavtale liggende til underskrift. Hvor lang tid det tar får tiden vise. Fra sikre posisjoner rekker russiske våpen over hele Ukraina og eventuelle naboland. Frem til fredsavtale med garantier er underskrevet skal krigstilstand finnes, det gir russerne mulighet til å slå til mot militære mål i hele Ukraina overalt-alltid. Om Ukraina velger beholde jødenazi ledelsen får de ta konsekvensene av det. Ukraina bør få status som sponsor av statsterrorisme hvis ledelse og institusjoner kan angripes overalt-alltid, uten varsel, med alle midler, i inn eller utland. De skal behandles som en mer blodtørstig utgave av ISIS, Taliban og Al-Quaida som alle Mossad/CIA oppfinnelser.

  Svar
  • Ja, og eg skjønte i dag at folk som Scott Ritter og oberst Douglas Macgregor har tatt helt feil når de har snakket om at russerne har brukt Bakhmut-området som en «kjøttkvern» for å uskadeliggjøre flest mulig ukrainske soldater ved i stedet for å rykke hurtig fram bare har presset på og gjort det den russiske hæren er best på; å pøse et enormt antall artilleri-granater innover fienden. De to har ment at for hver drepte russiske soldat, har det vært minst 7 ukrainske.

   Gjennom hele dagen i dag har imidlertid NRK’s Ingvil bryn i studio, og den utskremte Kari Skeie iUkraina, i den felles utsendingen i «Alltid nyheter» i radioen, og «Nyhetsstrømmen» i NRK-TV, opplyst seerne og tilhørerne at det er «ukrainerne» som har hatt en «Kjøtt-kvern-strategi» i Bakhmut for å drepe flest mulig russiske soldater, og at denne strategien har ført til at «7 russiske soldater er blitt drept for hver ukrainske». Og dette skal de ukrainske styrkene ha klart selv om de lenge har vært innsirklet fra 3 kanter, og nå er så presset at de er i ferd med tape byen.
   Er ikke dette fascinerende, dere, at disse to gløgge NRK-damene har oppdaget at sannheten er det stikk motsatte av hva bl.a. ovennvnte militæreksperter har påstått?

   Svar
   • Det er ikke bare de nevnte NRK-damene som presenterer en sannhet som er stikk motsatt virkeligheten, og ikke bare på dette området, men på de aller fleste områder av noen viktighet. Disse «presstituerte» er en skam for sin profesjon!
    Ang. «Vestens manglande evne til å levere nok ammunisjon og utstyr til å halde intense operasjonar gåande» har nok det mest å gjøre med at aktørene i Vesten er opptatt av å skjule sine spor, i tilfelle dette – svært sannsynlig – går i dass, og de kan bli stilt til ansvar for sine gjerninger..

 • Reidar Kaarbø
  6 mars 2023 14:17

  Så lenge de fire uovervinnelige neokonservative sitter sammen nemlig Victoria Nuland, Jake Sullivan og Joe Biden sitter sammen og konspirerer, slik de begynte med før 2014 (da i andre stillinger) og slik de holder på nå, støttet av fjerdemann i stokken, nemlig Jens Stoltenberg, er det ikke noen grunn til å tro at det vil bli fred.

  Disse 4 raving lunatic menneskene vil ikke ha fred. De vil ha krig. Mer krig, Eskalering, Mer våpen. Mer fortjeneste til våpenindustrien. Flere land inn i NATO. Helst vil de holde krigen på bakken i Ukraina, slik at bare Ukraina blir gruset, men snart er det grunn til å tro at de finner et påskudd til å ekspandere. Først Polen, så verden.

  Heldigvis finnes det krefter i USA som nå snakker høyt om fred. Det finnes folk som ser galskapen i den manipulering som USA så elegant har gjennomført i Ukraina siden 1991 da det krystallklart ble lovet å ikke ekspandere NATO østover.

  Ifølge Jeffrey Sachs er det fullt mulig og ikke særlig vanskelig å få fremforhandlet fred. Men før det kan gjennomføres, må trolig de fire uovervinnelige fjernes fra sine stillinger som de så beviselig har vist at de ikke evner å besitte.

  Svar
  • R.K:
   » Heldigvis finnes det krefter i USA som nå snakker høyt om fred.»

   Men disse blir nok effektivt holdt borte fra media.
   Som media i Norge prøver å gi inntrykk av massiv støtte fra de fleste av verdens land når det gjelder støtte til Ukraina/Nato, og fordømmelse av Russland.
   ‘ Er dere ikke med oss , så er dere mot oss’ – Som Bush jr. også sa i forbindelse med 9/11.
   Nå også brukt i denne forfalskede historien, for å prøve å samle støtte. 😉

   Så er det da, – selv om det uinteressant for media I Norge. Et OVERVELDENDE flertall av nasjoner w.w., både i land & folketall som IKKE er med USA/Nato i denne nødvendige konflikten.

   De fleste er nok lei av USA/Nato sine utallige angreps-kriger w.w. de siste 50 år. (minst)
   Bortsett fra norske politikere, da. De holder med mafiaen.

   Svar
 • Krigen er styrt av bankjødar i City of London og Wall Street, og marknadsført av diverse statstilsette frå same stamme. Krigen blir avgjort på slagmarka, kanskje når ukrainarane reflekterer over kven sin eigedom dei skal døy for. 50 familier eig 80% av landet.

  Den russiske ambassadøren skriv i Aftenposten i dag, Forsiktig og sakleg. Kommentarane frå Aftenposten sine lesarar avslører desinformert lav intelligens, og eit djupfølt russarhat. Blir trist og skremd, og vurderer om dette er avisas skyld. Nesten 50% av Schipsted-eigaren sit i Wall Street.

  Svar
  • Brother Nathanael – god som vanlig:
   The Bizzy Yid
   thetruthseeker.co.uk/?p=265980

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

LOs nazijeger Jonas Bals

Ser ingen nazister i Ukraina — bare i Norge

Forrige innlegg

Kinas voldsomme økonomisk vekst truer USAs hegemoni

Kapitalismen løser økonomiske konflikter med krig

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.