POSTED IN Gaza, USA

Bærer USA skyld for menneskeliv som går tapt i Gaza?

Jeffrey Sachs: Blodbadet i Gaza er en geopolitisk katastrofe for USA.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Swebbtv.

USAs medvirkning i Israels bombing av Gaza er en «geopolitisk katastrofe for USA». Det sier professor Jeffrey Sachs i et intervju med dommer Napolitano.

Israels angrep på Gaza fortsetter. Sosiale medier er fylt med grufulle bilder av drepte mennesker, ikke minst barn. Dødstallet er nå oppe i omtrent 21 000 mennesker, hvorav nesten halvparten er barn.

Ifølge professor Jeffrey Sachs er det neppe noen tvil om at det Israel egentlig driver med er etnisk rensing, de ønsker å få palestinerne ut av Gaza-stripen.

Professor Jeffrey Sachs

– Det er nok av bevis for at den israelske regjeringens intensjon er etnisk rensing. Mange juridiske eksperter sier at dette er ensbetydende med folkemord. I folkemords-konvensjonen er hensikt et kritisk punkt. Den stygge retorikken som også kommer fra Israels parlamentsmedlemmer er helt sjokkerende. At Gaza skal bli ubeboelig etterpå. At det ikke er uskyldige sivile i Gaza.

– Juridiske eksperter på folkemord noterer seg disse uttalelsene. Og det israelske parlamentet er ikke tilbakeholdende med uttalelser som beviser det. Israel bomber sivilbefolkningen uansett hvor den flykter, forklarer Jeffrey Sachs.

– Jeg tror intensjonen var å rydde Gaza. Og egypterne sa nei, ikke på vår vakt, det gjør dere ikke. Israelerne sa: ok, vi vil bombe det nordlige Gaza, så folk må flykte for livet til sør. Vi vet at tusenvis ikke klarte å rømme, og døde under bombede bygninger. Folk flyktet sørover, og nå bomber de det sørlige Gaza. Nå har vi til og med historier om dette i New York Times, som ikke er en anti-israelsk avis, om hvordan israelerne forteller Gazas befolkning om å flykte til et bestemt sted, og så bomber de stedene de instruerte befolkningen å flykte til.

Samtidig sier amerikanske politikere «ikke et ord», om de mange tusen uskyldige menneskene som dør av bombene som USA leverer til Israel, påpeker han. – Dette er en direkte amerikansk medvirkning. Det er en juridisk medvirkning. Det er en moralsk medvirkning. Det er en geopolitisk katastrofe for USA. I følge Sachs er den vanlige oppfatningen i verden, utenfor hovedstrømpresse og media, at USA er «en medskyldig til massakren».

John Joseph Mearsheimer

Nylig gjorde den legendariske professoren John Mearsheimer en lignende analyse. Ifølge ham er 90 prosent av Gazas befolkning på flukt. – Det er veldig tydelig hva israelerne gjør, sier Mearsheimer. De er ikke interessert i bare å kjempe mot og knuse Hamas. De er interessert i å påføre sivilbefolkningen i Gaza enorme ødeleggelser. Vi har nå en situasjon der det ikke er et eneste fungerende sykehus i det nordlige Gaza. Ikke ett. Og situasjonen til sykehusene i Sør-Gaza beveger seg raskt mot samme situasjon som i Nord-Gaza.

Det er utenkelig. De har ødelagt et enormt antall bygninger. 90 prosent av Gazas befolkning er på flukt. Det er helt utrolig det de gjør. Dette har liten militær nytteverdi, det styrker bare befolkningens støtte til Hamas.

Fra Swebbtv, publisert 29 desember 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og videointervjuer i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Blodbadet i Gaza ”en geopolitisk katastrof för USA”.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Det er en geopolitisk katastrofe for USA.»

  Her tror jeg ikke man forstår plottet. Det gamle USA skal bort. I stedet skal bakmennene opprette en ny og totaldominerende verdensregjering. Da må to fartsdumper vekk. Russland og religion.

  Denne jobben er i full gang. Når verdensregjeringen er etablert vil de samme bakmennene si at «det foregikk mye galt i de gamle nasjonalstatene. Men nå må vi legge dette bak oss og vi må se fremover. Vi får ingen ny sjanse om vi skal fortsette. La oss sammen stemme i et felles ønske om fred og sikkerhet!»

  Svar
  • Vox:
   » I stedet skal bakmennene opprette en ny og totaldominerende verdensregjering. Da må to fartsdumper vekk. Russland og religion..»

   Ja, for jødisk ‘religion’ har aldri vært religion.
   Det er noe bakmennene har brukt som politikk. En strategi.

   Svar
   • Så kan man kanskje peke på at alle religioner er blitt brukt politisk. Og det politiske, maktmuligheten, alltid har vært utgangspunktet til alle ‘prester’/religioner.

    Det vi bør gjøre er å nekta alle personer som tilhører en religiøs menighet politiske stillinger i alle former. Uansett om det er jødedom, kristendom eller islam.
    i vår nasjon i første rekke. Vi kan være et foregangsland her. Religiøs galskap bør holdes innenfor det private husets fire vegger.
    Og jødeparagrafen bør hentes inn i vår Grunnlov på ny.

    Så kan man jo naturlig spørre om dette ikke bare lager videre nettverk , som så går under jorden?

    Det kan skje. Men vi får ihvertfall satt bjelle på den svarte katten.

 • Northern Light.
  5 januar 2024 20:04

  Israel bruker sult som våpen mot Gazas befolkning, nesten 600 000 mennesker i Gaza har ikke mat.

  Av Belle Carter.
  Over 570 000 mennesker som bor på Gazastripen sulter etter krigen Israel har startet etter Hamas’ motangrep 7 oktober. Rapporten fra FN og andre hjelpeorganisasjoner publisert av Integrated Food Security Phase Classification (IPC), forteller hvordan angrepet, og at de har nektet å inngå en våpenhvile, har forårsaket » en katastrofal akutt matusikkerhet». I følge studien er hele befolkningen i Gaza i fase 3 på IPCs femfase-skala for underernæring, med over 90 prosent anslått å være i en akutt matusikkerhet-situasjon.

  «Fra 8 desember til 7 februar 2024 er hele befolkningen på Gazastripen klassifisert i IPC fase 3 eller høyere, som er krise eller verre. Dette er den høyeste andelen mennesker som står overfor akutt matusikkerhet som IPC noen gang har klassifisert i et gitt område eller land. Blant disse er omtrent 50 prosent av befolkningen i nødsituasjon, IPC fase 4 er når minst én av fire husstander står overfor katastrofale forhold, IPC fase 5 er katastrofe. Dette er husholdninger som opplever en ekstrem mangel på mat, og sulter.

  Den nevnte studien ble utgitt etter at Human Rights Watch (HRW) anklaget Israel for å begå en krigsforbrytelse ved å bruke sult som et krigsvåpen mot Gazas sivilbefolkning. Ifølge HRW blokkerte israelske styrker «levering av vann, mat og drivstoff, mens de med vilje hindret humanitær bistand, raserte landbruksområder og fratok sivilbefolkningen eiendeler som var uunnværlige for deres overlevelse».

  Offentlige tall viser at over 20 000 palestinere har blitt drept i slaktingen utført av Israel og støttet av USA. Tallet inkluderer over 8000 barn. Da Israels angrep først begynte etter det første Hamas-motangrepet mot Sør-Israel i oktober, kunngjorde den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant en «fullstendig beleiring», og sa at Israel kjemper mot «menneskedyr» i Gaza, som er hjemsted for over en million yngre mennesker.

  WHO: Sult i tillegg til sykdommer forårsaker flere dødsfall i Gaza.
  Ettersom sult har blitt fullstendig utbredt på Gaza-stripen, har Verdens helseorganisasjon (WHO) advart om at sykdommer, mest akutt blant barn, gravide og ammende kvinner og eldre mennesker, kan forventes å øke. WHO sa at Gaza allerede opplever skyhøye nivåer av smittsomme sykdommer.

  Faktisk er det rapportert over 100 000 tilfeller av diaré siden midten av oktober, og halvparten av disse er blant små barn under fem år, det er 25 ganger mer enn det som ble rapportert før konflikten. I tillegg er det rapportert om mer enn 150 000 tilfeller av luftveisinfeksjoner, og tallrike tilfeller av hjernehinnebetennelse, hudutslett, skabb, lus og vannkopper. Det er også mistanke om hepatitt, da mange mennesker har avslørende tegn på gulsott. Ammende mødre også har høy risiko for underernæring. Opptil seks måneders alder er morsmelk den beste og tryggeste maten en baby kan få. Dette beskytter barnet mot ernæringsmessige mangler og å få dødelige sykdommer, spesielt når tilgangen til trygt drikkevann er ekstremt begrenset.

  Mangel på hygiene og et kollapsende helsesystem bidrar ytterligere til den katastrofen ettersom over 1,9 millioner mennesker har blitt fordrevet fra hjemmene sine, og over 1,4 millioner oppholder seg i overfylte tilfluktsrom. Disse forholdene utsetter dem for smittsomme sykdommer. «I Gaza i dag er det i gjennomsnitt bare én dusj for hver 4500 mennesker og ett toalett for hver 220. Rent vann er det lite av, og det er økende mengder av avføring utendørs. Disse forholdene gjør spredning av smittsomme sykdommer uunngåelig. Dessverre er tilgang til helsetjenester over hele Gaza nesten borte når krigen fortsetter å helt ødelegge helsesystemet», sa WHO og gjentok videre sin oppfordring om en umiddelbar humanitær våpenhvile.

  Fra Natural News, publisert 29 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israel weaponizes food supply as almost 600,000 people go hungry in Gaza.

  Svar
 • «…om hvordan israelerne forteller Gazas befolkning om å flykte til et bestemt sted, og så bomber de stedene de instruerte befolkningen å flykte til.»

  Pussig. (?) ;-)

  Det er jo akkurat det SAMME, som de SAMME, gjorde før de (brann-) bombet den sivile byen Dresden i 1944. ( Som innbyggerne i Tyskland hadde flyktet unna krigen til.)
  Og det ble diskutert selvfølgelig. For vestmaktene visste at dette ville være en krigsforbrytelse. Og noen militære trakk seg hoderystende.
  Men jødiske organisasjoner presset på.

  Brannbombet i to omganger. De ventet til hjelpemannskapene hadde begynt arbeidet, og brannbombet en gang til. Og brannbombing i den størrelsen er minst like ille som å bli atombombet.
  All oksygen ble sugd ut av alle tilfluktsrom. Folk satt fast i asfalten, som smeltet.

  ‘Dette lille uskyldige forfulgte folket’.
  ‘Guds utvalgte’.
  Så kan man lure på hva slags gud de er utvalgt av.

  ‘Hvis vi ikke lærer av historien…..’

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Har vaksinasjonsprogrammet som mål å redusere verdens befolkning?

Kissinger og Gates hemmelige agenda med å redusere verdens befolkning med covid-»vaksinen».

Forrige innlegg

Sint professor i Japan til mediene:

På grunn av vaksinene er naturlig immunitet svekket.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.