POSTED IN Ytringsfrihet

Australsk parlamentsmedlem til Trump:

Benåd Assange!

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det på høy tid at politiske representanter i det landet Assange har sitt statsborgerskap rykker ut for å forsvare den mannen som kanskje mer enn noen andre har bidratt til å avsløre løgn, bedrag og krigsforbrytelser. Til øredøvende taushet fra hele den store vestlige pressen.

Men vi har ingen frie store medier lenger, bare megafoner for den rådende kapitalmakten. Vi må begynne å vende oss til dette, men mange trenger lang til å forstå at disse store medie-maskinene sin hovedoppgave er å smyge umerkelig på oss sine slipte briller. Briller som er ment å gi oss deres eieres fordreide bilde av hvordan verden er.

Med andre slipte briller blir virkelighetsbeskrivelsen slik.

I Assangesaken er dette åpenbart. Han avslører løgn, bedrag og forbrytelser gjort av våre regjeringer og nærmeste venner. Det er ikke populært for de som sitter med makten eller de som forvalter den. Men dette må jo være en gullgruve for kritiske medier som skal kjempe for sannhet og skal avsløre makta.

Tvert imot. Det viser de store mediene sin faktiske natur. De er en del av den rådende makten.

Det et parlamentsmedlem her gjør er meget positivt. Og hvordan kan USA benåde en som ikke er dømt. Det Trump kan gjøre er å droppe utleveringskravet overfor Storbritannia. Men slik jeg har oppfattet saken har Trump vært en pådriver i denne prosessen i motsetning til Obama.

Utspillet er i all fall viktig for å holde saken fremme, for domsavsigelsen om utlevering faller i januar.

Knut Lindtner

Et parlamentsmedlem ber Trump benåde Assange før han forlater Det Hvite Hus: «Hillary hater jo synet av han, og Biden kaller han en hi-tech terrorist».

Det australske parlamentsmedlemmet George Christensen har henvendt seg til Donald Trump og bedt han benåde Wikileaks grunnlegger og hans australske medborger Julian Assange mens han fremdeles kan – nå som det ser ut til å bli den siste måneden han sitter som USAs president i det ovale kontoret.

George Christensen

Christensen  – som er medlem av Liberal National Party og som representerer Dawson Queensland – lanserte en appell denne uken der han oppfordrer presidenten til å benåde journalisten som kan få opp til 175 år i fengsel for å ha publisert klassifisert materiale.

Christensen kom også med sin appell på Sky News Australia om denne saken. Han sa til nettverket at Assange «har vært en skyteskive for Demokratene», ‘og bemerket at forfølgelsen av Assange begynte under administrasjonen til den tidligere president Barack Obama.

«Jeg mener at Hillary Clinton hater synet av han, åpenbart for å ha avslørt hvem den virkelige Hillary var. Derfor har Demokratene og «deep state» gått til krig mot Assange», påstår Christensen. Han peker også på at den ny-valgte presidenten Joe Biden har kalt Assange en forbryter og en «hi-tech terrorist».

Han argumenterte med at en benådning er «én måte som Donald Trump kan stå fram for talefrihet», og mot det Demokratenes etablissement. Det kan jo gi han anledning til å «komme med et stikk rett i fleisen på the deep state».

I sentrum for De Forente Stater «mange dokumenter om demokrati som utgjør De Forente Staters grunnlov» er talefrihet og pressefrihet, erklærte Christensen, før han avsluttet:»Så jeg håper han vil benåde Julian Assange. Det er det eneste rette å gjøre».

Under sin opptreden i Sky News tok Christensen også Trumps side når det gjelder valgjuks i 2020-valget når han påstår at Demokratene «med suksess har stjålet valget fra Donald Trump».

På lørdag ba også Stella Morris, Assanges partner og mor til hans barn, i et eget intervju med Sky News Australia, den australske regjeringen «å plukke fram telefonen og snakke med sin nærmeste allierte» for å få satt Assange fri. 

Assange sitter på det nåværende tidspunktet i Storbritannias beryktede Belmarsh-fengsel. Det har huset noen av Storbritannias verste terrorister.

Der sitter Assange og venter på en dom om han skal utleveres til De Forente Stater.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Parthenogenesis 1983 Tassos Kouris (GR)

https://www.rt.com/news/509478-trump-assange-pardon-australia/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Professor Chossudovsky:

Uten løgn ville Nato gå i oppløsning!

Forrige innlegg

Storbritannia ut av EU uten avtale?

Fører det til krig om fisken?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.