POSTED IN Diverse

Australia nærmer seg politistat:

Rettsapparatet underordnes politiske myndigheter.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Etter å ha fulgt ut alle søknader om lovlig opphold i Australia og fått innvilget dette ble han likevel internert da han ankom Australia.Tennisspilleren Novak Djokovic tok saken til retten og fikk medhold der. Men landets politiske myndigheter bøyde seg ikke for domstolens beslutning og presset igjennom en ny.

green tennis ball in close up photographyVerdens beste tennisspiller blir nå fraktet ut av landet etter at domstolene i landet bøyde seg for politisk press fra politiske myndigheter. Fra å være en av verdens mest liberale stater minner nå Australia mer og mer på en politistat hvor heller ikke landes egne regler følges opp hvis det ikke passer de politiske myndighetene. Og et uavhengig rettsapparat virker mer og mer illusorisk.

Når den ene dommeren sier ifølge dette referatet:«Det er ikke rettens hensikt å vurdere regjeringens beslutning» bekreftes dermed at politiske vedtak står overfor landets lover og reglene for rettsutøvelse.

Australia minner mer og mer om en «banan-republikk».

Knut Lindtner
Redaktør

Tennisspilleren Novak Djokovic blir deportert da australsk rett står fast på å kansellerer hans visum.

Av Evgeny Mikhaylov.

Djokovic sitt visum ble kansellert da australske myndigheter avviste den medisinske grunnen som hjalp han til å få unntak fra Covid-vaksinasjon – noe som er obligatorisk for deltakerne i Australia Open.

En føderal australsk domstol vedtok på søndag at Novak Djokovic skal deporteres fra landet og de  opprettholder sin kansellering av hans visum.

«Rettens ordre betyr at den endrede søknaden blir avvist – med kostnader», sier ledende dommer James Allsop.

Ifølge retten var dommerens beslutning om å tilbakekalle Djokovics visum basert på landets lover.

«Det er ikke rettens hensikt å vurdere regjeringens beslutning», la Allsop til. Han understreket at dommen var enstemmig blant tre dommere.

Nærmere grunner for avgjørelsen ventes å komme i de nærmeste dagene.

Djokovic sier om dommen at han er «forferdelig skuffet», men han sier han vil respektere avgjørelsen ifølge The Age.

brown wooden tool on white surface
Når domstolenes beslutning begrunnes politisk og ikke juridisk nærmer vi oss en tilstand mange ikke ønsker.

Dommen tar i betraktning de argumentene som er kommet fra regjeringen. Den antyder at Djokovics nærvær i landet kan være til fare for offentlig helse, og dessuten oppmuntre «anti-vaksinasjons stemninger». 

Dommen betyr at tennisstjernen ikke får spille i Australia Open, til tross for at han allerede er trukket til å spille mot sin serbiske venn Momir Kecmanovic i første runde på mandag.

Det betyr også at Djokovic ikke har mulighet til å søke om australsk visum i de neste tre årene.

Tennisstjernen var allerede holdt tilbake av myndighetene den 6. januar da han ankom landet for å spille i Australia Open.

Han vant første runde i rettens høringer  sist mandag, høringer som gjaldt kansellering av hans visum. Men immigrasjonsminister Alex Hawke tilbakekalte  visumet etter det, av hensyn til offentlighetens interesser.

Under høringene påsto regjeringens advokat Stephen Lloyd at Djokovic har «blitt et ikon for anti-vaksinasjons-grupper» – et argument som Djokovic kalte «urimelig». Han sa at han aldri har tatt del i noen anti-vaksinasjons-bevegelse.

Djokovics visum ble altså kansellert. De australske myndighetene avslo de medisinske grunnene som hjalp han til å få unntak fra Covid-vaksinering – noe som altså er obligatorisk for å delta i Australia Open.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://sputniknews.com/20220116/novak-djokovic-to-be-deported-as-australian-court-upholds-his-visa-cancellation-1092291255.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fyrer opp mot Russland:

Mediene byr opp til krig.

Forrige innlegg

Hvor vanlige og alvorlige er bivirkningene?

Overdriver kritikerne?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.