POSTED IN Atomvåpen

Atomkrig kan mørklegge alt.

Detonert i stor høyde vil en atombombe kunne bringe oss tilbake til Middelalderen.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Atombomber i stor høyde vil utløse farlige elektromagnetiske pulser» : 

De Forente Stater har null nasjonal sikkerhet.

Paul Craig Roberts

Av Paul Craig Roberts er en kjent forfatter og akademiker , leder for Institute for Political Economy, der denne artikkelen først ble publisert. Han har tidligere vært redaktør og forfatter for Wall Street Journal . Han var assisterende sekretær for økonomisk politikk under Reagans administrasjon 

I sin nylig publiserte bok Nuclear High-Altitude Electromagnetic Pulse viser Steven Starr oss at det behøves kun én atomeksplosjon for å stenge ned De Forente Stater og kaste befolkningen tilbake til de mørkere tider i tidlig middelalder.

Alt elektrisitetsnett vil bli ødelagt. Det vil også alle kommunikasjons-systemer, all kjøling av atomkraftverk, og alle elektroniske enheter.

Årsaken er at den sivile infrastrukturen ikke er et beskyttet mot Elektro-Magnetiske Pulser (EMP).

De militære har så langt tatt noen skritt for å beskytte sine våpen og sine kommuniklasjons-systemer. Men intet er gjort for å beskytte sivil infrastruktur. Lovforslag som gjelder beskyttelse mot EMP har blitt stemt ned i kongressen.

Starr rapporterer at kun 4 % av USAs militærbudsjett trenges for å beskytte elektrisitetsnettet og sivil infrastruktur. I stedet har idiotene i Washington kastet bort billioner av dollar på meningsløse kriger i Afghanistan, Irak, Libya, Serbia, Syria, Jemen, Palestina og Ukraina.

Amerikanske byer vil kanskje ikke lide stort av sprengninger og branner om en atombombe blir sprengt på bakken. Men konsekvensene kan være like forferdelige.

Effekten av en enkel High-Altitude Nuclear detonasjon over det østlige USA.

«La oss si at en enkelt atombombe eksploderer 250 km over Ohio. Fordi den er høyt oppe i atmosfæren vil man ikke merke noen  sprengning eller noen branner nede på jorden. «Men denne atomeksplosjonen i stor høyde vil skape en gigantisk elektromagnetisk puls, eller EMP.

«I en billiondels av et sekund vil bølger av EMP E1 danne  massive spenninger og strømmer som påvirker kraftlinjer, telekommunikasjons-linjer, kabler, ledninger, antenner og alt annen elektronisk materiale som befinner seg under atomeksplosjonen, i et sirkelformet område som dekker hundretusener av kvadratkilometer.»

«I dette området, under ideelle forhold, vil E1-bølgen produsere 2 millioner volt, og en bølge på 5000 til 10 000 ampere, som vil fordele seg på kraftlinjene. Enhver ubeskyttet moderne elektronisk enhet som inneholder halvleder-kretsløp og som er plugget inn mot nettet, vil bli hemmet, skadet eller ødelagt. Dette gjelder alle elektroniske enheter som er ment å operere kritisk nasjonal infrastruktur.»

Kjernefysisk eksplosjon i stor høyde kan utløse en enorm el-kraftkrise. (Foto: iStock)

«Ubeskyttede elektroniske enheter på bakken, i luften, til sjøs, vann-og sanitærsystemer, telekommunikasjon og banksystemer vil i samme øyeblikk bli slått ut av tjeneste. Og alle disse systemene vil være ute av drift helt til de kan bli reparert eller skiftet ut. Disse E1-bølgene vil øyeblikkelig ødelegge millioner av glassisolatorer som man finner på disse 15-kilovolts elektriske distribusjone-linjene.»

«78% av all elektrisitet som i USA leveres til brukerne (husholdninger, landbruket, handel) går via disse 15 kilovolts linjene. Bare tapet av én slik isolator på en linje kan slå ut elektrisitets-distribusjonen på hele linjen. Samtidig vil denne massive voltmengden og ampere-bølgene fra E1 skade og ødelegge réleer, sensorer og kontrollpaneler på 1783 høyspennings-stasjoner.»

«Det vil slå ut hele det elektriske nettet i den østlige delen av USA. Fra et til ti sekunder etter en atomdetonasjon vil EMP E3-bølger påvirke kraftlinjer både over og under bakken.E3 vil skade eller ødelegge mange – iallfall de fleste – store kraft-tranformatorene og brytere som er nødvendige for overføring av kraft over lengre distanser. Det vil gjelde  rundt 90 % av elektrisiteten i De Forente Stater.» 

«Når disse transformatorene og bryterne faller ut vil det bety at hele regioner innen De Forente Stater vil være uten elektrisitet i opptil et år eller lenger. Dette er fordi disse store transformatorene ikke har lagre til reparasjoner. Og i øyeblikket er ventetiden på å få produsert det som behøves 18 til 24 måneder. De må spesiallages. Og omtrent 80 % av dette blir gjort utenlands.»

«Slike deler veier mellom 200 og 400 tonn, og må sendes med skip. Å få fraktet dem til bestemmelses-stedet kan være svært vanskelig, til og med under normale omstendigheter. Fordi atomkraftverk ikke er bygget for å motstå effekten av EMP, vil vil deres deres elektronikk og deres backup-systemer for kjølesystemene bli skadet eller ødelagt.»

«Feilen med deres nødkraft-systemer og aktiv nedkjøling av atomkjernen vil gjøre det umulig å avkjøle reaktor-kjernen etter en stengning. Det vil raskt føre til at reaktorkjernen smelter ned i et dusin atomkraftverk. For å oppsummere effekten av en atomeksplosjon i stor høyde og hva de elektromagnetiske pulsene kan forårsake, vil så å si all elektrisk kraft øyeblikkelig ødelegge de elektriske enhetene som driver USAs nasjonale infrastruktur – inkludert sikkerhetssystemene på atomkraftverkene.»

Tsjernobyl-ulykken i 1986 er den hittil mest alvorlige kjernekraftulykken i verden. Natt til 26. april 1986 eksploderte én av de fire atomreaktorene i kjernekraftverket i Tsjernobyl, 100 km nord for Kyiv i Den ukrainske sosialistiske sovjetrepublikk i Sovjetunionen. Wikipedia

«Som en følge av EMP vil innbyggerne i USA plutselig oppdage at de lever under forhold som fant sted i middelalderen. Dette vil muligens vare så lenge som et år. De fleste amerikanerne vil ikke kunne overleve slik forhold. Det trengs ikke mer enn 4 % av USAs totale forsvarsbudsjett å beskytte USAs kraftforsyning og kritiske infrastruktur mot EMP.»

«Men det er ikke politisk vilje til å innføre slik beskyttelse. Så amerikanerne kan fortsatt risikere dette.»

Denne boken kan du skaffe deg fra Amazon, fra Barnes & Noble, og på Kindle. Om du leser den, vil du bli både overrasket og forferdet over regjeringens forsømmelser og idioti. Takket være de tullingene som styrer oss har vi null nasjonal sikkerhet, til tross for de massive utgiftene år etter år, i tiår etter tiår. 

Folk er ikke klar over at den bekvemmelighet og den underholdningen mobiltelefonene skaffer oss kan stå i fare om dette hender. Intet er sikkert i vår digitale tidsalder. Ikke din identitet, ditt privatliv, din bankkonto eller din uavhengighet. Utviklingen av den digitale revolusjon rundt penger kan bety at du blir nektet adgang til pengene dine av grunner som også inkluderer ytringsfriheten.

All oppsamlet kunnskap i digital form kan bli slettet ut av EMP. Prøv å forestille deg konsekvensene av et slikt tap. Dette er noe vi aldri før kunne tenke oss kan hende her på jorden.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Hendrick Avercamp

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Filantrop Zuckerberg er snart klar og vil gjemme seg under jorda på Hawaii.
  Søk «zuckerberg» på wired.com
  Hemmelighold som «når du utfører sikre, militære installasjoner», sier en i byggebransjen som jobber der.
  Teknologieliten har bunkere også på New Zealand siden stedet anses som ideelt i tilfelle apokalypse.

  Svar
  • En liten korrigering. Verken Zukkergutten eller B. Gates er filantroper. (ikke noen av de andre som kaller seg filantroper heller for den saks skyld) En filantrop er en velgjører/menneskevenn. De forannevnte er misantroper. Det er det motsatte av filantrop.

   Svar
   • Jeg trodde alle skjønte «filantrop» som ironisk. Skulle satt anførselstegn. «Filantroper» i Wikipedia? Garantert verstinger.

 • Lavrovovitsj
  11 februar 2024 10:33

  Dette er det mest sannsynlige scenarioet, ikke om men når, de velger å trykke på knappen. Så her har vi noe å glede oss til.
  Menneskehetens lidenskap for tanketom underholdning kommer til å føre oss rett i uløkka. Og nei, jeg ser ingen optimistisk utgang ved at massene våkner i tide. Til det er de vugget alt for langt inn i frykt, massepsykose og indoktrinering.
  Tider kommer og tider henruller.

  Svar
 • Northern Light.
  11 februar 2024 15:43

  Det kan også nevnes at fabrikkene som produserer delene i den elektriske og elektroniske infrastrukturen vil også bli ødelagt av EMP, også fabrikkene til deres underleverandører, også smelteverkenes datamaskin-styrte produksjon av kopper. Hele produksjonskjeden må gjenoppbygges, som kan ta tiår. Datastyringen for tognettet, veinett med trafikklys og flyveledertårn på flyplassene, og radarer og styringssytemer for skip blir også ødelagt. Kjølelagre for mat, og varehus for matvarer. Dagen moderne traktorer og skurtreskere har også datamaskiner og elektronikk, også moderne lastebiler. Produksjon og distribusjon av mat stopper opp.

  Her i Norge har vi også stilt oss slik, det vil si våre politikere har stilt oss slik, at svært lite deler til kraftstasjoner og det elektriske netter produseres i Norge, også for telekommunikasjonsnettet. Når fastnettet forsvinner, øker sårbarheten tilsvarende for EMP. Basestasjonene skal ha EMP-sikring for kablene inn til utstyrerommene, men kan laboratorie-tester virkelig simulere en EMP-puls generert av en atombombe? Kan samferdseldepartementet svare på om den Norske elektriske og elektroniske infrastrukturen er godt nok beskyttet mot EMP? Også olje- og gasssektoren, og raffineriene?

  Siden Sverige nå snart kan bli NATO-medlem, og har allerede tilatt at amerikanerne bygger baser i Sverige, vil en strategisk atombombe i et Russisk motangrep i stor høyde over Sverige også ødelegge Norges infrastruktur. Da vil vel likeledes også amerikanske baser i Norge bli tatt ut med atomvåpen.

  Når matproduksjonen ikke kan gjøres med moderne maskiner lenger, og en kan bare bruke de som er igjen av de gamle, gode traktorene uten elektronikk hvis en får tak i diesel, og med hester til å trekke plog, harv, slåmaskin og potet-opptar, vil matproduksjonen synke til kanskje en tiendedel, og da også antallet mennesker i landene synke til en tiendedel.

  Unntatt de krigshissende politikerne som har fått oss i en situasjon hvor Russland presses og provoseres av USA/NATO til et motangrep med atomvåpen. De ansees som «nøkkelpersonell» og kan spise nødlagrene av mat i bunkere bygget for dem.

  Svar
 • Akkurat det samme vil Det grønne skiftet gjøre.
  Fases olje ut, uten å ha adekvat erstatninger, vil vi alle komme tilbake til Middelalderen. Eller nei. Da var det lov å fyre med ved. EU går inn for forbud mot det også, så vi er tilbake mange hundretusener år før ilden ble nyttiggjort.

  Svar
  • Dagfinn Karlsen
   11 februar 2024 18:13

   At det ikke er mere protester mot denne galskapen er merkelig. Er det ingen med litt tiltaksevne igjen som ser dette og har evnen til å lede an i protesten? Noen må lede, trur det er mange med meg som vil følge opp. Dessverre er det mange med meg som ikke er den personen som kan lede an, men vi vil følge opp en med de rette lederegenskapene. Det ser ut til at det er for mye «gammelt» tankegods også i de nye partiene til å ta skikkelig tak i dette, det nytter ikke med bare litt «småflikking». Skal vi få tilbake et energisystem som fungerer slik mange av oss ønsker, må det litt radikale endringer til. El. forsyningen er ingen «Vare», det er infrastruktur, underlagt offentlig kontroll. At noen kan tjene både millioner og milliarder i dette systemet var ikke det de tenkte på de som bygde ut dette systemet på vegne av alle landets innbyggere. Ikke har vi krevd noe avkastning på investeringene heller, vi ville bare ha rimelig energi med stabil frekvens og spenning. Slik mange av oss tenkte seg «utenlandskablene» ville de ha tjent oss vel, selge når vi hadde overskudd, kjøpe når vi hadde underskudd. Vår faste pris helt uavhengig av CO2-kvotepriser og europeiske gasspriser, og andre pålagte avgifter. Vår vannkraft er helt uavhengig av gass- og CO2-priser. Vi kan i tillegg være Europa behjelpelig med litt stabilisering av deres el. nett, mot en rimelig avgift, men vi skal bestemme vår el. pris.

   Svar
 • TELENOR og en rekke andre offentlige virksomheter er beskyttet mot EMP, på bakgrunn av forskriften som har vedtatt at ALLE OFFENTLIGE VIRKSOMHETER skal være beskyttet mot EMP.

  Denne forskriften ble vedtatt på slutten av nitti-årene. Jeg skrev bacheloroppgave om temaet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derfor må intervjuer og intervjuet nedsnakkes i vest.

Putin avslører vestens løgner og svik.

Forrige innlegg

«Konspirasjonsteori» (teori om sammensvergelse) brukes for å svekke motstandernes troverdighet.

Er konspirasjonsteori et nyttig begrep?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.