POSTED IN Krig-fred

Atallah Hanna om verden idag

Vestens hykleri over Ukraina

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Lindstad

Gresk-ortodoks erkebiskop i Jerusalem, Atallah Hanna (i bildet ovenfor): en sterk og stolt person, snakket nylig i et intervju om sider ved verden i dag. Ukraina var i fokus. Han pekte på dette:

Dobbeltmoral og hykleri

«Vi er vitne til dobbeltmoral i en moralsk og humanitær krise. Verden lider under dette. Det politiske systemet i Vesten klager over situasjonen Ukraina, men det var Vestens system som skapte Ukraina-krisen.»

Vi sympatiserer og føler med krigens ofre, spesielt sivile. Men undres samtidig over hvorfor Vesten gråter over ofre for krigen som de selv skapte – og kriger de selv har skapt flere steder i verden!

Irak, Syria og Palestina

USA – og de som var med dem – er de som ødela Irak og drepte Iraks sønner og døtre i en forferdelig og enestående krigsforbrytelse, med løgnaktigheter og ødeleggelser som de nå utsetter Syria for.

Når det gjelder Palestina: Dets folk vært utsatt for katastrofer, ødeleggelser og fordrivelser. Men aldri har vi sett slik sympati og solidaritet for dem som i dag uttrykkes med Ukrainas folk! Palestinas folk? – Offer for rasisme, okkupasjon og undertrykkelse?» Knapt merkbare vestlige reaksjoner!

Vestens skitne politikk

I dag ser vi vestlig politikk i sin stygge form. Vesten er ikke opptatt av menneskerettigheter, eller å vise respekt for menneskeverdet, men er opptatt av egne økonomiske, politiske og koloniale interesser.

Israels aggresjoner mot Syria.

Den siste tiden har det vært israelske aggresjoner mot Syria, men vi har ikke sett noen vestlige makter fordømme disse forbryterske handlinger!

Aggresjoner mot Palestina

Palestina er vedvarende og uavbrutt – og spesielt i Jerusalem – angrepet, revet opp og mishandlet.

Den ukrainske krisen er skapt av USA

Krisen i Ukraina er skapt av USA som vil styrke sin innflytelse, dominere og bestemme og selge våpen og styr for å underbygge egen makt! USA bryr seg ikke om folket.

Ikke om det ukrainske folket, og heller ikke om andre folk! I fokus er deres egne økonomiske og politiske interesser! Vestlig politikk blir vist fra sin stygge side, ensidig og partisk for alt som er ondt og urettferdig i denne verden.

Vi er ikke med krigen i Ukraina

Vi er ikke med krigen i Ukraina! Vi kommer ikke til å være med noen krig. Men hvor var som nå

gråter over Ukraina når det gjaldt Irak, Syria, Palestina og andre krigsherjete steder?

Krig med alvorlige konsekvenser

Mange har mistillit til vestlig politikk! Vi tror at krigen i Ukraina vil få alvorlige konsekvenser for Vesten selv. Mange ting vil endre seg i verden, ting Vesten ikke forventer.

Nytt stadium i verden

Vi står foran en ny epoke, en ny tid. Vi håper at krigen i Ukraina tar slutt så snart som mulig! Og at dialog og forståelse skal seire. For å få slutt på kriser og uenighet i tiden.»

De «der ute»

Dette var Atallah Hanna, patriotisk kristen erkebiskop i okkupert Jerusalem! Om krisen i Ukraina og kriger andre steder.

Han står ikke alene der ute med sine synspunkter i historiske erfaringer som går videre enn Ukraina! Til Vestens kriger i Irak, Afghanistan, Syria, Libya Palestina og Jemen.

Slik er det «der ute» med «de andre»! Som vi her hjemme kanskje har glemt? Ja, det har vi gjort, vil mange si. Dobbeltmoral?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  27 mars 2022 13:50

  Godt sagt.

  Og: Opp med ei hand alle som trur at A. Blinken ikkje lyg når han seier dette:

  – Som vi har sagt gjentatte ganger, har vi ikke noen strategi som dreier seg om regimeendring i Russland – eller noe annet sted for den del, sa utenriksministeren i Jerusalem, ifølge nyhetsbyrået Reuters. (Nettavisen 27.03.)

  Ei lygn vert verande ei lygn same kor ofte ho vert brukt.

  Svar
  • Nei, de ville visst ikke det i Libya heller, før de tok livet av nasjonens leder.
   Dette er våre politikeres allierte !

   Svar
 • Sannheten sagt med «enkle ord » !

  Svar
 • «Det er klart at den ustanselige innsatsen fra de vestlige mediene for å male Putin som et symbol på ondskap ikke stemmer med virkeligheten.

  I motsetning til USA og NATO, som har satt i gang en rekke uprovoserte angrep på en rekke ulykkelige land, inkludert Afghanistan, Irak, Syria og Libya, osv .. har Putin aldri følt behov for å reise utenlands på leting etter «monstre å drepe».
  I stedet kom de og banket på Russlands dør, den ene etter den andre.

  Når man lytter til jeremiadene som kommer fra vestlige tjenestemenn i disse dager, virker det faktisk som om de er vantro over at Russland har militærbaser i nærhet av territoriene til NATO-statene som Estland, Latvia, Litauen, Polen og Norge, som faktisk deler grense med Russland.»

  ~ Robert Bridge – Strategic Culture ~

  Svar
 • Denne mannen er ikke erkebiskop av Jerusalem, det er lenge siden han hadde den tittelen. Han fikk jo sparken. Han er vel like mye muslim som han kaller seg kristen. En mann full av jødehat. https://www.memri.org/reports/palestinian-christian-leader-praise-martyrdom-operations-and-formation-muslim-and-christian

  Svar
  • Spiller vel egentlig ingen rolle hva mannen er eller ikke er, eller?
   Budskapet han kommer med er fakta, hva med å ta tak i det, i stedet for å skyte budbringeren?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Man bør være forsiktig med hva en ønsker seg

The Great Reset kan bli ett skrekk-kabinett for oss alle

Forrige innlegg

Russland til uvennlige stater:

Vi vil ha betaling i Rubler!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.