POSTED IN Norge

Astrofysiker:

Vi er på vei inn i en mini-istid.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen som er et år gammel legger jeg likevel ut nå fordi den fortsatt er aktuell – i høyeste grad. Det skyldes ikke kulderekordene i november i år. De trenger ikke bety noe for klimaet som er definert som gjennomsnittstemperaturen over 30 år.

Men vi vet fra kjerneboringer i iskappen på Grønland og i Antarktis at temperaturen på jorden svinger hele tiden. For 8000 år siden var det 3,5 grader varmere enn i dag. Da vokste det trær på Hardangervidda. Da Leiv Erikson dro til Vinland var det to grader varmere enn nå.

Siste istid

Den siste istiden som dekket hele Skandinavia med en tjukk isskorpe (lik den som dekker Grønland) var det naturligvis ubeboelig her. Det er meget sannsynlig at en slik istid vil komme tilbake, men ingen vet når.

I Norge er det virkelig grunn til å bekymre oss for et slik fremtids-scenario, mer enn det motsatte, altså for en oppvarming. Det er derfor fullstendig paradoksalt at våre politikere bekymrer seg for to graders oppvarming som vil gjøre landet vårt lettere å leve i fremfor nedkjøling.

Artikkelen under forteller at nedkjølingen kanskje er begynt. Er det til glede for flertallet av befolkningen og våre politikere? Eller det det dette det faktisk grunn til å være bekymret over?

Knut Lindtner

Astrofysiker – en ny liten istid akselerer nå.

I motsetning til hva politikerne prøver å innbille oss, så har en ny liten istid  – en ny Maunder Minimum – allerede startet.

«Vi er allerede på vei inn i en omfattende liten istid», sier astrofysiker Piers Corbyn. «Og vi slipper ikke unna».

Piers Corbyn

I de neste 20 årene vil det bli kaldere og kaldere enn gjennomsnittet, sier Corbyn.

Jetstrømmene vil bli villere. Det vil bli flere ville temperaturendringer. Vi må vente oss flere stormer, flere jordskjelv, flere ekstreme vulkanutbrudd, mere snø om vinteren, elendige somre, sene vårer, kortere høster, og mer og mer avlings-svikt.

«Nivået av karbondioksid vil ikke bety noe – jeg gjentar – vil ikke bety noe – for klimaet», sier Piers. «CO2-teorien er feil helt fra begynnelsen av».

«Faktúm er at det er solen som styrer over havtemperaturen, og det er havtemperaturen som styrer klimaet».

«Den grunnleggende beskjeden er at det er solen som kontrollerer klimaet, primært via havet».

«Den nye lille istiden begynte allerede i 2013.»

«Det som har skjedd – FRAM TIL NÅ – er begynnelsen på den lille istiden … den begynte rundt 2013. Det går sakte, men nå akselererer farten mot en ny liten istid».

«Det beste vi kan gjøre nå er å fortelle politikerne å slutte å tro på alt tullet, og slutte med slike ting som de fugledrepende maskinene i vindkraftverk – som de setter opp for å redde planeten (sier de). Men kvitt dere med de tingene. De koster bare penger og reduserer strømprisene i øyeblikket.»

«Det er bevist at det ikke eksisterer noen menneskeskapt klimaendring. Argumentene for det er ikke basert på vitenskap, men på falske data og en konspirasjonsteori mot naturen» sier Piers på sin nettside.

«Jorden avkjøles nå, den blir ikke varmere. Og det er ingen observerte bevis for at det i de tusener og millioner av år som har gått at endringer i CO2-nivået har hatt noen synlig effekt verken på vær eller klima i den virkelige verden».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.iceagenow.info/astrophysicist-mini-ice-age-is-now-accelerating-important-video/?fbclid=IwAR2yfu4CHJqpfLjswy3T20vbef4Gp-AGVkmRou1FkZvvZAT7iygkmJaeaE0

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Hva med Golfstrømmen?
  På Grønland er det permanent istid. I Norger er det for tiden ikke istid. Sydspissen på Grønland ligger like langt syd som Oslo. Kan denne forskjellen mellom Grønland og Norge forklares utifra forskjeller i solinnstråling? Årsaken må vel skyldes Golfstrømmen? Og hvis Golfstrømmen stopper blir det ny istid. Temperaturen på Svalbard er for tiden 5 grader høyere enn normalt, det er ikke akkurat nedkjøling som foregår på disse kanter. Men hva skjer hvis temperaturen i nordområdene rundt Svalbard øker ytterligere, vil det kunne føre til at Golfstrømmen rett og slett stopper?

  Svar
  • Det er lavtrykkene fra Mexicogolfen som er den avgjørende faktoren for Norges klima. De ligger i kø og leverer oss temperert luft og nedbør. Dette har de ikke vest for oss, på Grønland. Sydspissen ligger rett vest fra Slotterøyfyr. Men det er langt, veldig langt.

   Svar
  • Solinnstrålingen er den suverent viktigste faktoren for oppvarming av havet, som igjen gir varme og kalde havsstrømmer. Så jo, det starter der. Skyene er jokeren som har med seg det mest (trolig) stokastiske elementet, og en av årsakene til at det er så vanskelig å forutse på kort sikt. Over tid jevner dette seg ut, slik at man kan se sykluser og trender.

   Svar
 • Roald Bentzen
  22 januar 2021 16:58

  Ja, hvorfor skulle vi ikke det? Det har jo hendt rutinemessig så mange ganger før – Selv om våre barn ikke liker det og hyler høyt som om de var MDG’ere alle sammen, så er de overordnede krefter så de knapt blir et vindpust. – Jeg liker denne Wiki for den syns svært gjennomarbeidet og har et hundretalls kildehenvisninger: https://en.wikipedia.org/wiki/Ice_age – Det store problemet med klimadebatter er tidslinjen i diagrammene – Intet normalt hode klarer å forså og ta inn over seg hva 10 000 år er.

  Svar
  • Ja, en fin side. Takk.
   Fra den norske oversettelsen:

   ‘ Innenfor istidene har de interglasiale periodene variert med hensyn på klimaet. Den forrige, eem, var markert varmere enn den nåværende, som muligens er den kaldeste av de siste 5 interglasialene. Den varmeste perioden etter siste glasiale periode var 8– 000 år f.kr., da Jostedalsbreen (og alle andre breer i Norge) var smeltet helt bort. Temperaturen har avtatt noe de siste 6 000 år, og nådde minimum ved den lille «istiden» for 300 år siden. Siden da har temperaturen steget. Variasjonen i jordas bane om sola kan tolkes slik at neste nedising burde begynne om 30 000 år. ‘

   Så blir det nye lagrede hydrokarboner under is-trykk til neste varme-periode også antagelig.
   I mellomtiden kan vi fryde oss over livet og alle teknologiske nyvinninger, og energiutnyttelser, som har gitt tilværelsen mindre slit.
   – Og redusere lokal forurensning i luft, jord og vann, til glede for alle nålevende.
   ( Naturen bryter ned det meste annet, til neste etter-istid.)

   Svar
 • Ole Julian Eilertsen
  3 desember 2021 8:41

  Såvidt jeg har forstått professor Henrik Svensmark, så.spiller solens sykliske variasjoner en stor rolle for skydannelse på jorden p.g.a. grade av kosmisk stråling. Vi er nå på vei inn i en «lav» sol

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Bøtelegges i Tyskland for klimaskepsis:

Ytringsfriheten gjelder bare for korrekte meninger.

Previous Post

KrF:

Ofra bioteknologi for IS-dama.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.