POSTED IN Tyskland

Arbeiderklassen vi ha trygge gater, mindre voldtekter og penger til velferd – ikke til krig.

AfD i Tyskland skremmer vettet av middelklassevenstre.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

 Demoniseringen av tyske AfD.

Av Jan Hårstad

Å lage en omfattende analyse av AFDs oppstigning til en stormakt i tysk politikk er en ukes arbeide. Men det går an å nevne noen saker mens man forbereder full sannhet.

Middelklassevenstre i Tyskland har nærmest vært hysteriske i å framstille AfD som et nytt Hitlerparti. Her regner jeg ikke med wsws.org som har mer avansert tenkning, men nesten alle partier i Tyskland jobber for at AFD blir forbudt.

Det har ikke bare med ideologi å gjøre. I ØstTyskland er SPD utradert, de er under sperregrensa og AfD gjør det også skarpt i Ruhr, Mannheim og Brandenburg.

Det som kjennetegner det europeiske middelklassevenstre er at de ikke beskjeftiger seg med slike saker som folk flest snakker om og hva er det i Tyskland: det er for mye knivstikking, for mange voldtekter, for mye kriminalitet og for mange fattige i storbyene. 50% av alle tyskere mener det er altfor mange immigranter- også med kriminell adferd.

Hjalmar Horace Greeley Schacht var en tysk økonom, riksbankpresident fra 1923 til 1930 og igjen fra 1933 til 1939 og næringsminister fra 1934 til 1937. Han ble frikjent for anklager etter krigen. Wikipedia

Det er hovedårsaken til AFDs oppstigen og gamle Die Linke finnes knapt lenger. Det andre er elitens krigsforberedelser mot Russland med ekstreme budsjetter som også tas fra helse og sosialbudsjetter. Det å gjøre Tyskland «kriegstüchtig» er det store prosjektet for meningen er at Tyskland skal være føringsmakten også militært i Europa.

Når den høyst dannete borger, finansminister Hjalmar Schacht, under Nürnbergdomstolen ble spurt om hvorfor han sluttet seg til Hitler,svarte han: Jeg så på Hitler som den eneste politiker som kunne samle Europa.

Men å samle Europa under tysk ledelse var det tyske borgerskapets plan helt fra 1900 av, har alltid vært det.

En ser nå at Forfatningssjefen Thomas Haldenwang, går helt av skaftet når en prominent  AfDer, Maximilian Krah, går ut med synspunktet at «EU er en katastrofe for Tyskland og Europa.»

Da blinker det i alle varsellamper hos eliten. Dette er hundre prosent mot alt det dagens tyske strategidokumenter fastslår: EU prosjektet skal være ledet av Tyskland. Og naturligvis er det slik at våre professorer i statsvitenskap ikke har oppdaget at den samme tyske eliten innen økonomi og krig, er fra seg av begeistring for at Norwegen ligger på kne for Tyskland. Ingen er interessert i sånt i Norwegen.

Betrakt nå dette som en skisse. Naturligvis er det fraksjoner i AfD som ville like hardere kurs, men enn så lenge er det det tyske folk i stort omfang som finner partiet som talerør for deres interesser. Interessen for middelklassevenstre er utradert i Tyskland.

Forsidebilde: Belinda Fewings

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • slavementaliteten, underkastelsen på film, så lite er vi verdt lissom
  Sonja Wigert, den Terboeven lot seg forføre av,
  vår spion så ut som en forræder, fikk aldri oppreisning.
  htpps://www.youtube.com/?v=N1pkEL7Wxds

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  14 februar 2024 21:37

  Jan Hårstad, du skriver mye bra, MEN – med min ofte sviktende erfaringsbaserte innsikt – tror jeg du kan ta noe feil.
  Du er germanofob,l synes det som.
  EU og euro prosjektet er i utgangspunktet er et USA prosjekt (les London), men også et fransk prosjekt – for nettopp å kontrollere Tyskland, Ikke slik du stadig skriver: Et tysk prosjekt for å kontrollere Europa.
  Det ville MULIGENS, være LITT dumt å begå Harakiri (selvmord) for å kontrollere – noe som helst?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forskere som jobbet med vaksinen forteller om feil:

Moderna-forskere innrømmer at mRNA-vaksiner medfører en risiko for giftige stoffer.

Forrige innlegg

Krigen i Ukraina kan ikke vinnes.

Politikken legges om etter nederlagene på slagmarken.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.