POSTED IN NATO

Åpne konflikter i Nato.

USA truer Ungarn.

0
Print Friendly, PDF & Email

USA prøver å tvinge gjennom svensk NATO-medlemskap, og stopper våpensalg til Ungarn.

Av Swebbtv.

USA nekter nå å gjennomføre et våpensalg til Ungarn verdt 8 milliarder svenske kroner siden landet fortsetter å blokkere Sveriges NATO-søknad, melder Reuters.

Makteliten blir stadig mer desperat etter å få Sverige inn i den USA-ledede militæralliansen NATO.

Det er det amerikanske senatets utenrikskomité som nå stopper et våpensalg til Ungarn verdt 735 millioner dollar, cirka 8 milliarder kroner, fordi landets nasjonalkonservative regjering har nektet å godkjenne Sveriges NATO-søknad.

Den ledende republikanske senatoren Jim Risch og andre skal ha mottatt løfter i fjor om at avstemningen i Ungarn ville bli gjennomført.

– Det faktum at det nå er juni og det fortsatt ikke er gjort, bestemte jeg meg for at salget av nytt amerikansk militærutstyr til Ungarn blir satt på vent, sier Jim Risch ifølge Reuters.

Samtidig oppfordrer han Ungarn til å slippe Sverige inn i NATO, og det snart.

High Mobility Artillery Rocket System er et amerikansk rakettartillerisystem på hjul, utviklet av Lockheed Martin. Systemet ble utviklet på slutten av 1990-årene for US Army og kan skyte samme artilleriraketter som det beltebaserte M270 MLRS, men er lettere og mer mobilt og kan transporteres i en C-130. Wikipedia

Ifølge Washington Post, som var først med nyheten, inneholder våpenpakken blant annet 24 HIMARS-batterier og over 100 raketter. Ungarn må slippe Sverige inn i NATO for å motta våpen fra USA, sier Risch. Videre påpeker han i avisen at han en stund nå har uttrykt «bekymring» for at Ungarn utsetter sitt ja til svensk NATO-medlemskap.

Det ungarske forsvarsdepartementet hevder imidlertid i en uttalelse at våpenavtalen uansett ikke er aktuell, skriver Ekot.

Fra Swebbtv, publisert 14 juni 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: USA försöker tvinga igenom svenskt Nato-medlemskap: Blockerar vapenförsäljning till Ungern.

Kommentar fra oversetter:
Kan dette være det som skal til for at Ungarn kan melde seg ut av og NATO og EU? Det har vært gnisninger mellom EU og Ungarn hele tiden, spesielt etter Victor Orban, som setter folk og nasjon først, ikke vil underkaste seg alt i et EU styrt av Washington.

Utmeldelser vil kreve 2/3 flertall i parlamentet, og etter en undersøkelse i 2020 var det fremdeles solid flertall for EU. Forint er fremdeles offisiell valuta, så skulle folk ombestemme seg nå etter alt som har skjedd, gjør det en utmeldelse mindre vanskelig. Faller Tysklands økonomi sammen, blir det mer åpenbart for den ungarske befolkningen at å vende seg til Russland og Kina er bedre for Ungarn, og at våpenkjøp fra USA forplikter på en måte som ikke er gunstig for landet. En ny opinions-undersøkelse vil vise om folkets oppfatning om NATO og EU har endret seg i de siste tre årene.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er noe Jens Stoltenberg kan:

Ønsketenkning.

Forrige innlegg

Med andre briller:

Kortnyheter som har en annen vri enn det vi er vant til.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.