POSTED IN Militære/våpen/teknologi

Åpent brev til Jens Stoltenberg fra artillerioffiser:

Klasevåpen er ikke bare et våpen men en torturmetode.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi republiserer dette innlegget på bakgrunn av at Vesten har levert klasevåpen til Ukraina. Landets militære skjøt med et slikt våpen nylig inn i en russisk storby som utløste en massakre på sivile russere. Våpenet var levert av Tsjekkia som ikke ville møtet i FNs Sikkerhetsråd for å forsvare at slike våpen ble levert til den ukrainske regjeringen. Det de sier på den måten er at saken deres ikke lar seg forsvare.

Fra Belgorod hvor dette tsjekkisk leverte våpenet ble brukt.

Grunnen til at slike våpen blir levert til den ukrainske regjeringen er at alle vestlige våpenlagre er skrapt til bunnen. Men som pensjonert oberstløytnant Einar Ødegård skriver et klasevåpen å regne som et torturinstrument. Det sier sitt om våre myndigheter at de har vært helt tause om bruken av dette våpenet mot sivile i Russland. Om mediene våre sin dekning av denne hendelsen er den fraværende.

I 9 år har Ukraina skutt med missiler og granater i storbyen Donetsk uten at jeg en enste gang har sett denne terrorvirksomheten omtalt i våre medier eller av våre myndigheter. Det sier egentlig alt om den dekningen vi har av krigen i Ukraina.

Knut Lindtner
Redaktør

ÅPENT BREV TIL JENS STOLTENBERG

Ifølge sendinger på flere utenlandske TV-stasjoner forsvarer du at USA vil levere klaseammunisjon til krigen i Ukraina.

Som utdannet sosialøkonom forventes du å ha begrenset kunnskap om hvordan klasevåpen virker, skal den her forklares. Som artillerioffiser er jeg fagmann i saken.

Etter å ha blitt sluppet ut over målområdet, faller den vesle klasebomben ned mot marken. Ved anslaget utløses en tennmekanisme som starter eksplosjonen av et sprengstoff med meget høy detonasjonshastighet inne mellom de mange stålkuler.

Energien i sprengstoffet omsettes til varme og trykk, som betyr at stålkulene oppvarmes til å gløde og bli trykket utover i en særdeles høy hastighet.

Når en kule treffer en menneskekropp borer den seg seg inn ved knusing og brenning av vevet den ødelegger, og etterlater seg et gapende hull. 

Ved treff på store legemsdeler blir kulens bevegelse stanset av motstanden i kroppsvevet den fortrenger, for å bli liggende og avgi varme til all tilført energi fra sprengstoffet er oppbrukt.

I klartekst betyr det siste at kulen blir liggende lenge og brenne inne i menneskekroppen.

                                                   Med hilsen

                          Einar Ødegård, oberstløytnant utenfor tjeneste

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Altså ikke et våpen. Som heller ikke napalm eller atom- ‘våpen ‘ er; eller brannbombing av sivile byer.
  Det er galskap. Utført/brukt av gærninger.
  Brukt av vestmaktene i Vietnam, Hiroshima/Nagasaki og i Dresden.

  Nå sier Jens Stoltenberg at Russland har brukt klasebomber i Ukraina. Men den mannen er jo kjent for å lyve. Og løgnen er nok konstruert for at amerikanske klasebomber skal møte mindre motstand i media når galskapen utføres.

  Vil vi også se samme taktikk når det gjelder bruk av atomvåpen. En falskflagg hendelse; og ‘Russland gjorde det først’ ?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 juli 2023 17:36

  Slik må det gå når krigsforbrytar og Russland-hatar Stoltenberg får halda fram med styggedomen sin. Stoltenberg er elles tilhengjar av fyrstebruk av atomvåpen, so det er ikkje underleg at han har sans for klasevåpen.

  Hadde me sperra mannen inne i 2011, kunne mykje elende vore unngått. Kor lenge vil NRK krypa for Stoltenberg?

  Takk til Einar Ødegård for fagkunnskap og engasjement.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 juli 2023 17:43

  PS Stoltenberg veit at Russland brukar klasevåpen i Ukraina. Pentagon veit det ikkje.

  Svar
 • Noe skurret,ikke så rent lite – men tausheten holdt stand rundt sommeren 2011. Og slik forble, og forblir det må vi dessverre regne med.
  MEN, ett står fram, og det er spørsmålet: Denne slekta Stoltenberg – HVA ER DERES BAKGRUNN. HVEM ER DE, og i hvilken tjeneste har bl.a. de sitt ærend. Grundighet er deres fornavn. og på veien herdes de om det da noen gang har vært nødvendig.

  Som GHB sin livsgjerning, vil nok også S.b. sine brikker komme fram i lyset for alle å skue, mao sannheten. En sannhet bl.a. Støre sitter på, og hegner om da hans interesser er de samme, tro ikke noe annet. Tegningene er klare. Det er også spyttslikkerne egnede som deres karakterer er.

  Svar
  • At både Jens og Camilla liker å drepe vet vi. Familien har vært i norsk politikk siden Eidsvoll 1814.

   Daværende AUF-leder Eskil Pedersen, som kom seg fra Utøya, visste han at det kom til å skje?
   Både Ole Dammegård og henrymakov.com hevder massakren var en falsk-flagg-operasjon.
   Dammegård foreslår at Eskil Pedersen er Jens sin hemmelige sønn. Om sant eller ikke, i alle fall klemmet de hverandre veldig og mye etter det var over. Dammegård har gjort en kjempejobb i å gå saken i sømmene, men det er nok borte fra nettet nå.
   Alt som kunne gå galt den dagen gikk påfallende galt. Overlevende ungdommer og en svensk turist med militærerfaring på fastlandet nær øya rapporterte at der var flere våpen som fyrte av skudd samtidig.

   Svar
  • Einar Magnus Ødegård
   12 juli 2023 1:51

   Norsk Folkehelseinstitutt ble ikke opprettet av helsemyndighetene, men av familien Stoltenberg. Med tiden har selskapet klart å skaffe seg en posisjon ved siden av helsemyndighetene, takket være flere medlemmer av familien Stoltenbergs politiske innflytelse. ‘Instituttet’ viste seg som en ivrig pådriver for kvaksinering da Covid-19-bølgen ble satt i gang av BIG PHARMA, hvilket skjerper mistanken om at ‘Instituttet’ ble betalt av kvaksinemakerne for propaganderingen.

   Svar
 • wasan Totland
  9 juli 2023 13:28

  Det må en temmelig stor atomeksplosjon til for at Jens skal overgå Camillas desimering av det norske folk, men han klarer det sikkert. Eksempelvis Ikke akkurat samme typen konkurranse søskenparet Løke liker å tevle i? Skrukkete Camilla kom seg bort ettersom det må kreves en helt spesiell psyke for å gå gjennom drapshykleriet en gang til.

  Svar
 • Ingunn Walsøe
  9 juli 2023 14:48

  Jeg har også hørt en del om Utøya som blir tiet ihjel i media. Som dette med at flere hørte fler enn en skytter. Jeg tenker ofte at J.S. virker vettskremt når han uttaler seg til media. Jeg tenker at kanskje noen har noe på ham som for alt i verden ikke må komme ut.

  Svar
 • Hadde jeg som skipper rømt unna druknende mennesker med et fartøy som til og med var pansret. Da hadde jeg sittet bak lås og slå. Men ikke Eskil nei! Han ble beskyttet av rørleggeren Raymond. En av guttene som hevdet at det var flere skyttere ble trakasert av ledelsen og bragt til taushet. Enhver som har erfaring millitæret og jakt kan fort kalkulere seg fram til at den dopa fyren ikke kunne gjennomføre så mange drap på så kort tid alene! Alle politikerene åpnet intervjuet med samme setning: « Denne ene forskrudde personen…!» Dreieboken var forberedt! Politiet hadde ikke utstyr? Men NRK fikk opp et helikopter fort som f..! Hadde de hatt med seg en skarskytter kunne mange liv vært spart-forutsatt at det kun var en skytter! Gummibåten sank og «spesialstyrken» måtte hjelpes av modige hytteiere! Eskil hadde kjørt avgårde med det eneste dugelige fartøet! Kjørt det opp i fjæra 1,7 km unna.! For en tragedie.

  Svar
 • Jeg fant dette på nettet:
  22.juli 2011 Norway Attack
  22.mai 2013 Woolwich Attack
  22.mars 2016 Brussel Attack
  22.juli 2016 Munich Attack
  22.mars 2017 London Attack
  22.mai 2017 Manchester Attack
  WTF?

  Svar
 • Jens er i Davos akkurat nå hvor årets tema er Å GJENOPPBYGGE TILLIT.
  Jeg tror ikke han tok toget. Eller tenker på klasevåpen.
  Verdens ledere holder oss for narr. Samtlige fritatt fra «den sikre og effektive».
  US Climate Envoy synes spørsmål om hans eget karbonavtrykk er et «silly question».
  Gjenoppbygge tillit? Den var god.

  Svar
  • Jens Stoltenberg er for avstumpa til å bry seg om rett eller galt, tror jeg. Våpen gir fred, sier han. Norge produserer mer.
   Klima-Tsar John Kerry ankom Davos i egen jet, US Special Presidential ENVOY FOR CLIMATE og eier av privat jet, flere biler og yachter, real estate, etc. han vil også gjenoppbygge tillit. Lykke til.

   Svar
 • wasan Totland
  18 januar 2024 18:50

  Man hilser ikke til Jens Stoltenberg.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gjør Houtiene mer enn Norge?

Hva gjør Norge for å stoppe Israels angrep i Gaza?

Forrige innlegg

Migrantretur til Ukraina:

Oleh og de øvrige 71.521 er fortsatt her.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.