POSTED IN Endring av politikken, Historie

Antirasismen i USA:

Fører til vandalisering av hvite «jomfruer».

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er rasisme i anti-rasismens navn. Hudfarge gjøres til en hovedsak også innen kunstverk, skulpturer, bilder og malerier. Og slik omgjøres det som kunne vært en positiv politikk (anti-rasismen) til demokratisering og humanisering av samfunnet til det motsatte.

Antirasismen er slik den nå brukes rasistisk i sitt vesen. Alt skal dreie seg om hudfarge.

Intoleransen for andre og deres meninger, for tidligere kulturuttrykk, for historiske personer og begivenheter tolkes inn i en opphisset aktuell virkelighet. Og antirasismen, særlig i USA, blir mer og mer åpenbart som en del av det demokratiske partiets valgkamp. 

Hudfargen er et blendverk og helt uviktig. Som med en datamaskin er et det ikke utseendet som er viktig, men programvaren. Hvilke er de programmene som styrer personen?

Programvaren er viktigst

Akkurat det er et vanskelig og komplisert spørsmål uten klare svar. Men noe vet vi ganske godt, noe som er selvinnlysende. I motsetning til datamaskinen kan ikke andre mennesker forståes uavhengig av bakgrunn, altså kultur, språk osv, altså av deres sosial programmer.

Det er disse det er viktig og som bestemmer hvem de er og hva de gjør, naturligvis i bestemte sosiale miljøer. Som mennesker er vi fra fødsel programmert inn i våre miljøer på ulikt vis. Det er en total og gjennomgripende prosess som bestemmer hvem vi er.

Det er en av grunnene til at sosiale endringer tar tid for disse grunnleggende programmene som er ordløse (de har funnet sted før vi har fått språk og blitt oss selv bevisste) er fundamentale for den enkelte og kan vanskelig endres uten store personlige forstyrrelser.

Det er ikke slik at mennesker utvikler seg. Det er motsatt. Vi innvikler oss i vår sosiale tilværelse på stort og smått: personlige relasjoner, familien, nabolag, storsamfunn osv. Vi kan ikke vikle oss ut av dette for det er vår personlige og sosial hud. Som med trærne får vi årringer av innvikling, lag på lag gjennom livet.

Er det progressivt å erstatte hvite jomfruer med mørke.

En kan ikke frata store grupper deres historiske og sosiale tilknytning for å bekjempe fordommer og negative holdninger hos noen av menneskene i disse gruppene.

Hvilke hudfarge Jesus og Jomfru Maria hadde er uvesentlig, men en hudfarge måtte de uansett ha hatt. Disse kunstverkene er historiske gjenstander som knytter oss til vår fortid og dermed til hvordan vi oppfatter oss selv. Å angripe dem på denne måten er helt misforstått politisk.

Det er rasisme i antirasismens navn.

Knut Lindtner

Statuer av «den hvite jomfru Maria» blir vandalisert i USA.

Fra Voltaire Network

Etter et opprop fra den antirasistiske aktivisten Shaun King har flere statuer av jomfru Maria blitt vandalisert i De Forente Stater, spesielt i Boston, New York, San Fransisco, Los Angeles og Sacramento.

Jeffery Shaun King er en amerikansk forfatter, borgerrettighetsaktivist og medgründer av Real Justice PAC. King bruker sosiale medier for å fremme sosiale rettferdighetssaker, inkludert Black Lives Matter-bevegelsen.t … Fra Wikipedia.

Den 22. juni twitret den tidligere protestantpastoren Shaun King: «Alle malerier og blyglassvinduer  der Jesus og hans europeiske mor og deres hvite venner må også rives ned. De er en ekkel form for hvit overlegenhet. De er skapt som verktøy for undertrykkelse. Rasist-propaganda. De må alle rives ned».

Shaun King er en kontroversiell figur. Han hadde sin storhetstid under presidentkampanje til demokraten Bernie Sanders.

Som et motsvar til Kings twitring pekte biskop Donald J. Hying i Madison ut at mange statuer av Den Sorte Madonna finnes i Europa og at man kan finne svarte Jesusfigurer i Afrika.

På østkysten av USA har flere statuer av fransiskaneren Junipero Serra – kanonisert av pave Johannes Paul II som «Californias apostel» også blitt vandalisert. Og San Gabriel Mission i California har blitt brent ned.

De Forente Stater opplever med jevne mellomrom angrep på jødiske, svarte og muslimske bønnesteder.

Denne bølgen av intoleranse har altså nå også nådd katolske hellige steder.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article210555.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • […] Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no. […]

    Svar
  • Tor Larsen
    19 juli 2020 10:23

    Det som foregår er religiøst betonet sekterisme gjenoppstått i postmoderne språkdrakt. Et dominerende vestlig skolesystem som helt har mistet evnen til å overføre historiske lærdommer har skylden, påført en art med lite mer medfødt ballast enn en grunnleggende evne til å utvikle verktøy fra utgangspunktet om hvordan å åpne en kokosnøtt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland igjen:

Nå har de stjålet vaksinen vår.

Forrige innlegg

Gassrørledningene til Europa truer USAs opprustning:

Kom dere ut, sier Pompeo!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.