POSTED IN Norge

Antikinesiske begivenheter i Norge

Har Norge ingenting lært fra sist kineserne satte Norge i den politisk/økonomiske fryseboksen?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

NORGE- USAs LYDIGE KAMPHUND MOT KINA

 Einar Ødegård

19. juli 2021 meldte nyhetsmedia om Kinas omfattende angrep mot dataservere i USAs statsadministrasjon, som etter noen timers forløp ble endret til angrep mot Microsoft’s E-mailtjenester.

Samme morgen meldte den norske regjering at det omfattende angrepet mot Stortingets datatjeneste i mars var begått av Kina, hvorfor den kinesiske ambassadør i Oslo var blitt innkalt til utenriksminister Søreide.

Den tidligere vesle kinesiske kristne bevegelsen Falungong demonstrerte mot Kinas styre i Oslo samme dag.

Falun Gong – Wikipedia
Falungong

De tre hendelser ble meldt til allmennheten samtidig. 

Det kan kanskje tenkes at Kina står bak dataangrepene i USA, men: Bevis for påstanden er ikke lagt frem. Til den ‘mørke og lukkede dataverden’ har folk flest ingen adgang, dataoperatørene kan gjøre, og unnlate å gjøre hva selv vil uten å bli forstyrret av andre. Ethvert land som har et styre som ikke faller USA i smak, kan bli beskyldt for angrepet. 

En samtale mellom Biden og Putin om påstått russisk cyberkriminalitet og pengeutpressing mot amerikanske bedrifter, synes å ha snudd USAs vrede om cybervirksomhet mot Kina. Intet hindrer forøvrig at amerikanske cyberkriminelle har angrepet statsforvaltningen og Microsoft’s servere.

Som ledd i en USA-ledet allianse har vesle Norge, som eneste land hevet anklagenivået mot Kina til å kalle inn Kinas ambassadør til utenriksministeren for et påstått cyberangrep mot Stortinget i mars. I sine politiske forhold til Kina er intet annet land mer utsatt enn Norge, Nobelkomiteens manglende forståelse for utenrikspolitikk ved å gi fredsprisen til en kinesisk oppvigler rir fortsatt regjeringen som en mare. 

USA vet å utnytte situasjonen ved å presse den norske regjering til å kalle inn den kinesiske ambassadøren til UD. Handlingen svekker ytterligere Norges anseelse i Kina, virkningen av dumheten kan vise seg.

black pug wearing striped apparel
USAs lille kamphund i nord?

 

På den annen side ser selvsagt kinesiske myndigheter at USA har utnyttet situasjonen, og beordret sin trofaste vesle kamphund til å bjeffe mot stormakten i Asia. Derfor kan Kina etter en formell protest velge å fortsatt prøve å ha et fornuftig politisk forhold til Norge.

Falungong var engang en liten kristen bevegelse i Kina, som USAs effektive undergravingsarbeidere har tatt kontroll over. Falungong består nå av små USA-tro grupper kinesere i mange vesteuropeiske land, som oppildnes av reisende amerikanske ’emissærer’ som driver opp gruppenes moral, lik andre sekter. 19. juli 2021 demonstrerte en håndfull medlemmer av Falungong i Oslo mot det bestående styre i Kina. Som politigodkjent demonstrasjon må den ha blitt varslet flere dager i forvegen.

USA’s kunngjøring om cyberangrep, melding om ambassadørbesøket hos Søreide og Falungongs demonstrasjon skjedde samme dag. Det beviser tydelig at alle tre begivenheter var regissert av USA, og at Norge lar seg bruke som spydspiss i angrepet. Det strider mot norske interesser, som er handel og samarbeid med den asiatiske stormakten. 5 millioner nordmenn kan ikke endre hva 1400 millioner kinesere mener.  

Forsidebilde: Dev Benjamin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

  • Tor Larsen
    23 juli 2021 18:46

    Det virker nokså meningsløst å spørre om Norge ikke har lært noen ting når det er USA som bestemmer alt av norsk utenrikspolitikk. Daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre forsnakket seg i 2011 da VG noe naivt spurte ham om hvorfor han var blitt for å bombe Libya bare to dager etter at han hadde vært imot bombing. Tydelig omtumlet ble svaret (omtrent ordrett) at han var blitt svært overrasket over å oppdage hvilke mennesker det er som egentlig bestemmer.

    Svar
  • Falungong er ikke noen kristen bevegelse overhodet det ville være å strekke begrepet kristen temmelig langt

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skottland: 5522 døde 28 dager etter vaksinering.

Antall vaksinedøde overstiger nå Korona-døde.

Forrige innlegg

Asle Toje:

Hvordan kan Norge unngå å gjenta Afghanistan-operasjonen igjen og igjen og igjen?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.