POSTED IN Norge

Anklager uten bevis:

Navalnyj og datangrep på Stortinget.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Lars Birkelund

«Vi kan ikke akseptere at opposisjonelle forgiftes» – Ine Eriksen Søreide. «Norge slutter seg til sanksjonene EU i dag innfører mot Russland, etter forgiftningen av politikeren Aleksej Navalnyj» – NRK.

Søreide er altså så hjernevasket av antirussisk propaganda at hun tror at Russland prøvde å drepe Navalnyj til tross for 1. at de berget livet hans på et sjukehus og 2. deretter lot ham unnslippe til Tyskland. Eller er hun rett og slett en robot som er programmert til å beskylde Russland for alt?

Aleksej Anatolievitsj Navalnyj født 4. juni 1976 er en russisk politiker og politisk aktivist. (Fra Wikipedia)

Vel, det går i så fall ut på det samme som hjernevask. Og det er dessverre så hjernevasket/programmert man må være for å bli utenriksminister i NATO-landet Norge. Russland har også hatt rikelig med andre anledninger til å drepe Navalnyj, som en av de gangene han satt i russiske fengsler. Altså: hvis Russland hadde ønsket å drepe ham hadde han for lengste vært død.

Sjølsagt «vet» Søreide også at Russland sto bak hackingen av stortingsrepresentanters email-kontoer, til tross for at PST og andre sier at det ikke finnes bevis. Det er også fullt mulig at USA eller annet NATO-land kan ha stått bak hackingen, men at de la igjen spor som peker mot Russland. Men det tør sjølsagt ikke NATO-mediene å si.

NRK skal allikevel ha honnør for at de i dag forteller noe som det ellers ties om: «Norge og USA hacker russiske datanettverk. Norsk og amerikansk etterretningstjeneste har samarbeidet om å hacke russiske datanettverk for å få opplysninger om Russlands politiske ledelse. NUPI-forsker sier denne informasjonsinnhentingen kan bli brukt i forbindelse med dataangrep».

Forsker Erik Reichborn-Kjennerud ved NUPI mener Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene, EOS-utvalget, har for liten kapasitet til å kontrollere at aktiviteten skjer under norsk kontroll». Og hvem er det da som kontrollerer? Jeg la ikke ut linker, av en viss grunn. Men artiklene kan lett søkes opp ved å bruke sitatene jeg her har nevnt.

Forsidebilde: Joshua Sortino

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Det lukter kampanje lang vei. Ina Søreide Eriksen løper USA sitt ærend.

  Svar
  • Ja, her er det kampanje i media på gang. Så får vi håpe det er den konkurrerende gassledningen til Tyskland, og ikke en kommende (?) krig, som er grunnen.

   ‘Politiet beslagla russisk missil på Notodden’
   https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/politiet-beslagla-russisk-missil-pa-notodden-1.15201437

   Fant de noen amerikanske våpen også tro, hos våpensamleren?
   Det er ikke så farlig; Folk flest leser som regel bare overskrifter, – og det Russland som er skurken ;-)

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    17 oktober 2020 1:33

    «Fant de noen amerikanske våpen også tro, hos våpensamleren?»

    Et missil er ikke et hvilket som helst håndvåpen, hvis det var det du insinuerte. Men at avanserte russiske våpen har havnet på avveie er ingen nyhet. Mye forsvant ut i «intet» da Sovjetunionen kollapset og fra andre konflikter, og dukker fra tid til annen opp i ulike sammenhenger:

    https://www.reuters.com/article/us-italy-neonazi-arms-idUSKCN1UA1T0

   • BB, «Fant de noen …»
    Godt poeng, og det er all grunn til å tro at Novitsjok i likhet med mye annet også befinner seg på amerikanske hender og i kan brukes der man ønsker legge skylden på russerne.

    Vi så det samme etter fallet av Libya: Massevis av våpen, inklusive gamle russiske gassvåpen, ble spredd ut over hele nord-Afrika og midt-Østen. Mye fant veien til leiesoldatene som var sendt inn i Syria, og det er all grunn til å tro at «gassangrepet» som nesten førte til bombing fra USA var regissert av disse gruppene med våpen fra Libya.

    Heldigvis trodde verken FN eller kongressen på røverhistorien at Assad skulle ha gasset sitt eget folk, og Obama fikk ikke lov å bombe denne gangen.

 • Bjørnar Bolsøy
  17 oktober 2020 0:34

  «til tross for at PST og andre sier at det ikke finnes bevis.»

  Jeg finner ingen kilder på at PST har uttalt seg om beviser.

  Å legge frem beviser betyr at man risikerer å eksponere sine metoder og avsløre agenter og organisasjon. Derfor er det ikke vanlig å gå i detalj i slike saker, noe som gjelder på både i øst og vest.

  For øvrig er den russiske kjemikeren Vil Mirzayanov, som var med på å utvikle Novichok, ikke i tvil om at giften ble benyttet både i Skripal og Navalny-saken i intervjuet under her.

  I følge Mirzayanov var hensikten snarere å sette Navalny ut av spill, ikke drepe. Mirzayanov forklarer at GRU fremdeles utvikler metoden og gjorde tabber både i Skripal og Navalny-saken: Da de selv utviklet Novichok var de ikke klar over at nedbrytningsstoffer kunne spores i leveren etter flere dager med de mest avanserte hjelpemidler. Mirzayanov mener at GRU trodde at det ville være umulig å spore giften, og mener det forklarer hvorfor Navalny ble utskrevet fra det russiske sykehuset etter få dager.

  ‘https://news.err.ee/1132520/novichok-creator-the-aim-was-not-to-kill-navalny-but-make-him-an-invalid’

  […] the substance can be used in very small amounts, those who planned it believed that traces of it would disappear from Navalny’s body in two or three days. That is why they used this particular agent. So, the GRU is evolving and learning from its mistakes.

  …What is more, the Skripals received timely medical attention. Had they been kept in the same conditions as Navalny, they would surely have perished. The GRU messed up there.

  …Regarding this recent incident, the aim was not to kill Navalny but to put him out of commission, make him an invalid. A very small amount of the A-242 substance is perfect for this. They were experienced and had more success this time around.
  …However, they still made a mistake when they believed signs of the substance would disappear after three days.
  We did not know that trace amounts of the substance are retained in the liver and do not break up. The Germans knew that and used it to test Navalny. It does not disappear after three days and we have no idea how long it takes.»

  Svar
  • Ja det er den vestlige versjonen som jeg ikke finner troverdig. Det er langt mer sannsynlig at dette er begivenheter som nå iverksetter fra krefter i USA for at alle lojale krefter i lojale land skal ta på seg kald-krigs politiske hjelmene og går i skyttergravene. USA har nå erklært kald krig mot Kina og Russland.

   Så lange ikke bevis legges frem med den begrunnelsen du fremfører kan den ene versjonen være like riktig som den andre. Russland ønsker ferdigstilling av North Stream 2, det er en prioritert økonomisk/politisk sak. De må være bra dumme hvis de forgifter en uviktig opposisjonspolitiker og på den måten risikerer at hele prosjektet ødelegges.

   Motivet deres er altså ikke til stede. Men USA har et klart motiv.

   Hvem tjener på dette og på spionasjeanklagene på Stortinget? Det er vel ikke så vanskelig å se.

   Svar
  • Det er ingen tvil om at Novichok ble benyttet i de nevnte tilfeller. Tvilen er om dette er en kampanje iverksatt av USA for å få stoppet Nord Stream 2 (motiv). Nå er det jo pussig dersom russerne bruker en av verdens sterkeste gifter «for å sette ut av spill» folk de ikke liker og overlate kompromitterende bevis for hele verden hva de har gjort. Jeg kjøper ikke den, og fordi jeg kjenner til mye av den faenskapen USA har gjort world wide, tror jeg at USA står bak, ikke russerne. USA lyger ALLTID.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israel innrømmer nå:

Vi angriper Syria.

Forrige innlegg

Bøhler utløser strid i Oslo Ap:

Lokallagsleder: En katastrofe for Ap

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.