POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred

Angrepene på russiske varslingsanlegg øker faren for atomkrig.

Uavhengig konsulentselskap advarer.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi liker ikke å bringe ubehagelige nyheter, men føler oss tvunget til det som følge av den eskaleringen som Nato nå gjennomfører for å forhindre nederlag i Ukraina-krigen. Slik vi ser det, og dette synspunktet deles nok av mange strateger, militære og topp-politikere i Nato-zonen, vil et nederlag i Ukraina bety en dramatisk svekkelse av Natos troverdighet.

Det er dette perspektivet som ligger til grunn for den dramatiske opptrappingen vi nå ser fra alliansens siden i Ukrainakonflikten. Utviklingen i Ukraina-krigen skaper så stor intern uro i Nato at krigshaukene i alliansen er villige til å bringe verden på randen av kjernefysisk konfrontasjon for å unngå nederlaget som nærmer seg.

At våre medier ikke reagerer forteller egentlig alt om hvor styrt disse er av krefter vi ikke ser. Det er overhode ikke uavhengige sannhetsøkere, men propaganda-maskiner for en verdensorden som er i ferd med å falle sammen.

Knut Lindtner
Redaktør

Forbered deg på det utenkelige.

Av Tuomas Malinen.

Dette er noe ingen av oss noen gang ville ha ønsket å skrive, men nå vi må gjøre det. Den nåværende situasjonen i og rundt krigen i Ukraina, har åpnet en vei som kan føre til en atomkonfrontasjon.

Ukraina har truffet en annen tidlig russisk varslingsradar for atomangrep (en radar som ser over horisonten), denne gangen i Orenburg-regionen, nær Orsk, rundt 1500 km fra Ukraina. Denne radaren dekket ikke engang Ukraina, noe som gjør angrepet til galskap.

Disse angrepene på det russiske varslingssystemet for atomangrep kan bare tjene to hensikter: Kiev-regimet prøver desperat å forplikte NATO fullt ut til krigen i Ukraina, eller angrepene er en forberedelse til et atomangrep mot Russland fra USA.

Unødvendig å si at sistnevnte er ekstremt spekulativt. Det er imidlertid ett av de to motivene som kan fastslås for å angripe. Men, vi må erkjenne muligheten for det. Vi har gått gjennom mulighetene for førstnevnte i vår forrige advarsel.

Enda verre, ifølge Kreml, vil USA, Storbritannia og Frankrike utplassere bakkebasert mellom- og kortdistansemissilsystemer til Ukraina. Disse systemene ble tidligere forbudt av INF-traktaten (Intermediate-Range Nuclear Forces,) som president Trump trakk USA i fra i februar 2019, med henvisning til russisk manglende overholdelse av avtalen, og missiler utviklet av Kina.

Disse missilsystemene kan brukes til angrep dypt inn i Russland. Risikoen er at hvis Ukraina fortsetter å angripe Russlands varslingssystem for atomangrep, ville Kreml på et tidspunkt ganske enkelt bli tvunget til å handle, fordi det ellers vil alvorlig undergrave Russlands kjernefysiske avskrekking.

Atomavskrekking er i tre dimensjoner: tid, avstand og høyde, i tillegg til selve arsenalet av atomvåpen. Tid og avstand er avgjørende for responsen, et gjengjeldelsesangrep, og høyden missiler flyr i, er avgjørende for at antimissil- og andre forsvarssystemer skal fungere. Fordi radarer som ser over horisonten er avgjørende for alle tre dimensjonene, ettersom å kunne oppdage angrep tidlig, gir militærledelsen tid til å reagere og iverksette defensive tiltak.

Et ICBM-missil

Hvis radarene blir ødelagt, eller deres evne til å oppdage interkontinentale ballistiske missiler (ICBM) som nærmer seg blir alvorlig hindret, svikter moderne kjernefysisk avskrekking rett og slett. Dette er grunnen til at Kreml ville bli tvunget til å reagere hvis det tidlige varslingssystemet til Russland blir ødelagt av en utenlandsk part (NATO/Ukraina). Dette gjelder også for USA og alle andre atommakter, alle ville til slutt bli tvunget til å reagere mot en slik trussel.

Det er naturlig nok andre alternativer enn bare et atomangrep for Kreml, men de vil alle være alvorlige, noe som vil eskalere konflikten ytterligere. Hvis Kreml ville velge å gå til et atomangrep, ville de sannsynligvis bruke en taktisk atomvåpen, som er mindre enn en strategisk atombombe, en ICBM (Interkontinental ballistisk missil), og treffe et militært mål, som en flybase.

Dette er grunnen til at vi med et ekstremt tungt hjerte advarer om et mulig atomangrep i Europa.
Vi beregner ikke sannsynligheten for det, i det minste på nåværende tidspunkt, da det ville være for makabert. Vi sier imidlertid at selv om sannsynligheten trolig ikke er særlig høy for øyeblikket, vil den vokse raskt hvis angrepene mot det russiske varslingssystemet fortsetter.

Selv om det fortsatt er usannsynlig, oppfordrer vi deg til å begynne å forberede deg på det utenkelige.

Fra Gns Economics Newsletter, publisert 30 mai 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Deprcon Warning.

Malinen (PhD. økonomi) er administrerende direktør i GnS Economics, et uavhengig Helsingfors-basert makroøkonomisk konsulentselskap som spesialiserer seg på prognoser og analyser av risikoene i verdensøkonomien og finansmarkedene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  7 juni 2024 8:54

  Åtaket på russisk tidleg-varsling er ei enorm sak. Eg har ikkje fått med meg at NRK til no har nemnt saka.

  Hadde ikkje Russland vore so tilbakehaldne som landet er, hadde Vardø-radarane prompte vore mosa som svar på åtaket.

  Slikt fattar ikkje NRK og det norske folket. Forsvarsministeren vår er sjølvsagt ikkje i stand til å seia noko vitug om saka.

  Svar
 • Det var IKKE Ukraina som utførte dette angrepet mot radaren, det var USA med amerikansk rakett (Ukraina har ikke slike raketter), amerikansk operatør (ukrainerne vet ikke hvordan denne skal fyres av), basert på amerikanske data (som Ukraina ikke kan lese av selv) fra amerikanske satelitter (som Ukraina ikke har direkte tilgang til), lastet ned fra amerikanske kommunikasjonsbaser.

  Altså: Her har USA gjort en aktiv krigshandling mot Russland fra Ukrainsk jord under dekke av at det var ukrainere som sto bak. Ingen norske journalister finner dette problematisk.

  Svar
  • Rolf Galgerud
   7 juni 2024 13:39

   opti. Jeg tror dessverre at din vurdering er riktig. USA innser at de har tapt på den politisk/økonomiske fronten, at de er utspilt av Kina og Russland ved deres suksess med bl.a. BRICS. Derfor satser de på krig. Filosofien ser ut til ganske enket å være: alt eller ingen ting. Norge er så «heldig» at de har en regjering som har skaffet seg til sammen 12 atombombemål. Faren er så stor og nær at jeg frykter det kan bli svært mange som ikke får oppleve 2025. Men jeg vil håpe at min frykt ikke går i oppfyllelse.

   Svar
   • Pravdamedia
    8 juni 2024 8:39

    Hei Rolf og André kommentatorer og forfattere av innlegg, fint om det er noen konkrete kilder, som kan deles her, på hvem dom gjorde hva og når. Eksperter og uavhengig konsulent selskap. Blir for vagt, for å vekke troverdighet.
    Ellers blir det sånne utsagn, som Innen 3 år, så blir Norge og regne, som en ruinheug, full av døde. Slik at Kina kan utvinne de sjeldne jord Mineralene,som er funnet i Telemark. Og når Russland og co har blitt knust i Midtøsten. Står det klart for en ny Global verdens orden og ta over hele det økonomiske systemet, som tvinger alle til å bli kontrollert av Globalistene sin verdens leder, via Black Quantum teknologi. Bombing av endel områder i vesten, baner også veien for å bygge store smart cities, som utbomba folk vil flytte til. Som f. Eks the line i Saudi Arabia. Dette betyr total kontroll av våre liv. Hvis ikke the global aliance, hadde kommet og reddet oss. Dette skjer etter at krigen mot Brics, er over og ca 2,5 milliarder mennesker er drept i atomkrigen, som kommet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russiske arkiv:

Avliver polske myter om 2. Verdenkrig.

Forrige innlegg

Norsk lege advarer:

Stans vaksineringen omgående.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.