POSTED IN Fagbevegelse

Amazon:

Fagorganisering er en trussel mot selskapet.

0
Print Friendly, PDF & Email

At de store kapitalistene er redd den organiserte arbeiderklassen (lønnstakerne) er ikke noe nytt. Hele historien er full av eksempler på hvordan storselskaper har prøvet å knuse alle forsøk på å organisere lønnstakere til kamp for felles rettigheter. Det er derfor ikke noen sensasjonell melding den vi bringer under.

Det er bare en påminnelse om at det faktisk forholder seg slik – selv om mange tror at den tiden er over og at alle velferdsgodene er kommet «rekende på en fjøl.» Når en ikke kjenner sin nære historie blir det slik.

Sprengingen av Buddha-statue i Afghanistan. Det representerte avguds-dyrkelse.

Kampen om og for historien er derfor en politisk kamp, ikke bare faghistorisk. Nå deler av den nærmeste historien skal viskes ut ved fjerning av monumenter og andre minnesmerker, enten det er i «anti-rasismens» navn i USA, «anti-kommunismens» navn i Polen eller i «islamismens» navn i Afghanistan, da er dette deler av en prosess for å omfortelle historien slik at den passer politisk med dagens politikk. Den blir ikke mer korrekt av den grunn.

Historien om fremveksten av fagbevegelsen og dens funksjon og resultater er derfor meget viktig. Men den historien omformes eller fjernes ikke med nedriving, men med taushet og passivitet og sabotasje mot organisering.

Den faglige kampen er på ingen måte over, noen vi får bekreftet i denne artikkelen. Men i dagens Norge er dette noe som åpenbart må læres på nytt for mange. Hos mange unge er det overhode ingen innsikt eller forståelse for hvor viktig norsk fagbevegelse/arbeiderbevegelse har vært for dagens velferdsordninger som alle nå tar for gitt. 

Knut Lindtner

Amazon bruker etterretnings-analytikere for å spore opp «trusler fra organiserte arbeidere». 

Nå kaller de slike  tiltak et feilgrep etter et tilbakeslag.

Amazon søker nå «etterretnings-analytikere» som er i stand til å spore opp «trusler» fra organiserte arbeidere, Dette er ifølge to nylig oppdagete lister over jobber, som selskapet øyeblikkelig fjernet etter at pressen fikk nyss om dette.

De to arbeidsområdene avslørte at selskapet søkte nye etterretningsanalytikere til sitt Global Intelligence Program. Begge skulle være basert i Phoenix-området i Arizona.

Ett av disse tiltakene  skulle ha som oppgave i spore opp «følsomme temaer som er høyst konfidensielle, inkludert organiserte arbeidere som ville være en trussel mot selskapet», og også «finansiering og aktiviteter som har forbindelse til kampanjer mot bedriften Amazon (både indre og ytre kampanjer)», og andre «dynamiske situasjoner», som protester og geopolitiske kriser. 

individuelle analytikere skulle arbeide direkte med Sr. Corporate Councel for å samle opp og skaffe materiale til bruk i rettssaker, og som også inkluderte forbud mot aktivist-grupper.

Etterretningsmaterialet skulle brukes lovlig for å demonstrere for retten at aktivistgrupper har til hensikt å drive med stadig ulovlige aktiviteter vis-a-vis Amazon.

Det andre tiltaket, som ikke nevner noe om å spore opp «trusler», refererer også til organiserte arbeidere. Den sier at analytikerne må være på vakt mot temaer som  «organisert arbeid, aktivist-grupper, fiendtlig politiske ledere», så vel som «hatgrupper, politisk initiativ, geopolitiske saker, terrorisme og lovbrudd».

Jobbtilbudene – som først ble oppdaget av cyber sikkerhetsanalytiker Jim Slowik – har ligget ute siden januar.

Men Amazon fjernet begge sidene på tirsdag da listene fant veien til mediene og rapportene førte til kontroverser.

«Utlysningen av jobbene var ikke noe nøyaktig beskrivelse av hvilken rolle de skulle ha – de ble lagt ut ved en feil – og har siden blitt korrigert», sier selskapets talsperson Maria Boschetti i en uttalelse som er blitt e-postet til media-selskapene.

Gitt at Amazons «korrigering» av de antatt feilaktige sidene kom 8 måneder etter at de hadde blitt publisert og lå ute, og at etter at tallrike media-rapporter hadde gjort publikum oppmerksom på dem, var ikke kritikerne særlig imponert over selskapets respons. Det førte til opphetede fordømmelser på nettet, inkludert fra Vermont-senator og selv-erklært sosialt Bernie Sanders.

Andre, sa Amazon, var  i mellomtiden engasjert i «fagforenings-knusing» og forsøk på å «tie i hjel arbeiderne».

Selskapet har kommet i hardt vær i de siste månedene fordi ansatte klager på usikre arbeidsforhold midt i koronapandemien.

Noen sier til og med at de har fått sparken for å snakke om mangel på beskyttelsesutstyr.

Denne – e-kommersielle giganten fikk også kjeft etter å ha gitt arbeiderne en lønnsøkning på 2 dollar på høyden av Covid-19-krisen, mens administrerende direktør Jeff Bezos kan se på at hans formue eksploderer. Alt dette mens regjerings-innførte lockdowns verden over tvang millioner av mennesker til å handle på internett.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/usa/499654-amazon-analyst-labor-threats/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Facebook

De demoraliserte slår tilbake

Forrige innlegg

NTB og NRK:

20 000 demonstranter borte vekk!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.