POSTED IN Syria, Tyskland

Alt gjøres i Tyskland for å sverte Syria:

To syrere er tiltalt i Tyskland for forbrytelser i Syria.

0
Print Friendly, PDF & Email

«Verdenslov»

Politisk rettssak i Koblenz mot to syrere på flukt fra Assad er tiltalt for forbrytelser i Assad-tjeneste. 

Siktete Eyad Alghareib er der når rettssak åpnes i Koblenz, 23/4-20, om «forbrytelser mot menneskeheten» under president Bashar Al-Assads regjering. Den fortsetter 28/4.Selv omverken gjerningsperson eller offer er tyske statsborgere og ingen av de påståtte forbrytelsene begås i Tyskland, men kan prøves for tysk domstol i samsvar med «prinsippet om verdens-jurisdiksjon eller verdenslov» som Tyskland følger opp i 2002.

Dette skal være siktede Eyad Alghareib

Hovedtiltalt er Anwar Raslan, ex-sjef for etterforskning i en av Syrias e-tjenester, som leder interneringssenteret Khatib i Damaskus til september 2012 og beryktete avdeling 251. Han et anklaget for flere titalls drap, tusenvis tilfeller av tortur og sex-overgrep.

Eyad Alghareib, er tjenestemann med lavere rang, som også har jobbet i avdeling 251, tiltales av en regional tysk domstol for medvirkning til samme handlinger. Raslan blir opposisjonell i 2012, Alghareib i 2013. Etter flukt til Jordan får Raslan en framskutt rolle, trass i forbrytelser han beskyldes for og han deltar til og med i FNs spesial-utsendings Genève-samtaler i 2014. Etter ankomst i den tyske forbundsrepublikken på lovlig vis med familien i 2015, henvender han seg til det tyske politiet fordi han føler seg overvåket. I motsetning til i 2013 og 2014, da hans åpne uttalelser til Der Spiegel og tyske e-tjeneste om sin ex-rolle i Syria ikke får følger, er det han har sagt nå sendt til aktoratet i Karlsruhe, som åpner prosess mot ham, og han blir arrestert i februar 2019.

Den andre siktede Anwar Raslan

Utvilsomt dreper og torturerer syriske myndigheter og ofrene har rett til rettferdig behandling, men dette er en prosess i et land med en regjering som er involvert i en regime-skifte-krig mot Syria. Den følges opp i flere artikler i tyske aviser, der skribentene forhåndsdømmer de to på en partisk måte. Tidligere er de rost som «det demokratiske Syrias framtid». Ikke et ord sies om at krigen i Syria fra start av er en krig med propaganda-bilder og ord og at «Cæsar»-bilder som brukes i Koblenz-rettsaken, krever kildekritisk etterprøving. Senere er det kjent at nesten 50 % av bildene som smugles til Europa av en ex-militær-fotograf, ifølge hans opplysninger, er autentisert av et byrå, finansiert av Qatar, som har investert milliarder i krig mot Syria. Det bekreftes at nesten 50 % av bildene viser lik av syriske soldater og ofre for bombe-attentat.

I Tyskland kan ikke dette bli en rettferdig rettssak fordi landet har støttet islamistenes forsøk på styrte den syriske regjeringen. Da kan de heller tiltale sin allierte USA v/ George W. Bush for tortur i USA eller på Guantanamo. hvis de hadde gjort det hadde det vært grunn til å anta at dette ikke bare et ledd i propagandakrigen mot Syria.

 Den som krever rettferdig straff på et sted gjør det uavhengig av apparatet bak forbrytelsen. Riksadvokaten i Tyskland har ikke siktet Bush-administrasjonen for tortur-fengsler i Abu Ghraib eller Guantanamo, heller ikke tyske og US-politikere som i sin tid sender statsborgere til syriske fengsler og lar dem tortureres der.

Mohammed Haydar Zammar er en tysk muslimsk jihadist som fungerte som en viktig rekrutterer for al-Qaida… (Fra Wikipedia)

Når forbundsdagens undersøkelses-kommisjon belyser saken Mohammed Haydar Zammar i 2008 etter at ex- utenriksminister og dagens forbundspresident, Frank-Walter Steinmeier sender 5 BND-tjenestemenn til Damaskus for å avhøre tyskere av syrisk herkomst. Daværende sjef i tysk e-tjeneste BND Ernst Uhrlau, sier i et forsøk på å glatte over i 2008: «I Syria praktiseres helt andre normer for rettssikkerhet».

Det er dokumentert at Tysklands regjering også da er velinformert om tortur i Syria. Ingen tar ut tiltale mot Gulf-stater, EU-land og US-regjeringen for deres tunge støtte til terrorist-gjenger i Syria eller for følgene av økonomiske straffetiltak de påfører landet, som ifølge FNs spesial-rapportør som først og fremst rammer sivile i Syria.

Skal det felles dom i Koblenz-rettssaken som oppfyller standarder for en konstitusjonell stat, må påtalemyndigheter og dommere ikke bare se nøye på hvert eneste vitnesbyrd og bevis. De må også være troverdige om de ikke vil undergrave rettferdigheten for ofrene. For dette er ikke en «normal», men tvert imot fra starten av en svært politisk prosess. 

Wiebke Diehl, Junge Welt, 29/4-20. Oversettelse: Per Lothar Lindtner, 1/6-2020. Kilde: «Weltrecht», 29/4-20.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spartakus:

Den amerikanske våren er her.

Forrige innlegg

Lovforslag i USA:

USA anerkjenner Tibet som et eget land.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.