POSTED IN Krig-fred, Russland

Alle våre reportasjer samlet her:

Derimot.no sin journalistiske reise til den russiske krigssonen i Donbas.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Under legger vi ut igjen en rekke av intervjuene og reportasjene vi publiserte i etterkant av vår journalistiske reise til de russiske siden av frontlinjen i krigen mellom Ukraina. Vi besøkte under denne reisen en rekke forskjellige steder og bodde i storbyen Donetsk og på Krim (Simferopol). Vi besøkte også byene Luhansk og Mariupol.

Under reisen intervjuet vi tilfeldige vi traff på gater og andre steder. Intervjuene ble tatt opp som lydfiler og vår utmerket tolk skrev dem ut i sin faktiske form, ord for ord, slik de falt da vi snakket med folk.

Vi har ikke redigert intervjuene slik NRK gjør for å tilpasse dem en bestem politisk agenda, men servert dem slik de foregikk. Skal folk kunne gjøre seg opp en mening om det som skjer må de få fullstendig informasjon, ikke den ferdig-tyggete grauten som våre store medier serverer.

Det er påfallende at ingen store medier, av hva jeg vet om, har omtalt den kontinuerlig granat- og missilbeskytingen av storbyen Donetsk som har pågått i over 9 år med mellom 10 000 og 20 000 drepte. Etter vanlige begreper er dette terrorhandlinger som ifølge våre mediers manglende omtale må oppfattes å være ok mot sivile så lenge det er russere som utsettes for terroren.

Vi republiserer disse intervjuene her samlet for at de som ikke har lest dem kan få anledning å informere seg fra den siden som aldri slipper til i Norge, bortsett fra i karikert og fordreid form.

Knut Lindtner
Redaktør

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  21 oktober 2023 9:26

  Takk for det. Det var ryddig

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 oktober 2023 10:38

  Folk som vil vita, har her fått sjansen. Det var umåteleg opplysande å sjå at norske media var meir interessrt i å sverta arbeidet enn å søkja kunnskap.

  Stor takk til tolk Anna Jevsejeva, Lindtner, Nistad og Weber for eit journalistisk arbeid som fortener all heider.

  Svar
 • » Det er påfallende at ingen store medier, av hva jeg vet om, har omtalt den kontinuerlig granat- og missilbeskytingen av storbyen Donetsk som har pågått i over 9 år med mellom 10 000 og 20 000 drepte.»

  Og heller ikke har brydd seg om å fortelle at dette stort sett var russisktalende innbyggere. Og at Russlands ønske/forsøk på stoppe bombingen, og la dette området/Donetsk være en de-miitærisert sone. – Noe som ble stoppet av USA/vesten/Nato etter press mot Zelensky.

  Det underlige er jo også at dettte langvarige angrepet /trakkaseringen av befolkningen i området var ganske likt Polens angrep på tidligere tyske områder/befolkningen i Polen før 1939.
  Det kan se ut som om samme stategi ble/blir brukt for å starte verdenskrig denne gang også.
  Vil slutten også bli lik, – med atomvåpen/brannbombing fra bakmennene i USA?

  Svar
 • Northern Light.
  2 juni 2024 13:35

  Ungarsk minister: Brussel kan innføre verneplikt i EU ettersom dødstallene i Ukraina stiger.

  Av Ramon Tomey.
  Ungarns utenriksminister har advart om at Brussel kan innføre verneplikt for unge i hele EU for å kjempe i frontlinjene i Ukraina, med de økende dødstallene for Ukraina i konflikten med Russland. Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto advarte om dette etter et møte med andre utenriksministre i EU.

  Ifølge ham kan de høye tapstallene blant ukrainske styrker sammen med Kievs vanskeligheter med å finne soldater i egen befolkning, få Brussel til å tre inn. Hvis det skjer, vil EU innføre verneplikt for unge– hovedsakelig i landene nær Ukraina – for å kjempe mot russiske tropper.

  «Ukrainske tapstall blir mer og mer uutholdelige», sa Szijjarto til ungarske medier. «Ukrainske menn får ikke slippe ut av Ukraina, og nå vil de bruke europeisk ungdom i krigen».

  «Og åpenbart, ettersom denne eskaleringen rammer nabolandene først, kan man nesten høre argumentet om at soldatene bør sendes fra nabolandene først. Alt dette betyr at de ønsker å sende sentraleuropeisk ungdom, inkludert ungarsk ungdom, til krigen med obligatorisk europeisk verneplikt».

  Szijjarto avslørte ikke hvilke utenriksministre eller EU-land som vurderer muligheten for en europeisk verneplikt. Flere land har imidlertid sagt at de vil vurdere å sende sine egne tropper til Ukraina, dersom Moskva får et gjennombrudd på den ukrainske fronten. Disse er Frankrike, president Macron gjentatte ganger sagt det er nødvendig å sende NATO-tropper til Ukraina, og de tre baltiske statene – Estland, Latvia og Litauen.

  «Et langsiktig mål for det venstreliberale etablissementet i Brussel er opprettelsen av en EU-militærstyrke, og å fjerne medlemslandenes nasjonale beslutningsprosesser om bruk av eget forsvar, og sentralisere det i Brussel. Med et slikt forslag vil en potensiell verneplikt gjelde for alle EUs medlemsland», skrev Remix-nettavisen.

  Ungarn sier nei til obligatorisk EU-verneplikt.
  Under sitt intervju med ungarske medier, beskrev utenriksministeren en ekstremt intens atmosfære i utenriksministerrådet i Brussel, i forkant av valget til Europaparlamentet i juni. Ifølge Szijjarto ble stemningen sur da de tilstedeværende begynte å diskutere om de skal gi 6,5 milliarder euro til Ukraina. Han avviste forslaget fordi det ville eskalere den pågående krigen mellom Russland og Ukraina, men ble imøtegått av andre land for det.

  «De tyske, litauiske, irske, polske utenriksministrene og andre kolleger gikk i mot mot meg i denne saken, men dette kunne ikke rokke ved Ungarns posisjon til tross for motstanden fra Europas krigspolitikere», fortalte ministeren. «De tror at hvis de roper til meg fra alle kanter, så vil jeg gi meg, og si «det er greit». Imidlertid bør de allerede kjenne oss godt nok til å vite at dette ikke vil skje».

  Szijjarto gjentok at han vil være sterkt imot alle forslag om å innføre en europeisk obligatorisk verneplikt. «Hendene vekk fra sentraleuropeere og ungarsk ungdom», sa han. «Vi vil ikke la ungarsk ungdom bli involvert i krigen, fordi dette ikke er vår krig».

  Tidligere har Szijjarto og ungarske visestatsminister Zsolt Semjen også villet tilby en trygg havn for ukrainere som vil unngå Kievs drakoniske militære verneplikt. Under et 6 mai-intervju med den ungarske kringkasteren ATV, bemerket han at Budapest «ikke ville utlevere flyktninger til Ukraina» – og spare unge fra kjøttkvernen i krigen mot Russland.

  (Relatert: Ungarn tilbyr fristed for ukrainere som flykter fra Kievs drakoniske militære verneplikt.)

  «Vi undersøker ikke om personen ifølge ukrainerne er vernepliktig eller ikke, sa visestatsministeren. «Basert på grunnleggende menneskelighet vil vi ikke tillate at de blir sendt i døden. Hver flyktning fra Ukraina er helt trygg hos oss og mottar all hjelp».

  Fra Natural News, publisert 31 mai 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Hungarian official: Brussels could CONSCRIPT European youths as Ukraine death toll rises.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israels forsvarsminister:

Israel fortsetter krigen i Rafah til tross for FNs krav om våpenhvile.

Forrige innlegg

Ble brukt som påskudd for nedstengningene.

PCR-testen dømt som upålitelig av domstol.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.