POSTED IN Krig-fred, NATO, Norsk politikk

Alle de politiske bremsene fjernes.

Nato og Norge kjører på for fullt mot storkrig.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Signalene er ikke til å misforstå. NATO og vestlige ledere kjører i full fart mot storkrig. Alarmen går nå!

Av Terje Alnes

De siste ukenes glideflukt mot en direkte krig mellom Russland og NATO er skremmende. Det militære-industrielle komplekset har full tankekontroll over de vestlige lederne. Journalistikkens kollaps i de store mediene, der sendeflater og avisspalter brukes til å heie frem krigen, bare forsterker utviklingen.

Strake veien mot katastrofen

Norsk presses store helt – Jens Stoltenberg – er tilsynelatende den fremste pådriveren for storkrigen. Han ber NATO om å gi Ukraina 40 milliarder euro, altså 450 milliarder kroner, i militærstøtte hvert eneste år! Samtidig bryter han en ny grense: Ukraina kan bruke våpnene de får fra Vesten til å angripe mål inne i Russland!

Her går Stoltenberg helt i front, i og med at Joe Biden ennå ikke har sagt at det er fritt frem for slike angrep. Stoltenberg utfordrer altså NATOs egentlige sjef når han gir dette klarsignalet. Skjønt, den stadig mer demente Biden er ikke i stand til å lede, så Stoltenberg kan ha fått en underhånden godkjenning fra utenriksminister Antony Blinken.

På NATOs uformelle utenriksministermøte i Praha forrige uke argumenterte flere for at Ukraina kunne angripe russiske mål med donerte våpen. Utenriksminister Barth Eide var en av dem. «Det var mange som har kommet til samme standpunkt som oss. Dette bør vi åpne for … Og det er en utvikling som reflekterer hvordan krigen går».

Barth Eide bekrefter bare det åpenbare, at Ukraina er i ferd med å tape krigen, til tross for den massive våpenhjelpen. Alle løgnene vi ble foret med om «våroffensiven» som aldri kom, og den nært forestående russiske kollapsen, var nettopp det … bare løgner, spredt uhemmet i våre redaktørstyrte, «uavhengige» medier. Nå er angrep det beste forsvar!

«Vi kan ikke tvinge Ukraina til å kjempe med en hånd bak ryggen … Ukraina må kunne føre krig på den måten som er mest effektiv», sa Barth Eide til NRK.

Her får han full støtte fra forsvarssjef Eirik Kristoffersen. «For det første bruker jo Russland russiske våpen på ukrainsk jord, det er utgangspunktet. Så Ukraina har all rett til å bruke sine våpen på russisk jord. Det er Ukraina som er angrepet. Så det er ikke noe folkerettslig eller på annet vis noe som hindrer Ukraina fra å gjøre det.» Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen og Arne Bård Dalhaug, president i Norges Forsvarsforening, sier seg enige.

Å angripe mål inne i Russland var også gjennomgangstonen da NATOs parlamentarikerforsamling var samlet i Sofia i forrige uke. Restriksjonene på Ukrainas bruk av donerte våpen må opphøre, lød budskapet.

Norge har fem medlemmer og fem varamedlemmer i denne forsamlingen, og alle ti møter, ifølge informasjonen på Stortingets egne sider. SVs Kari Elisabeth Kaski og Rødts Bjørnar Moxnes er vararepresentanter med møterett. Var de til stede? Tok de til orde mot denne krigspsykosen?

NATO-soldater må kjempe i Ukraina

Det er allerede Nato-soldater i Ukraina, kamuflert som frivillige.

Vi er derfor kommet til det punktet da fortsatt krig betyr at NATO-soldater må settes inn. Dette er presidenten i Norges Forsvarsforening, Arne Bård Dalhaug, ærlig på. «Et ukrainsk nederlag ville rokke kraftig ved NATOs troverdighet. Kreml ville konkludere med at den strategiske handlefriheten hadde økt, Nato hadde vist seg svak som antatt, risikovilligheten ville styrkes i Moskva og som en konsekvens av det en større fare for virkelig storkrig i Europa. Den strategisk viktige Krimhalvøya ville dessuten forbli under russisk kontroll».

Hele verdensordenen står på spill ved et ukrainsk nederlag, ifølge Dalhaug, som mener vi ikke fullt ut forstår alvoret i en russisk seier.

Dalhaug ser for seg at vestlige styrker kan ta oppgaver et stykke fra frontlinjen, for slik å frigjøre flere ukrainske soldater til kampavdelingene. Eller at vestlige styrker avløser ukrainske styrker, gjennom å overta grenseansvaret i områder der det ikke foregår kamper.

Frankrikes Emmanuel Macron var den første som ikke ville utelukke å sende soldater til Ukraina. Det var et par måneder siden. Nå er det flere og flere som tenker slike tanker høyt.

Snart er det ikke flere røde linjer å krysse

Tidligere ble det sagt at ukrainsk NATO-medlemskap ikke er aktuelt så lenge krigen pågår. Et sett av vilkår måtte oppfylles. Men når NATO samles til toppmøte i Washington i juli, kan det komme endringer i vilkårene. Dette hintet om at medlemskap nærmer seg er en ytterligere provokasjon mot Russland, som tidligere ved minst tre anledninger har tilbudt fredsavtale i bytte mot ukrainsk nøytralitet.

Alt bygger seg derfor opp til at et virkelig skrekkscenario: En storkrig i Europa, en krig som lett kan utvikle seg til en verdenskrig og et mulig atomragnarokk.

Imens høres ingen advarsler fra Stortingets talerstol, der alle partier tvert imot står samlet om den politikken som kan bli en katastrofe for oss alle.

Ingen antikrigsstemmer slipper til i de store mediene. I NRK er det nærmest permanent tilstedeværelse av NATO-offiserer og NATO–forskere, som er gitt rollen som ekspertkommentatorer. Alt for å sikre at opinionen hjernevaskes til å tro med at fienden er usedvanlig ond, at avtaler ikke er mulig, og at storkrigen til slutt er uunngåelig.

Nå oppfordrer myndighetene deg til å utvide beredskapslageret ditt hjemme, slik at du kan klare deg selv minst en uke. Det er så hjelpeløst utilstrekkelig at du må spørre om vi styres av politisk blinde og døve mennesker.

Å stå opp for våpenhvile og fredsforhandlinger, diplomati og politiske kompromisser, er nå det mest kontroversielle standpunkt en politiker kan ta. Derfor er det heller ingen norske politikere på nasjonalt nivå som snakker om muligheten.

Dette sviket må aldri glemmes!

Kilder:
«Vil be NATO om 450 milliarder årlig til ukrainsk militærstøtte», forsvaretsforum.no 31.05.24, «NATO’s boss wants to free Ukraine to strike hard inside Russia», economist.com 24.05.24, “Biden partially lifts ban on Ukraine using US arms in strikes on Russian territory, US officials say”, apnews.com 31.05.24, «Eide: Mange åpner for angrep på russisk jord», forsvaretsforum.no 01.06.24, «Eide: Ukraina kan bruke våpen frå Vesten mot Russland i Russland», nrk.no 30.05.24, «Ukraina må kunne angripe militære mål i Russland», forsvarsforeningen.no 30.05.24, «NATO PA urges Allies to step up military assistance to Ukraine, lift restrictions on weapons use», www.nato-pa.int, 27.05.24, «EU vurderer å trene soldater i Ukraina», forsvaretsforum.no 29.05.24, «Russisk fremgang kan føre til at vestlige land kommer med i krigen», forsvarsforeningen.no 27.05.24,  «Nato-ambassadør: Vil bli endringer i erklæring om Ukrainsk medlemskap», forsvaretsforum.no 29.05.24

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Nasjonalorienterte Russland MÅ på en eller annen måte knekkes for å bane veien for den kommende verdensregjeringen. Om en nukleær krig må til er også dette bare vinn-vinn for arkitektene bak. Det er jo i overkant mange mennesker på kloden, så litt rydding i krokene kan være greit. Selvsagt med minst mulig blodsøl i New York.

  Svar
  • Tror ikke Big Money vil akseptere at noen tar livet av mange av kundene, full stopp i verdenshandelen, kollaps i eiendomsmarkedet, kollaps for dollaren og på litt lenger sikt utryddelse av resten av menneskeheten på grunn av stråling. At Norge nå er blitt en krigshisser av dimensjoner er ikke bare tragisk, det vitner om total mangel på forståelse for det som har skjedd i Ukraina og om gjennomkorrupte politikere. Norge bør fratas vervet å dele ut Nobels Fredspris.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 juni 2024 8:43

  Dårleg nytt for Kiev-krigarar med eller utan uniform. Nato innser no at Vesten har undervurdert Russland:

  https://www.rt.com/news/598723-nato-stoltenberg-ukraine-shells/

  Å hissa Ukraina til krig mot Russland, er som å be ein badmintonspelar gå i ringen mot ein tungvektsboksar.

  -Takk til Spartakus for fyrsteklasses og vel dokumentert artikkel! Svært nyttig å sjå at «forsvarsfolk» høgt på strå er meir opptekne av omdømet til Nato enn av liv og helse i Ukraina og Russland.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 juni 2024 13:52

  «– Et sterkere nasjonalt forsvar med økt lokal forankring», seier partiet Raudt etter semja i Stortinget om vill opprusting.

  Partiet lever no fullstendig i ei alternativ verd, der Noreg korkje er med i Nato eller er fullt av USA-militærbasar.

  Takk til Steigan.no i dag for tipset, i glimrande artikkel om Noreg som frontlinestat. Steigan lever i denne verda.

  Lokal forankring? På Kongsberg og Raufoss kanskje. Nasjonalt forsvar? Når hadde me det i Noreg? Det einaste Raudt har gløymt må vera at opprusting er miljøvenleg og jamnar ut sosiale skilje.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 juni 2024 17:41

  Biden og Ukraina får gjennomgå for åtak på russisk tidlegvarslingssystem 22.5.:

  https://responsiblestatecraft.org/

  Artikkelforfattaren er amerikanar, og har vore professor ved MIT. Han er heilt på line med Pål Steigan.

  Svar
 • Northern Light.
  5 juni 2024 18:08

  Forbered deg på det utenkelige.

  Av Tuomas Malinen.
  Dette er noe ingen av oss noen gang ville ha ønsket å skrive, men nå vi må gjøre det. Den nåværende situasjonen i og rundt krigen i Ukraina, har åpnet en vei som kan føre til en atomkonfrontasjon.

  Ukraina har truffet en annen tidlig russisk varslingsradar for atomangrep (en radar som ser over horisonten), denne gangen i Orenburg-regionen, nær Orsk, rundt 1500 km fra Ukraina. Denne radaren dekket ikke engang Ukraina, noe som gjør angrepet til galskap.

  Disse angrepene på det russiske varslingssystemet for atomangrep kan bare tjene to hensikter: Kiev-regimet prøver desperat å forplikte NATO fullt ut til krigen i Ukraina, eller angrepene er en forberedelse til et atomangrep mot Russland fra USA.

  Unødvendig å si at sistnevnte er ekstremt spekulativt. Det er imidlertid ett av de to motivene som kan fastslås for å angripe. Men, vi må erkjenne muligheten for det. Vi har gått gjennom mulighetene for førstnevnte i vår forrige advarsel.

  Enda verre, ifølge Kreml, vil USA, Storbritannia og Frankrike utplassere bakkebasert mellom- og kortdistansemissilsystemer til Ukraina. Disse systemene ble tidligere forbudt av INF-traktaten (Intermediate-Range Nuclear Forces,) som president Trump trakk USAi fra i februar 2019, med henvisning til russisk manglende overholdelse av avtalen, og missiler utviklet av Kina.

  Disse missilsystemene kan brukes til angrep dypt inn i Russland. Risikoen er at hvis Ukraina fortsetter å angripe Russlands varslingssystem for atomangrep, ville Kreml på et tidspunkt ganske enkelt bli tvunget til å handle, fordi det ellers vil alvorlig undergrave Russlands kjernefysiske avskrekking.

  Atomavskrekking er i tre dimensjoner: tid, avstand og høyde, i tillegg til selve arsenalet av atomvåpen. Tid og avstand er avgjørende for responsen, et gjengjeldelsesangrep, og høyden missiler flyr i, er avgjørende for at antimissil- og andre forsvarssystemer skal fungere. Fordi radarer som ser over horisonten er avgjørende for alle tre dimensjonene, ettersom å kunne oppdage angrep tidlig, gir militærledelsen tid til å reagere og iverksette defensive tiltak.

  Hvis radarene blir ødelagt, eller deres evne til å oppdage interkontinentale ballistiske missiler (ICBM) som nærmer seg blir alvorlig hindret, svikter moderne kjernefysisk avskrekking rett og slett. Dette er grunnen til at Kreml ville bli tvunget til å reagere hvis det tidlige varslingssystemet til Russland blir ødelagt av en utenlandsk part (NATO/Ukraina). Dette gjelder også for USA og alle andre atommakter, alle ville til slutt bli tvunget til å reagere mot en slik trussel.

  Det er naturlig nok andre alternativer enn bare et atomangrep for Kreml, men de vil alle være alvorlige, noe som vil eskalere konflikten ytterligere. Hvis Kreml ville velge å gå til et atomangrep, ville de sannsynligvis bruke en taktisk atomvåpen, som er mindre enn en strategisk atombombe, en ICBM (Interkontinental ballistisk missil), og treffe et militært mål, som en flybase.

  Dette er grunnen til at vi med et ekstremt tungt hjerte advarer om et mulig atomangrep i Europa.
  Vi beregner ikke sannsynligheten for det, i det minste på nåværende tidspunkt, da det ville være for makabert. Vi sier imidlertid at selv om sannsynligheten trolig ikke er særlig høy for øyeblikket, vil den vokse raskt hvis angrepene mot det russiske varslingssystemet fortsetter.

  Selv om det fortsatt er usannsynlig, oppfordrer vi deg til å begynne å forberede deg på det utenkelige.

  Fra Gns Economics Newsletter, publisert 30 mai 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Deprcon Warning.

  Malinen (PhD. økonomi) er administrerende direktør i GnS Economics, et uavhengig Helsingfors-basert makroøkonomisk konsulentselskap som spesialiserer seg på prognoser og analyser av risikoene i verdensøkonomien og finansmarkedene.

  Svar
 • Northern Light.
  5 juni 2024 21:02

  En NATO-plan viser amerikanske troppers ‘landkorridorer’ i Europa for en bakkekrig med Russland.

  Av Tyler Durden.
  NATO har en plan på plass for rask utplassering av sine styrker i et fremtidig scenario med russisk angrep på Europa. Det inkluderer utvikling av «landkorridorer» som kan brukes til å forflytte 300 000 tropper – hovedsakelig amerikanske soldater – til frontlinjene for å forsvare seg mot en russisk invasjon.

  Høytstående britiske militærkilder beskrev til Telegraph, at planen innebærer at tropper lander ved viktige europeiske havner, hvorpå de vil bevege seg østover langs forhåndsplanlagte ruter for å møte potensielle russiske angrep.

  Generalløytnant Alexander Sollfrank, sjef for NATOs Joint Support and Enabling Command (JSEC), sa til Telegraph: «Enorme logistikkbaser, slik vi kjenner dem fra Afghanistan og Irak, er ikke lenger mulige fordi de vil bli angrepet og ødelagt tidlig i en krig».

  De planlagte logistikk- og troppetransportkorridorene er i Hellas, Italia, Tyrkia, Nederland, Norge – og havnen i Rotterdam, et sentralt nordeuropeisk knutepunkt, er spesielt nevnt. Transportveier som Tyskland-Polen-jernbanen er også nevnt i rapporten – som alle teoretisk sett vil tillate rask utplassering av amerikanske styrker til ethvert NATO-territorium som er truet, basert på NATOs artikkel 5 om felles forsvar.

  Uavhengige alarmerende rapporter i britiske medier, har advart om at Vesten bør forberede seg på krig med Russland i løpet av de neste to tiårene, sett i sammenheng med den pågående konflikten i Ukraina. For eksempel hevdet en tidligere rapport i mars i The Telegraph, at president Putin har en «paranoid besettelse» med å eskalere konflikter og provosere vestlige allierte.

  «Nå som Russlands president Vladimir Putin har sikret seg sin historiske femte periode i embetet, er det åpenbart klart at han vil vie sin neste seks år lange periode i Kreml til å forfølge sin paranoide besettelse av å konfrontere Vesten».

  Telegraphs avsløring av NATOs landkorridorer har den oppsiktsvekkende overskriften; «Nato landkorridorer kan raskt forflytte amerikanske tropper til frontlinjen i tilfelle europeisk krig». Men realiteten er at store beredskapsplaner som dette har vært på hyllene til amerikanske og NATO-planleggere helt siden den kalde krigen. Men uten tvil blir nå støvet tørket av dem, nå midt i den fortsatte eskaleringen av proxy-krigen i Ukraina.

  I følge planen som er publisert av The Telegraph og dets militære kilder: Hvis NATO-styrker som kommer inn fra Nederland blir truffet av russisk bombardement, eller nordeuropeiske havner ødelagt, vil alliansen flytte fokus til havner i Italia, Hellas og Tyrkia. Fra italienske havner kan amerikanske tropper fraktes via land gjennom Slovenia, Kroatia og til Ungarn, som deler grense med Ukraina.

  Lignende planer eksisterer for å transportere styrker fra tyrkiske og greske havner gjennom Bulgaria og Romania for å nå alliansens østlige flanke. Det utarbeides også planer for å frakte tropper via havner på Balkan, og gjennom Norge, Sverige og Finland.

  Generalløytnant Sollfrank ble videre sitert for å si: «Ukraina lider veldig mye av russiske langdistansemissilangrep på logistikksystemene» – som understreker viktigheten av troppebevegelser som må være utenfor rekkevidde for russiske angrep.
  Rapporten har kartbilder som viser ‘landkorridorer’ for vestlige tropper på vei for å konfrontere russiske styrker i et fremtidig scenario.

  I etterkant av Telegraph-rapporten sier noen forståsegpåere at dette betyr at tredje verdenskrig «starter nå», og verden kan på dette tidspunkt allerede være vitne til en tidlig fase, spesielt når historikere ser tilbake til før annen verdenskrig. Men det er det ennå noen eskalerende skritt som gjenstår før missiler begynner å fly over Europa. Forhåpentligvis vinner fornuften i tide, selv om vi ikke har mye tro på det.

  Fra ZeroHedge, publisert 5 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker, X-meldinger med video og kartbilder i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Report Details US Troop ‘Land Corridors’ In Event Of European Ground War With Russia.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hele løgnsystemet rundt covidpandemien, vaksinene og tiltakene er et korthus.

Faller et kort raser huset sammen.

Forrige innlegg

Noen, også i Norge, begynner å skjønne tegningen.

USA er ikke noe fyrtårn for frihet og demokrati.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.