POSTED IN Novorussia, Ukraina

All kontakt med myndighetene på Krim er forbudt.

Men Ukrainas president sin kone betaler skatt på Krim.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Konen til Zelenskij betaler skatt til «okkupantene» på Krim

Av Bjørn D. Nistad

Syvårsdagen for Krims gjenforening med Russland, 18. mars 2014,  nærmer seg. Ukrainas president Vladimir Zelenskij og den ukrainske eliten har fordømt Krims opptak i Den russiske føderasjon som russisk aggresjon og okkupasjon. Ukrainere som har kontakt med myndighetene på Krim eller bedriver næringsvirksomhet på halvøya, risikerer langvarige fengselsstraffer. Det pikante i denne situasjonen er at Zelenskijs kone, Elena, eier en luksusleilighet på Krim og siden 2014 har betalt skatt og avgifter til de russiske ”okkupantene”.

Den ukrainske presidenten med kone. Konen har i syv år betalt skatt til de russiske «okkupantene» på Krim.

Den 26. februar 2021 uttalte Sergej Aksjonov, regjeringssjef på Krim, følgende til russisk tv: ”Jeg kan opplyse at konen til herr Zelenskij frem til nå har vært besitter av eiendom på territoriet til republikken Krim. Restanser knyttet til kommunale avgifter er ikke registrert. Det betyr at han [Zelenskij] aktivt, rolig betaler alt [som er pålagt] til okkupantene i gåseøyne.”

Videre antydet Aksjonov at ekteparet Zelenskij hadde eiendom på Krim for om nødvendig å kunne be om asyl i Russland. På spørsmål om han trodde Zelenskij og hans kone hadde fortrinnsrett til russisk statsborgerskap i kraft av sin eiendomsbesittelse, svarte Aksjonov at det neppe var tilfelle, og at tildeling av statsborgerskap var noe Putin måtte avgjøre.
______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Kaleidoskop
______________________________________________________________________________

Eiendommen Aksjonov refererte til, er en luksusleilighet Elena Zelenskaja i april 2013 kjøpte i Livadija, en småby vest for Jalta.

Hverken Zelenskij, den ukrainske presidentadministrasjonen eller  noen andre har forsøkt å imøtegå uttalelsene til Aksjonov, som har vært flittig omtalt av russiske massemedier, og historien må derfor antas å være sann.

Historien sier det meste om dagens Ukraina. Vanlige ukrainere risikerer å bli straffeforfulgt for å besøke Krim, i det minste dersom de reiser dit via Russland.  Ukrainske artister som opptrer på Krim, utsettes for boikottkampanjer og risikerer å bli fysisk angrepet av nasjonalistiske bander. Det er vedtatt en mengde lover som forbyr ukrainere å bedrive næringsvirksomhet på Krim eller i opprørsrepublikkene i Øst-Ukraina. Men i det gjennomkorrupte Ukraina er lover noe som gjelder for vanlige mennesker og ikke for dem på toppen.

Petro Porosjenko, krigspresidenten som mangedoblet sin formue.

Tidligere president Petro Porosjenko raste mot russisk aggresjon, innførte en mengde antirussiske sanksjoner og sendte 18-åringer til å krige mot de russiskstøttede opprørerne i Øst-Ukraina, med en blodig krig som kostet tusenvis av mennesker livet, gjorde hundretusener til flyktninger og medførte enorme materielle ødeleggelser, som resultat. Men samtidig som krigen mot angivelig russisk aggresjon pågikk, hadde ”sjokoladekongen” Porosjenko ingen problemer med selv å drive næringsvirksomhet i Russland, blant annet i form av en sjokoladefabrikk i Lipetsk, og å betale skatt til russiske myndigheter.

Zelenskij er ikke i besittelse av et forretningsimperium som Porosjenko. Da han i 2019 ble valgt til president, ble han regnet som et redskap for oligarken Igor Kolomojskij; senere skal forholdet mellom presidenten og oligarken ha blitt kjølig. Men historien med leiligheten til hans kone på det ”okkuperte” Krim viser at heller ikke dagens ukrainske president har noen problemer med å sette seg ut over moralen – og lovverket – som predikes for vanlige mennesker når hensynet til egen lommebok og egne interesser tilsier dette. Å eie en leilighet på Krim og å betale skatt og kommunale avgifter til de russiske ”okkupantene” er i det minste i strid med en serie lovforslag som Radaen med presidentens tilslutning i disse dager behandler.

Faktisk har Zelenskij selv brukt anklager om ulovlig økonomisk virksomhet på det ukrainske myndigheter kaller ”midlertidig okkuperte områder”som politisk instrument, for eksempel da han høsten 2020 prøvde å fjerne lederen for Konstitusjonsdomstolen, Aleksandr Tupitskij, som skal ha vært involvert i salget av en fabrikk i Folkerepublikken Donetsk, og som dessuten skal ha eiendom på Krim.

Å beholde en eiendom på Krim etter at halvøya i 2014 ble gjenforent med Russland og å betale skatt og kommunale avgifter til lokale myndigheter er en liten sak som knapt kan sammenliknes med langt alvorligere affærer andre ukrainske politikere har vært involvert i. At den ukrainske presidenten uten å ta til motmæle har latt Radaen utarbeide lovforslag som vil kunne gjøre det mulig å idømme vanlige ukrainere langvarige fengselsstraffer for samarbeid med det ukrainske myndigheter betegner som et okkupasjonsstyre – for eksempel ved å arbeide som lærer, lege eller postbud i en av opprørsrepublikkene i Øst-Ukraina – mens hans egen kone besitter en luksusleilighet på Krim og betaler skatt og avgifter til ”okkupasjonsmakten”, vitner like fullt om dobbeltmoral og mangel på samfunnsånd som knapt er i samsvar med den verdighetsrevolusjonen og oppgjøret med det korrupte Ukraina Zelenskij hevder at han representerer.

Forsidebilde som ikke er fra Krim men fra Montpellier: Mila Kreuz



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 190 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • ­­R­­e­g­i­­­s­t­­­r­­­e­­­r d­­e­­­g o­­­g k­l­­­a­­s­s­­i­­f­i­s­­­e­­­r m­i­­n u­n­g­­­e s­­e­­x­­y f­­i­t­t­­e ­­-­­­ http://photo0370921.e17.club

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

USA er i dyp krise:

Er Trump virkelig svaret?

Previous Post

Klaus Schwab, mannen bak «The Great Reset».

Vil bare sette litt ekstra fart på utviklingen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.