POSTED IN Klima

Forsker eller aktivist?

Klimaforsker Rasmus Benestad skremmer om været i 2024!

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Erik Bye

På abc nyheter har Rasmus Benestad et selsomt skremmeskudd. Han advarer folk mot å dra på ferie i varme, sydlige strøk i 2024: «Været i 2024: Klimaforsker advarer mot sydenferie»

Omtalen innledes med noen veiledende spørsmål:

«Hva husker du hvis du skal se tilbake på været som preget 2023? Er det hetebølgene som preget våre kjære sydendestinasjoner og skogbrannene som ødela ferien for mange? Er det den regntunge sommeren og ekstremværet vi opplevde her hjemme? Eller har du allerede glemt det, og har den iskalde starten på vinteren for friskt i minne?

Uansett hva det var så spår klimaforskeren mye av det samme neste år.»

Her er det flere oppsiktsvekkende utspill å legge merke til:

Benestad innrømmer at han nå spår om været i 2024. I motsetning til «varsler» som de tidligere har stått beinhardt på til nå. I motsetning til det klimaforskeren vanligvis driver med, klimaet, ser han nå på mulige værutsikter i 2024. Her oppsummeres nå det som er observert i 2023, det klimaforskerne nærmest notorisk omtalte som krisepregede konsekvenser av klimaendringer. Hetebølger og skogbranner. Nå omtales det som regntunge sommere og ekstremvær. I fjor var ekstremværet uttrykk for truende klimaendringer, nå virker det som om budskapet i fjor er modifisert fra klima til vær!

Men igjen, nå er klimaforskeren klar til å spå om været i 2024.

Hva kan vi vente oss, hvilke værfenomener kan Benestad spå om, ca. 25 uker ut i året? Vanligvis har de vansker med å spå mer enn 5-7 dager, og de pleier å passe på å kalle det varsler. Så ikke nå. Dessuten har vi gjennom hele klimadebatten hørt at det er mye lettere å forutsi klimaendringer, på lang sikt, mange ti-år fram i tid. Men også her er det en liten endring. For utsiktene 25 uker frem i tid, snakkes det her om som værspådommer.

IPCC har uttalt at klimaet er uforutsigbart og ikke kan modelleres. Er det det han har tatt konsekvensene av og derfor betegner det som «det fremtidige været»?

Her er hva IPCC uttalte i AR3 (TAR) i 2001:

IPCC – TAR Climate Change 2001: The Scientific Basis. G.2 Climate Processes and Modelling side 78:
«The climate system is a coupled non-linear chaotic system, and therefore the long-term prediction of future exact climate states is not possible.»

El Ninjo

Hvilke værfenomener er det så Benestad skremmer med?

Her er innledningen:

«I første halvdel av 2024 vil været på verdensbasis bli preget av værfenomenet El Niño, forklarer klimaforsker ved meteorologisk institutt, Rasmus E. Benestad til ABC Nyheter.»

Benestad: El Niño er en tilstand med uvanlig høy overflatetemperatur i det sentrale og østlige Stillehavet nær ekvator. En El Niño-episode påvirker været over mye av Jorden, og gir utslag på den globale middeltemperaturen.

Feil: El Ninjo påvirker hverken global temperatur eller klimaet permanent.

Etter dette kommer det faktisk en rekke forbehold om sikkerheten i langtidsvurderingene:

«Klimaforskeren forklarer at modellene de har for sesongvarsel er for følsomme for små ting ute av deres kontroll, og at det derfor er vanskelig å komme med sikre værvarsler lengre frem i tid enn noen uker.»

Og, deretter, pussig nok:

«Det er større risiko for kraftige hetebølger, og mer nedbør som kan gi ekstremvær i Norge i årene som kommer
– Men hva som kommer hvilket år er vanskelig å si, sier Benestad.»

På den ene siden er altså varsler ut over noen uker svært usikre. Men, i neste omgang varsler han fremtidige hetebølger? Slike samtidige uttalelser henger ikke på greip, og troverdigheten til Benestad er sterkt fallende.

Raske temperaturendringer

Benestad: – Vi ser at den globale middeltemperaturen, og CO2-nivået øker. Det blir altså enda varmere, og det skjer raskere og raskere.

Feil: Riktignok øker den globale temperaturen jevnt og trutt, noe den har gjort siden 1979, med en trend på 0.14˚C/pr. ti-år. Men det er feil at temperaturene endrer seg raskere og raskere. Det har ikke vært noen dokumentert endring av trenden. Det er riktig at også CO2-nivået øker, kvadratisk. med utslipp fra et varmt hav. Men, korrelasjonen mellom temperaturen og CO2-nivået svekkes kontinuerlig. Dette kan sees av denne grafen fra Climate4you :

Globale temperaturer (svart farge) og atmosfærisk CO2 (blå farge)

Skogbranner

Benestad: – Skogbranner i utsatte områder kommer stadig oftere og oftere. Vi ser en trend, og ingenting tyder på at den snur eller stopper opp, sier han.

Feil: Benestad ser helt bort fra at politiet har registrert en mengde påsatte branner. Dette er et typisk alarmistisk skremmeutspill. Dessuten har han ingen forutsetninger for å uttale seg om hverken det fremtidige været eller klimaet.

Benestad: – Folk som reiser til syden må forberede seg på at det blir veldig varmt, sier Benestad.

Feil: Det å forberede seg til varmen er en ting. En annen ting er at Benestad ikke har forutsetninger for å kunne si noe om hvorvidt det blir veldig varmt. Dette er ren ønsketenkning.

Økt reiserisiko

Benestad: – Det vil bli større risiko forbundet med reising fremover, legger han til.

Feil: Nok et uttrykk for noe han ikke kan uttale seg om. Værutsikter og klimaet kan ikke Benestad gi noen vurdering av. Dette er ren science fiction, sterkt i strid med det IPCC understreker.

Oppsummering

Her er Benestad ute og skremmer mot reiser til syden i 2024. Dette for å unngå ekstreme varmebølger. Et utgangspunkt for slike varmebølger er en raskere stigende global temperatur enn tidligere. I tillegg vil El Ninjo bidra til økt global temperatur.

Alt dette er feil. El Ninjo påvirker hverken temperaturen eller klimaet permanent. Temperaturen endrer seg ikke raskere. Og, Benestad kan ikke uttale seg om fremtiden, hverken om været eller klimaet. Alt dette er uvitenskapelige skremmeskudd, på linje med andre dommedagsprofetier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Jeg spår at været over hele kloden i 2024 vil bli kaldt og varmt – tørt og vått – stormfullt og vindstille. Som meteorolyg kan jeg si dette med den største skråsikkerhet.

  Svar
 • Hvem utbetaler Benestads lønn?
  Alt er gjennomsyret av globalistisk propaganda. «Vitenskapen» er nå gud.
  Forskere forteller det lønnsutbetaleren ber om, jo dummere jo bedre:

  Sol og Syden er farlig. Du får hudkreft og dør av heteslag. D-vitamin må ikke overdrives.
  Og forresten er det ikke bevist at det virker så bra som man trodde. Ta siste booster. NÅ!
  Flyreiser er syndig og må rasjoneres (med mindre du er eier av privat jetfly.)
  Afrikanere og kvinner har farligere co2-fis enn andre, for ikke å snakke om kufis.
  El-farkoster redder kloden. Vindkraft er løsningen. Og lab-kjøtt. Vi har en energikrise!! Isbjørner gråter.
  Borgernes co2 skaper hete, branner, sykloner, jordskjelv, flom, styrtregn, dis, rim og to meter snø.
  Ekstremvær! Greta raser så tårene spretter. Vi har ødelagt hennes liv. Klimabrøl av full hals! HJELP! Vi dør!
  Og alt er vår skyld. Vi må klare oss med mindre, fryse og sulte og bli hjemme. Hva med et klima-lockdown, det hjelper sikkert.

  ÅH, herreg@d!

  Geoengineering mye av det, hvis ikke naturlige svingninger kan blåses opp nok til å skremme.

  Svar
  • Beklager, det var visst ikke afrikaner-FIS som ga uforholdsmessig mye co2, men den fæle pusten deres, så de må puste mindre, ideelt sett slutte helt.

   Svar
  • Aida Harieth Badiane
   2 januar 2024 20:51

   Og de ernome svarte skyene etter bomingen i Ukraina og Israel og alle andre kriger og atomprøvesprengning på bikiniøyene « forurenser altså ikke» da er det lurt å holde fokus vekk og heller skylde på promp og fis og fossilt brensel.

   Svar
 • Dere vet hvorfor vinden er flau? …Fordi den har løyet!

  Svar
 • Benestad bør jo få tro og spå så mye han vil.
  Privat. Og skremme så mye han vil innad i egen familie.
  Det er jo ikke farlig. Barnevernet lar seg nok sikkert bedra.

  Det som er farlig er å gi slike personer politisk makt og/eller låne bort et øre til spådommene.
  Og/men det er ikke det miste rart at disse folka ikke ville ha noen dialog om ‘kunnskapene’ sine når de fikk daglig spalteplass i media om KRISE! KRISE! KRISE for noen år siden.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 januar 2024 9:57

  Norske kyr fis. Agro-industri og grøne politikarar ser sitt snitt til nye tussete klimatiltak.

  Fisinga skal dempast av tilsetjings-stoff i ku-fôr. Agroindustrien kan tena pengar, bonden og forbrukaren får høgare utgifter. Friske dyr må finna seg i medisinering med nitrat og propandiol m.m.

  Fis-redusert mjølk er allereie i sal under namn som «Klimamelk» og «Fremtidsmelk». Då veit me i alle høve kva me ikkje skal kjøpa.

  Uskedalen Bondelag har skrive ein framifrå artikkel om emnet: «Cruiseskip sig forbi medan kyrne får fôr med metanhemmar.»(Bondebladet 14.12.2023)

  Me treng fleire bønder, og har nok klima-ekspertar.

  Svar
 • Northern Light.
  4 januar 2024 17:04

  Fysiker Freeman Dyson forklarer hvorfor økt karbondioksid i atmosfæren er bra for planeten.

  «CO2 er så gunstig at det ville være galskap å prøve å redusere det. Faktum er at karbondioksid vil øke, vi vil fortsette å brenne olje og kull og sannsynligvis gjør det oss godt – Jorden vil bli grønnere som et resultat».

  Av Cassie B.
  Mange klimaalarmister krever at karbonproduksjonen reduseres i 2024. Dette betyr at nå er et godt tidspunkt å gjenta det faktum, at karbondioksid faktisk er bra for planeten og alt liv på den. Den avdøde, anerkjente fysikeren Freeman Dyson påpekte det feilaktige resonnementet som ble brukt av mange miljøvernere gjennom hele hans levetid. Den amerikanske teoretiske fysikeren og matematikeren, som ble født i Storbritannia, var kjent for sitt arbeid innen materiefysikk, kjernefysikk og kvantefeltteori.

  I «The Scientist as a Rebel» fra 2006, stilte han spørsmål ved fortellingen om at menneskelig aktivitet spiller en fremtredende rolle i global oppvarming. To år senere delte han sin tro på at pengene som ble brukt på å takle klimaendringene, heller burde brukes til «andre problemer som er mer presserende og viktigere, som fattigdom, smittsomme sykdommer, offentlig utdanning og helse».

  Kanskje noen av hans sterkeste uttalelser om saken kom under et intervju på Conversations that Matter, hvor han forklarte at problemet har blitt overdrevet, og at det er positivt å ha mer karbondioksid totalt sett. Han bemerket: «For det første forstår vi ikke detaljene. Det er sannsynligvis mye mindre enn det generelt hevdes, og det viktigste er at det er enorme positive klimaeffekter av karbondioksid som er overveldende gunstige, og som ikke blir tatt i betraktning».

  Han påpekte at karbondioksid faktisk gjør jorden grønnere, «Målt fra verdensrommet blir hele jorden grønnere som et resultat av karbondioksid; det øker jordbruksavlingene, det øker skogarealet og det øker veksten i den biologiske verden, og det er viktigere og sikrere enn effektene på klimaet, la han til.

  Han kom med sine kommentarer etter 37 år med å studere hvordan karbondioksid i atmosfæren påvirker vegetasjonen. Han sa at til å begynne med trodde han at effekten av karbondioksid på planter kan være omtrent 10 prosent, men oppdaget at det faktisk var 25 prosent. Han forklarte at karbondioksid hadde økt med rundt 40 prosent på det tidspunktet, og omtrent halvparten av det gikk til å øke vegetasjonen. I følge observerbare bevis, «er det enormt gunstig for både matproduksjon og også for biologisk mangfold, bevaring av arter og alt annet som er bra».

  Klimamodeller er dårlige til å spå været.
  Han påpekte også det faktum at selv om klimamodeller kan hjelpe oss å forstå dagens tilstand av klimaet, er de notorisk dårlige prediktorer for hva som vil skje, fordi de utelater mange faktorer som kan ha stor innvirkning. «Den virkelige verden er langt mer komplisert enn modellene,» forklarte han. Dyson tok også opp problemet med at klimaalarmistene ignorerer effekten av vanndamp. Han sier når det er en del av atmosfæren, er det fullstendig ulogisk å fjerne det fra ligningen.

  «CO2 er så gunstig på mange måter, det ville være galskap å prøve å redusere det. Faktum er at karbondioksid vil øke, vi vil fortsette å brenne olje og kull og sannsynligvis gjør det oss godt – Jorden vil bli grønnere som et resultat».

  Dyson innrømte at menneskeskapte klimaendringer faktisk er reelt, men hevdet at spørsmålet er hvor mye av klimaendringene kan tilskrives menneskelig aktivitet, og om det faktisk er så ille som de sier det er. For ham er svaret klart: «Jeg vil si at det i det store og hele er bra, og det har heller ikke så stor effekt som folk flest forestiller seg», hevdet han.

  Fra Natural News, publisert 3 januar 2024.
  Oversatt fra engelsk og noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Physicist Freeman Dyson explains why increased carbon dioxide in the atmosphere is good for the planet.

  Svar
 • ‘1014 farevarsler i fjor – psykologiprofessor kritisk til medienes håndtering ‘
  nrk.no/norge/1014-farevarsler-i-fjor-_-psykologiprofessor-kritisk-til-medienes-handtering-1.16702443

  Ja, media er et mangehodet uhyre. Både dumt/idiotisk og finuerlig.
  Man kan tro de (kun) er ute etter ‘klikk’.
  Men da glemmer man at det er noen bakmenn som har en agenda. ‘Konspirasjoner’ som Erna Solberg sier i mangel på argumenter.
  Da glemmer man at det er et maktapparat som styrer media w.w.
  Da ser man bort fra at å skape håpløshet er en strategi for å bygge makt.
  Enten det er klima-‘krise’ , virus/’pandemikrise, ‘ økonomi-‘krise’, krig eller annet som paralyserer.
  Da ser man bort fra at det er noen som har større interesser . Og som har startet 2 verdenskriger tidligere for å gripe/holde denne makten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et stort antall barn i Gaza er blitt foreldreløse i løpet av krigen. Mange av dem vet det ikke enda.

«Vi kan ikke fortelle henne sannheten»: Gazas sykehus fylles med foreldreløse barn.

Forrige innlegg

Forårsaker massakre på sivile.

Ukraina skyter klasebomber inn i storby.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.