POSTED IN Norsk politikk, Russland

Aftenposten er ekspert på det:

Å snu virkeligheten på hodet.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I Aftenpostens verden

Av Jan Hårstad

Det er jo slik i Norge at for eliten er Nato en sekulær Gud og EU er hans profet med full støtte til det israelske folkemordet mot Palestinerne. Dette avtar ikke, det blir bare verre og verre helt til den etterlengtede Krigen også kommer til Norge. Den siste tesen som utgår fra Norge er at våpen skaper fred. Moderne Orwell dette.

Vel, etter mye snørydding i dag tok jeg meg på tak og leste Kjell Dragsnes i Aftenposten om Putins og Russlands hevn 17. januar 24. Dragnes er en Aftenposten-størrelse må vite.

Her psykologiseres og demoniseres Putin og Russland etter alle Aftenpostens knep og regler. Her meldes det om ny-stalinisering av Russland og det innbitte hatet mot Vesten.

Men Dragsnes gjør ikke det aller minste forsøk på å forklare hvorfor det har blitt slik, noe han kan ha helt rett i isolert sett.

Den unge Putin overveiet å føre Russland inn i EU og bygge «fredelig sameksistens» med Nato. Etter hvert meldte han på sikkerhetskonferansene i München at nå må Nato slutte å holde militærøvelser langs Russergrensa. I mangfoldige år sa han dette. Stopp, vær så snill.

Det hjalp jo ikke det aller minste. Det tippet vel helt over da Nato-Ukraina meldte at Krim skulle tilbake til Nato-folden. Klikk, klikk. Hvorfor Katerina den Store erobret Krim fra Ottoman-Tyrkerne skyldtes behovet for russisk adgang til Varme hav via Svartehavet. Sevastopol er marinebasen med tette relasjoner til de russiske maritime Basene i Syria, Tartus. 250 år gammel.

12 blodige kriger har Russland utkjempet for  Krim, utgangspunktet for urgammel russisk geopolitikk. En Natoiseringen av Krim ville snu klokka tilbake til Russland som en landmakt, altså før Katerina den Store på 1700-tallet.

Det er makeløs imperialistisk arroganse som ligger bak dette krigsprosjektet. Dette ble jo synkronisert ved debatter på de militære tenketankene i USA om hvordan en skulle hakke opp Russland i småbiter for der fantes store rikdommer i energi og mineraler. Her på derimot har vi gjentatte ganger løftet fram strategidokumentet til RAND.

For Dragsnes finnes det ikke noe sånt som ambisiøs og krigersk vestlig imperialisme. «De andre, det vil si Vesten anført av USA er Russlands hovedfiende. Det står svart på hvitt i den militære og strategiske doktrinen.»

Samlet bruker Nato-landene nærmere 15 ganger mer til det militære enn Russland.

Men hvorfor siterer ikke Dragsnes amerikanske, britiske eller tyske militære doktriner? Hvorfor gjør han ikke oppmerksom på at det russiske forsvarsbudsjettet kommer langt ned under Japans, Tysklands og USAs?

EU har levert 50 milliarder Euro til Nato-Ukraina. Norge er i forhold til sitt folketall Europas største krigspådriver der. Tyskland har et militærbudsjett på 85 milliarder Euro i 24. Og hva sier ikke den tyske strategiske doktrinen:

«Europa zu führen,um die Welt zu führen». «Eine Führungsrolle bei der stärkung Europas» «EU unter Deutsche Führung».

Nato-pressen ved Aftenposten er ledende i å snu virkeligheten på hodet. Alt det de lenge har klaget over ved Russlands autoritære og nystalinistiske utvikling har jo NatoVesten selv skapt. Det er et psykologisk forsvarsprosjekt å samle seg om Den Store Fedrelandskrigen for Natos tenketanker legger da ikke skjul på at både Russland og Kina skal «taes ut.»

De planlagt Natoøvelsene i NordNorge i året 2024 og «Steadfast Defender» er jo total Krigsmobilisering mot Russland. 90 000 soldater i den siste.

Aftenpostens Dragsnes forteller ikke at Russland forbereder seg på en ny Stor Fedrelandskrig. Det er da bare i Norge en ikke forstår dette.

Alt dette hadde ikke vært så tragisk om ikke også den selvutnevnte «venstresida» deler Nato-Aftenpostens virkelighetsoppfatning. Nasjonen beveger seg mot et tragisk utfall. Det har skjedd før: i 1939 mente man at Røde Armeen ville angripe Norge og flyttet styrkene sine til NordNorge.

Nå er NordNorge en nato-militærbase for angrepet på Russland.

Redaksjonen har lagt tll bilder m/tekst

Forsidebilde: Marek Studzinski

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Mange lurer på hvorfor land i Europa ikke styrker sitt forsvar? Det er fordi USA ikke tillater det. USA vil være landenes forsvarsmakt å derved ha tilstedeværelse i landene etter egne behov. Landene får derfor ikke skape rell militærmakt som opphever behovet for amerikansk tilstedeværelse (okkupasjon). For Norges vedkommende skyldes undekastelsen også Jonas Gahr Støres ambisjon om å bli FN`s nye generalsekretær. Derfor sendes Anniken Huitfeldt dit som ambassadør for å jobbe for Jonas grandiose fantasi og sinnsyke selvbilde. En mann utdannet ved elite universitet i Frankrike, hvor han ble kvotert inn! – å ikke som følge av sine resultater som student i Norge. Her ligger årsaken til underkastelsen for USA, uten USA støtte – ingen toppjobb. FN,er en gjennomkorrupt organisasjon å amerikansk verktøy. Derfor også US-basene i Norge, men også uten støtte fra EU, ingen generalsekretærjobb, derfor strømkabler, vindmøller, billig gass, covid-vaksiner, el-priser, det grønne skiftet, å alsken annen totalitær jævelskap. Landsvikerne på stortinget er med på dette, enten fordi er korrupte eller så er de stokke dumme. Det finne bare de to mulighetene.

  Svar
 • Korupte, dumme., Begge deler.

  Svar
 • La oss holde oss til fakta. Forsvarskommisjonen ledet av tidligere justisminister Knut Storberget, kom i 2023 med sin instilling. Den indikerer en krigsforberedelse. Hovedfienden utpekt er Kina. I innstillingen kan vi lese at Norge ikke lenger kan støtte seg på USA i en krigssituasjon. I en forestående krig mot Kina / Russland må USA konsentrere seg om stillehavsregionen. Norge er tiltenkt en militær lederrolle i en nordisk flanke sammen med Sverige, Finland og de Baltiske statene. Dette er bakgrunnen for at det foreslås en radikal styrking av «forsvarsbudsjettet» i Norge i åra framover. I en kommende krig om USA/ Vestens verdensherredømme skal Norge skal rustes til krig på nordflanken. Nærmest hver dag blir Nato-offiserer sitert på at vi må forberede oss på krig. Snart avholdes nok en Natoøvelse med 90000soldater. Det er på tide at folk våkner opp og kjemper mot krigsforberedelsene. Nato gir seg ikke om de taper i Ukraina. Forsvarskommisjonens instilling ligger ute og kan leses av alle. Jeg anbefaler også å følge med på Forsvarets Forum, gratis nettavis.

  Svar
 • «Her psykologiseres og demoniseres Putin og Russland etter alle Aftenpostens knep og regler.»

  Ja, pussig. Vi får aldri en psykologisering av Biden eller Stoltenberg i norsk media. – Uansett hva de gjør eller setter i gang av angreps-kriger.
  ( Og Trump ble jo psykologisert fordi han IKKE startet, men ville avslutte, kriger. ;-) )

  Og:

  «Her meldes det om ny-stalinisering av Russland og det innbitte hatet mot Vesten.
  Men Dragsnes gjør ikke det aller minste forsøk på å forklare hvorfor det har blitt slik,…»

  ‘ Men minst siden Sovjetunionens sammenbrudd, handler det for Russland først og fremst om å forsvare krav om regional hegemoni og få sikkerhetsgarantier mot det amerikanske imperiet, som ekspanderer inn i den russiske innflytelsessfæren. Av denne grunn alene har Russland stor interesse av kontinuitet og stabilitet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/25/den-pastatte-destabiliseringen-av-vesten-er-reinhekla-dobbeltenkning/

  ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
  DET VIL DE IKKE TILGI HAM. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 januar 2024 17:06

  Norsk ungdom kan enno nekta militærteneste. Når ordren om fullskala åtak på Russland kjem, er det for seint.

  Hjartans takk, Hårstad og Derimot.no!

  Krigsglorifiseringa i norsk tv har aldri vore verre enn no. Er all norsk ungdom hjernevaska, saman med kronprinsessa?

  Svar
 • Jan Hårstad
  20 januar 2024 18:13

  OBS OBS: idag lørdag har det kommet en artikkel på wsws.org skrevet av Johannes Stern og Alex Lantier som heter «Nato plots escalation of Ukraine war against Russia into all out war across Europe.»
  Det må være det aller beste som er skrevet om den nåværende situasjonen,rett og slett fabelaktig.
  Les og spre folkens,det haster nå.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   20 januar 2024 19:57

   Takk for tipset! Det er altso ikkje fare for at krigen mot Russland skal spreia seg ved eit uhell. Total krig er heilt etter Nato-planen.

   PS Sjølvaste Øystein Bogen kalla i dag den ukrainske offensiven i 2023 ein flopp. Ting sig inn i norsk tv òg.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ungarns statsminister:

Det finnes viktigere ting enn penger.

Forrige innlegg

Språket radbrekkes for å kamuflere.

Noen eksempler på hva de egentlig sier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.